Gündem FETÖ’cü yaver inkar etti: Bana bir şeyler içirmiş olabilirler

FETÖ’cü yaver inkar etti: Bana bir şeyler içirmiş olabilirler

29.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Dönemin Genelkurmay Başkanı Org. Akar’ın yaveri Levent Türkkan, FETÖ’den gözaltına alındıktan sonra savcılıkta verdiği ifadesini, yargılandığı mahkemede inkâr etti. Türkkan, ‘Bir şeyler içirildiğini düşünüyorum’ ifadelerini kullandı

FETÖ’cü yaver inkar etti: Bana bir şeyler içirmiş olabilirler

FETÖ’nün darbe girişimi sırasında dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın yaveri olan, gözaltına alındıktan sonra, “Ben paralel yapı üyesiyim” diyen, kalkışma gecesi Genelkurmay karargâhındaki eylemleri detaylı anlatan Levent Türkkan, mahkemede tüm beyanlarını inkâr etti. Türkkan, yargılandığı davada, “Her şey hayal aleminde gibiydi, bana bir şeyler içirildiğini düşünüyorum. FETÖ ile bağlantım yok. Ne genetiğim ne de aile geleneğim FETÖ’cü olmama müsaade etmez” dedi.

Haberin Devamı

Darbe girişiminin bastırılmasının ardından yakalanan Türkkan, savcılıkta FETÖ üyesi olduğunu kabul ederek, örgüt abilerinin her talimatını yerine getirdiğini, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Necdet Özel’in odasına dinleme cihazı koyduğunu anlattı.

‘Sorgulamadan kabul ettim’

Örgütte irtibat halinde olduğu kişilerin kod adlarını aktaran Türkkan, görev yaptığı Genelkurmay karargâhındaki FETÖ mensubu askerlerin isimlerini sıraladı.

Türkkan, 16 Temmuz saat 03.00’te darbe yapılacağını, 14 Temmuz 2016 Perşembe günü Genelkurmay Başkanı Danışmanı Orhan Yıkılkan’dan öğrendiğini aktararak, “Bana darbenin yapılacağı gün görevimin Hulusi Akar Paşa’yı etkisiz hale getirip işi kolaylaştırmak olduğunu söyledi. Yine söylediğine göre, Akar Paşa’yı etkisiz hale getirdikten sonra Özel Kuvvetler gelip alacaktı. Bana verdiği görevi sorgulamadan kabul ettim” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘Vururum, sıkarım’ demiş

Akar’ın teklifi kabul etmemesinin ardından, “Komutanım, yıllardır yanınızdayım. Hiç sizi üzdüm mü size hainlik yaptım mı? Lütfen dediklerimizi yapın. Hiçbir sorun çıkmayacak” dediğini bildiren Türkkan, Akar’ın Akıncı Üssü’ne götürülüşünü ve Genelkurmay karargâhında olanları detaylı anlattı ve “Sadece darbeye iştirak etmekten değil, Fetullah Gülen cemaati mensubu olmaktan dolayı da çok pişmanım” dedi.

Akar da şikayetçi olarak alınan ifadelerinde, eski yaveri Levent Türkkan’ın, “komutanım otur, kalkma, sakin olun, zorluk çıkartmayın” diye bağırdığını, derdest edildiği esnada elinde tabanca ile, “komutanım sakin olun, vururum, sıkarım” gibi şeyler söylediğini ifade etmişti.

‘Genetiğim izin vermez’

Türkkan, darbe girişimi sırasındaki faaliyetleri dolayısıyla Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı davadaki savunmalarında, beyanlarını inkar etti. “Her şey hayal aleminde gibiydi, bana bir şeyler içirildiğini düşünüyorum” diyen Türkkan, darbe girişimine katkı sağlayacak bir davranışının olmadığını ileri sürerek, “FETÖ ile bağlantım yok. Ne genetiğim ne de aile geleneğim FETÖ’cü olmama müsaade etmez” diye savunma yaptı.