Gündem Hadi 21 Şubat ipucu sorusu ve yanıtı: Doktor Strange karakterini kim canlandırmıştır?

Hadi 21 Şubat ipucu sorusu ve yanıtı: Doktor Strange karakterini kim canlandırmıştır?

21.02.2019 - 10:09 | Son Güncellenme:

Hadi 21 Şubat ipucu sorusu ve yanıtı belli oldu. Bugün 12:30'da gerçekleştirilecek olan Hadi canlı bilgi yarışmasında ipucu sorusu olarak yarışmacılara Doktor Strange karakterini kim canlandırmıştır sorusu yöneltildi. 2016 yılında çekilen bilim kurgu filmi Doktor Strange filminde Strange karakterine hayat veren oyuncu kimdir sorusu yöneltildi? İşte Hadi ipucu sorusu ve yanıtı...

Hadi 21 Şubat ipucu sorusu ve yanıtı: Doktor Strange karakterini kim canlandırmıştır

Hadi 12:30 ipucu sorusu belli oldu. Hafta içi her gün gerçekleştirilen Hadi canlı bilgi yarışmasında bugünün ilk yarışması 12:30'da gerçekleştirilecek. Hadi 12:30 canlı bilgi yarışmasında Doktor Strange karakterine hayat veren oyuncu kimdir sorusu adaylara yöneltildi. Peki Doktor Strange filminde Strange karakterine hayat veren oyuncu kimdir?

Haberin Devamı

HADİ 12:30 İPUCU SORUSUNUN YANITI: Benedict Cumberbatch

Doktor Strange, Marvel Comics'in aynı adlı çizgi roman karakterinden uyarlanmış, 2016 yılı bilim kurgu, aksiyon, macera türlerindeki süper kahraman filmi. Scott Derrickson tarafından yönetilen filmin senaryosu Derrickson ve C. Robert Cargill tarafından yazıldı. Marvel Sinematik Evreni'nin 14. filmi olma özelliğini taşıyan yapımın başrollerinde Benedict Cumberbatch, Chiwetel Ejiofor, Rachel McAdams, Benedict Wong, Michael Stuhlbarg, Benjamin Bratt, Scott Adkins, Mads Mikkelsen ve Tilda Swinton yer almaktadır.

Doktor Strange dünya galasını 13 Ekim 2016'da Hong Kong'da gerçekleştirdi, 4 Kasım 2016 tarihinde ABD başta olmak üzere birçok ülkede 3D ve IMAX 3D platformlarında yayınlandı. Film dünya çapında 677 milyon dolardan fazla hasılat elde etti, eleştirmenlerden olumlu yorumlar aldı ve özellikle görsel efektleri, oyuncu kadrosunun performansı ve müzikleri beğenildi.

Haberin Devamı

Konu

Doktor Stephen Strange işinde oldukça başarılı olan bir beyin cerrahıdır fakat korkunç bir trafik kazasından sonra ellerini düzgün kullanamaz hale gelir. Çaresiz duruma düşen Strange, Jonathan Pangborn adındaki belinden aşağısı felçli bir hastanın mucizevi bir şekilde iyileştiğini öğrenir ve Pangborn, Strange'i Himalayalar'da bulunan Kamar-Taj'a yönlendirir. Burada Kadim Kişi (Ancient One) ve onun öğrencileri ile tanışan Strange'i hiç tahmin etmediği bir macera beklemektedir.