Gündem Hanefi Avcı: Kitabımda Şener’in katkısı yok

Hanefi Avcı: Kitabımda Şener’in katkısı yok

16.03.2011 - 02:43 | Son Güncellenme:

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, “Haliç’te Yaşayan Simonlar: Dün Devlet Bugün Cemaat” isimli kitabın yazılmasında kimsenin katkısının olmadığını, kitabın “örgüt faaliyeti” olarak gösterilmesinin de kendisine yönelik bir hakaret olduğunu söyledi

Hanefi Avcı: Kitabımda Şener’in katkısı yok

Avcı, ifadesinde, Nedim Şener’i gazeteci olarak tanıdığını, kitabının yazılmasına herhangi bir katkısının bulunmadığını söyledi.
Avcı, savcılık ifadesinde, herhangi bir örgütün üyesi olmadığını söyleyerek suçlamaları reddetti. Avcı, Susurluk soruşturması zamanında devlet içerisinde “terörle mücadele” adı altında bazı illegal yapılanmaların olduğunu da ilk kez kendisinin söylediğini anlattı. Avcı; Darbe Günlükleri, Ergenekon ve Balyoz soruşturmalarının hukuka uygun olarak yapılmasının çok önemli olduğuna inandığını belirterek, kitabında da bunu anlattığını söyledi.

‘Gizli bilgi vermedim’
Avcı, 2009 tarihinden itibaren telefonlarının dinlendiğini ve Milliyet muhabiri Belma Akçura’nın adıyla (Akçura’nın bilgisi dışında) gönderilen virüslü maillerle bilgisayarının kontrol edilmeye çalışıldığını iddia etti.
Avcı, İstanbul’da yapılan operasyonları İstihbarat Şubesi’nin yaptığını ve kendisinin de bu şubenin yetkilileriyle davalık olduğunu savundu. Avcı, Şener’in kitabının yazımına hiçbir katkısı olmadığını, bu kitabı basınagönderdiğini, Şener’in kitabı aldıktan sonra 20 Ağustos’ta kendisini arayarak, “Senin adına kitap geldi, bu neyin nesidir?” diye sorarak haber yapmak istediğini söylediğini anlattı. Avcı, Şener’e emniyetle ilgili gizli bilgiler aktardığı iddiasının asılsız olduğunu söyledi.