Gündem ‘Hedef savunmada tam bağımsızlık’

‘Hedef savunmada tam bağımsızlık’

20.01.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, savunma alanında bağımsız olamayan milletlerin, istikballerine güvenle bakabilmelerinin mümkün olmadığını belirterek, “Hedefimiz savunma sanayinde tam bağımsız bir Türkiye’dir” diye konuştu.

‘Hedef savunmada tam bağımsızlık’

Gülden Çoktan - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yalova’da Sefine Tersanesi’nde gerçekelşen “Mavi Vatana Güç: Yeni Deniz Platformları Teslimat Töreni”ne katıldı. Programa Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Deniz Kuvvetleri Komutanı Ercüment Tatlıoğlu, Savunma Sanayi Başkanı Haluk Görgün, STM Genel Müdürü Özgür Güleryüz, Sefine Tersanesi Yönetim Kurulu Üyesi Celal Koloğlu da katıldı. 

Haberin Devamı

Törende TCG Derya, TCG İstanbul, TCG Üsteğmen Arif Ekmekçi ve Marlin SİDA, Türk donanmasına teslim edildi. Törende yaptığı konuşmada  “Göğsümüzü kabartan bu projelerin sırrı kurumlarımız arasında giderek gelişen yakın işbirliği ve koordinasyondur” diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kurumlar arası eşgüdüm ve anlayış birliği güçlendikçe bugün burada olduğu gibi oyun değiştiren proje ortaya çıkıyor. Projelerde yüzde 80’ne varan yerlilik oranına ulaştık. Kendi savaş gemisini tasarlayan inşa eden ve idamesini gerçekleştirebilen 10 ülke arasındayız.  

Omurga milli imkanlarla 

Elektronik harp alanında öncü olan ülkemiz İHA ve SİHA üretiminde ise artık dünyanın ilk üç dört ülkesinden biri. Bunu da öyle büyük güçlerin desteğini alarak değil, küresel tedarikçilerin çıkardığı zorluklara ve uyguladığı gizli açık ambargolara rağmen başardık. Hedefimiz savunma sanayinde tam bağımsız bir Türkiye’dir. Herhangi bir alanda muadil ürünler ve projeler arasında mutlaka kendi firmalarımızı, kendi milli kuruluşlarımızı, kendi tasarım ve üretimlerimizi tercih etmek birinci önceliğimizdir. Hep söylediğim gibi kendi göbeğimizi kendimiz kestik. Daha önce bize silah verenler, attığımız kurşunların çetelesini tutardı. Sürekli engellerle karşılaşırdık. Kendi geliştirdiğimiz silahları kullanarak tüm bu sorunları aştık.  Suriye ve Irak’taki terör bataklıkları tamamen kurutuluncaya kadar, teröre karşı verdiğimiz mücadeleyi kararlılıkla devam ettireceğiz.” 

Haberin Devamı

‘Günümüzün Führer’i Netahyahu’ 

İsrail başbakanı Netanyahu için “günümüzün führeri” diyen Erdoğan, “Lafa gelince demokrasi havariliğini kimseye bırakmayanların faşist yüzleri ortaya çıktı. İnsan hak ve hürriyetleri konusunda sağa sola karne düzenleyenler Filistin’de 105 gündür vahşice öldürülen çocukları, bebekleri, kadınları görmedi, zulmü engelleyecek bir adım dahi atmadılar” ifadelerini kullandı.

‘Bay Kemal’i günah keçisi ilan edip demleniyorlar’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yalova’da AK Parti Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda özetle şunları söyledi: 

Haberin Devamı

İSTİSMAR SİYASETİ: Bizim siyasetimiz eser ve hizmet siyasetidir. CHP gibi istismar siyaseti yapanların sonu DEM gibi bölücü emeller peşinde koşan partilerin elinde oyuncak olmaktır. Gazi Mustafa Kemal’in partisini, siyasi kariyerleri uğruna bölücü örgütün demine rehin verdiler. Gel bakalım Muharrem dediler, Feto taktikleri ile tasfiye ettiler. Bay Kemal’i günah keçisi ilan edip yalnızlığa iterek CHP’nin başına Özgür Efendi’yi getirenlerin ilk işi bölücü örgütün güdümündeki partiyi demlemek oldu. 

KEPAZELİK: Hırsızlıkları, yolsuzlukları belediyelerde kurdukları soygun düzenleri ortaya çıkınca gazetecilere saldıran, kadınlarımıza hakaret eden, küfreden edepsizler yine bunlar. 14 Mayıs seçimlerinde sırf kendilerine oy vermediler diye depremzedelere en aşağılık hakaretleri savurmuşlardı. Bugün de aynı kepazeliği sergiliyorlar. Büyükçekmece’de İstanbul’da başörtülü yaşlı teyzeye saldırıyor ve boğazından adeta gırtlaklıyor. Annen yaşındaki bir kadına bu şekilde saldırmanın izahı olmaz. Ey CHP sizin gidecek yeriniz yok. 31 Mart’ta son oyununuzu oynuyorsunuz. ● YALOVA İHA