Gündem HGS Geçiş ihlali ve bakiye sorgulama işlemleri şifresiz yapılıyor mu?

HGS Geçiş ihlali ve bakiye sorgulama işlemleri şifresiz yapılıyor mu?

22.09.2016 - 10:08 | Son Güncellenme:

PTT’den HGS geçiş ihlali sorgulama-bakiye sorgulama hizmeti ile artık HGS işlemleri internette yapılabiliyor. PTT üzerinden HGS geçiş ihlali cezası sorgulama-bakiye sorgulayabilirsiniz. Peki HGS Geçiş ihlali ve bakiye sorgulama işlemleri şifresiz yapılıyor mu? İşte o detaylar..

HGS Geçiş ihlali ve bakiye sorgulama işlemleri şifresiz yapılıyor mu

Bildiğiniz üzere ulaşım ve seyahat etmek her insanın hakkıdır. Ulaşımın ve seyahatin en büyük kısmını ise kara yolları karşılamaktadır. Çünkü kara yolları üzerinden seyahat edebilmemiz için bir çok motorlu taşıt ürünü insanların kullanımına sunulmaktadır. Ancak vatandaşlar daha rahat ve daha hızlı seyahat etmek için kendi şahıslarına ait olan otomobilleri kullanmaktadırlar. Çünkü bu otomobiller seyahatleri boyunca kendi yönetimlerinde olduğu için daha konforlu ve daha hızlı ulaşım imkanının vatandaşlara sunmaktadır. Kara yollarının daha kullanışlısı olan otobanlar ise ücreti yollardır. Bu ücretli yollar vatandaşların daha hızlı ve daha kısa yollar üzerinden ulaşımını tamamlama imkanı sunmaktadır. Ancak otobanlarda ücret kesintisi yapılabilmesi için vatandaşlara gişeler üzerinden işlem yapılmaktadır.

HGS BAKİYE SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Önceden bu gişelere OGS (otomatik geçiş sistemi) adı verilmekteydi ancak gelişen yeni sistemler sayesinde HGS (Hızlı Geçiş Sistemi) hayatımıza girmiştir. HGS sistemi sayesinde daha hızlı gişe işlemleri gerçekleşmektedir. Çünkü aracınızda bulunan barkod sayesinde gişeler üzerinde durmadan otomatik olarak ücretlendirme işlemi gerçekleştirilmektedir. HGS barkodunuzu almak için ise yapmanız gereken tek işlem bir PTT şubesine aracın ruhsat sahibinin ruhsat ile birlikte gitmesi şeklinde olacaktır. Almak istediğiniz HGS paketinin ücretini ödedikten sonra HGS barkodunuzu ve faturanızı PTT şubesinden alabilirsiniz. HGS gişelerinden geçiş yaptıktan sonra kullanacak olduğunuz sistemlerden biri de HGS geçiş ihlali sorgulama ve bakiye sorgulama işlemidir. HGS geçiş ihlali sorgulama bakiye sorgulama işlemi ülkemizin resmi internet sitesi üzerinden vatandaşlarımıza sunulmaktadır. Aracınızın HGS bakiyesi bitmişse ve bundan haberiniz yok ise HGS geçiş ihlali yapmış olursunuz. Bu ve bunun gibi sebepler neticesinde HGS geçiş ihlali sorgulama bakiye sorgulama sistemini kullanabilirsiniz. HGS geçiş ihlali sorgulama bakiye sorgulama işlemi ülkemizin resmi internet sitesi olan e Devlet sistemi üzerinden sistemli bir şekilde işlemektedir. Ancak e Devlet sistemi üzerinden resmi işlemlerinizi gerçekleştirmek için e Devlet üyeliği almanız gerekmektedir. e Devlet üyeliği almak için ise yapmanız gereken tek işlem herhangi bir PTT şubesine kimlik belgeniz ile birlikte gitmeniz şeklinde olacaktır. PTT şubesine gittiğiniz zaman vezne görevlisine e Devlet üyeliği almak istediğinizi belirterek e Devlet üyeliğinizi alabilirsiniz. Bu basit işleminizin ardından vezne görevlisi 2 TL işlem ücreti karşılığında size T.C. kimlik numaranıza tanımlı olan bir e Devlet şifresi verecektir. Bu almış olduğunuz e Devlet şifresi ve T.C. kimlik numaranızı e Devlet giriş ekranında bulunan ilgili kısımlara yazmanız halinde e Devlet sistemine giriş yapabilirsiniz. e Devlet sistemine ilk defa giriş yaptığınızda sistem sizden kişisel kimlik bilgilerinizi talep edecektir. Bu talebin amacı daha sonra gerçekleştirecek olduğunuz resmi işlemlerinizde sistem sizi tanıyarak daha hızlı ve daha kolay işlem yapma imkanını sunmak içindir. Ayrıca güvenlik amaçlı olarak e Devlet sistemi PTT şubesinden almış olduğunuz e Devlet şifresini kendi belirlemiş olduğunuz herhangi bir şifre ile değiştirmenizi isteyecektir. Bu basit işlemlerin ardından e Devlet sistemi üzerinden resmi işlemlerinizi gerçekleştirme şansına sahipsiniz.

e Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirilen resmi işlemlerden biri de HGS geçiş ihlali sorgulama bakiye sorgulama işlemidir. Bu HGS geçiş ihlali sorgulama bakiye sorgulama işleminizi gerçekleştirmek için e Devlet ana sayfası üzerinden bulunan arama sekmesine HGS geçiş ihlali sorgulama bakiye sorgulama yazmanız halinde karşınıza çıkan sayfa üzerinden işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.