Gündem GİB trafik cezası sorgulama ve PTT HGS bakiye sorgulama nasıl yapılıyor?

GİB trafik cezası sorgulama ve PTT HGS bakiye sorgulama nasıl yapılıyor?

07.02.2016 - 23:07 | Son Güncellenme:

Gelir İdaresi Başkanlığı üzerinden trafik cezası sorgulamanızı ve PTT müşteri hizmetlerini arayarak HGS bakiye sorgulamanızı yapabilirsiniz. Bu işlemleri yapmak sadece birkaç dakikanızı alacaktır. Devamı haberimizde.

GİB trafik cezası sorgulama ve PTT HGS bakiye sorgulama nasıl yapılıyor

Trafik sorunu ülkenin dört bir yanını sarmıştır. Büyük şehirlerde daha da bu sorun artış gösterir. Çünkü büyük şehirlerde iş imkânı daha da fazladır. İşin olduğu yerde de insan daha da olur. Böylece kişi sayısı ile doğru orantılı olarak artış gösteren kişisel araçlar gün geçtikçe daha da artmaktadır. Her birey işe giderken bir ulaşım aracını kullanmak yerine kendi bir aracı olmasını ister. Şöyle ki toplu taşıma araçları konfor bakımından pek rahat değildir. Üstelik bu ulaşımı sağlamak için belli zamanlarda toplu taşıma aracının geçtiği yerde bulunmamız gerekir.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

HGS BAKİYE SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAFİK CEZASI ÖDEME İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAFİK CEZASI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Geciktiğimiz her bir dakika da bile bizler bu toplu taşıma araçlarını kaçırabiliriz. Bazen de bizim bineceğimiz durağa gelmeden araç dolmuş olabilir. Bizler aktarmalı olarak ulaşımımızı sağlamamız gerekebilir. Bu nedenle de bizlere pek çok sorun doğar. Sorunlarla boğuşmamak için kendi şahsımıza ait bir araç tercih etmek isteriz. İster ikinci el olsun ister de kendi bütçelerine göre bir araç seçebilirler. Böylece ulaşımda daha rahatlık sağlamış oluruz. Yolculuk sırasında bizler köprü, otoban ve benzeri yerlerden geçiş yaparız. Bu geçişte kullanılan bazı hususlar vardır. Köprü geçişlerinde kullanılması gereken bazı kartlar vardır. Geçiş yapmak için kullandığımız kartlar sayesinde bizler kolaylık sağlamış oluruz. Hızlı Geçiş Kartı olarak adlandırılan bu karta her vatandaş sahip olabilir. Şimdi ise sizlere bu kartın kullanımı hakkında biraz bilgi verelim.

Haberin Devamı

Hızlı Geçiş Sisteminden kullanmak isteyen vatandaşlar öncelikle araçlarının önlerine birer çip yerleştirmeleri gerekir. Bu çip için de öncelikle sizler en yakınınızda bulunan bir postaneye gitmeniz gerekir. Çünkü bu çip sizlerin geçiş yaparken kartınıza da para olup olmadığını kontrol eder. HGS adı verilen bu karta sizler çipi aracınızın ön bölümüne yerleştirilmesinin ardından PTT de bulunan ilgili görevli kişi tarafından temin alabilirsiniz. Vatandaşlar olarak bizler bu kart sayesinde geçiş yaparken büyük kolaylık sağlamış oluruz. Köprülerden geçişte geçiş üstünlüğü sağlayarak gidecek olduğumuz yere hiç zorlamadan kolay bir şekilde gideriz. Sahip olduğumuz bu HGS kartına bizler öncelikle bakiye yüklememiz gerekir. Yüklediğimiz bu bakiye ile bizler geçişler yapabiliriz. Ardından kolay bir şekilde ulaşımımıza devam edebiliriz. Vatandaşlar olarak bizler HGS bakiyemiz yetersiz kaldığında dolum noktalarından kolaylıkla para tahsili yapabiliriz. Teknolojik gelişmelerle de cep telefonumuza bakiyemiz yetersiz olduğunda bilgi mesajı gelir. Böylece bilinçli bir şekilde yoluma devam ederiz.

Haberin Devamı

Trafikte yaşadığımız tek sorun bununla kalmamıştır. Emniyet Müdürlüğü tarafından denetimde bulunulan araç kullanıcıları her zaman kontrol altındadırlar. Her alan trafiğe açık olmasa bile vatandaşlar daima denetim altındadır. Bizler vatandaşlar olarak aracımızda seyir halinde iken emniyet tarafından yönlendirilen polis memurları ile trafikte kontrol ediliriz. Ancak her alan trafiğe açık değildir. Bu anda da trafik memurları araç kullanıcılarını mobese kameraları ile denetlerler. Yollarda belli alanlarda bulunan kameralar ile vatandaşların araçları kontrol edilir. Polis memurlarının olmadığı araç kullanıcılarının denetim yapamadığı trafiğin olduğu bu alanda vatandaşların trafikteki her hareketini canlı olarak Emniyet Genel Müdürlüğüne yansıtır. Emniyet Genel Müdürlüğü binasından da bu araçlar izlenir. Trafikte her hangi bir hatalı araç kullanımında bu kayıtlar yer almaktadır.

Haberin Devamı

Polis memuru hatalı bir kullanışta bulunan trafikte ki araçlara ceza yazabilir. Plakalarını bir yere not ederek ceza kesilmektedir. Polis memurlarının kesmiş olduğu bu ceza ikamet ettiğimiz ev adresimize posta yoluyla gelir. Ancak bu posta bizlerin eline ne zaman ulaşır, bir aksilik sonucu ulaşamayabilir. Ama kesilen cezanın en kısa zaman dilimi içinde gerekli miktarı ilgili yere yatırmamız gereklidir. Emniyet Genel Müdürlüğüne giderek bu konu hakkında bilgi almamız gerekir. Buna da herkesin vakti olmayabilir. Bu sebeple internette ki online sorgulama hizmetinden yararlanmak en akıllıca yöntemlerden biridir.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından oluşturulan resmi siteye giriş yaparak sizler trafik cezası sorgulama işleminden yararlanabilirsiniz. Üstelik bu işlemi gerçekleştirirken hiç zaman kaybı yaşamaz dakikalar içerisinde aracınızın plakasına ceza kesilip kesilmediğini öğrenebilirsiniz. Bu sorgulama işlemini ise internete erişim sağlayabildiğiniz her alanda kolaylıkla yararlanabilirsiniz. Trafik cezası sorgulaması yapacak olan vatandaşların bu konuda Emniyet Genel Müdürlüğü resmi internet sitesini gelerek aracın plakasını sisteme girmeleri yeterli olacaktır. Ardından tek bir tuşla bu sorgulamayı yapabilirler.