Gündem Hafta içi market çalışma saatler: Hafta sonu marketler saat kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor?

Hafta içi market çalışma saatler: Hafta sonu marketler saat kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor?

14.06.2021 - 01:16 | Son Güncellenme:

Türkiye yeni kademeli normalleşmeyi yaşıyor. Tam kapanma ülke genelinde sadece pazar günleri gerçekleşiyor. Vatandaşlar hafta içi ve hafta sonu marketlerin çalışma saatlerini araştırıyor. Pazar günü maketler kaça kadar açık? Hafta içi market çalışma saatleri neler?

Hafta içi market çalışma saatler: Hafta sonu marketler saat kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor

Koronavirüs tablosu günden güne iyiye giderken Türkiye'nin gündeminde tam açılma var. Tam açılma için Kabine toplantısı kararları bekleniyor. Yeni kademeli normalleşmede pazar günleri sokağa çıkma yasağı uygulanırken bazı sorulara da cevap aranıyor. Onlardan biri de "Bugün marketler saat kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor?" şeklinde...

Haberin Devamı

PAZAR GÜNLERİ MARKET ÇALIŞMA SAATLERİ

Pazar günlerinde bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılar 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebiliyor.

Tam gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak olan Pazar günlerinde; marketlerde (zincir ve süper marketler dahil) zorunlu temel ihtiyaçlar kapsamındaki ürünler dışında elektronik eşya, oyuncak, kırtasiye, giyim ve aksesuar, alkol, ev tekstili, oto aksesuar, bahçe malzemeleri, hırdavat, züccaciye vb. ürünlerin satışına izin verilmiyor.

HAFTA İÇİ MARKETLER KAÇTA AÇILIYOR, KAÇTA KAPANIYOR?

Sokağa çıkma yasağı Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma ve Cumartesi günleri saat 22.00-05.00 saatleri arasında gerçekleştiriliyor. Hafta içi marketlerin ise saat 09.00-21.00 arasında hizmet veriyor.