Gündem HGS geçiş ihlali ve HGS kart bakiyesi bilgilerine internetten ulaşabilirsiniz!

HGS geçiş ihlali ve HGS kart bakiyesi bilgilerine internetten ulaşabilirsiniz!

26.11.2016 - 13:03 | Son Güncellenme:

HGS kart kullanıcıları artık internetten online HGS geçiş ihlali sorgulama-bakiye sorgulama yapabiliyor. HGS kart kullanıcıları dijital platform üzerinde PTT HGS Müşteri Hizmetleri ekranı üzerinden online olarak HGS geçiş ihlali sorgulama-bakiye sorgulama yapabiliyor. Üstelik HGS geçiş ihlali sorgulama-bakiye sorgulama işlemleri mobil cihazlardan da gerçekleştirilebiliyor.

HGS geçiş ihlali ve HGS kart bakiyesi bilgilerine internetten ulaşabilirsiniz

Teknolojik yeniliklerin yaşamın her alanında kendisine yer edindiği bugünlerde karayolları üzerinde de trafiğin akışına engel olmayacak ve araç sürücülerine köprü ve otoyol ücretli geçiş gişelerinden daha rahat bir geçiş imkanı sunacak Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) kullanılıyor. Bu çerçevede de elektronik ortam üzerinde sunulan HGS bakiye sorgulama hizmetleri ile de araç sürücülerinin HGS kart bakiyelerinin yönetimini daha hızlı ve daha kolay bir şekilde gerçekleştirebilme imkanı veriyor. Bu sebep ile de günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde araç sürücüleri tarafından internet ortamı üzerinde yer alan PTT HGS Müşteri Hizmetleri portalı oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor.

HGS BAKİYE SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Türkiye’de son yıllara karayollarında artan yoğun araç sayısı ve ulaşım alanında ortaya çıkan ihtiyaç ve talepler neticesinde özellikle karayollarındaki köprü ve otoyol ücretli geçiş noktalarında trafiğin neredeyse durma noktasına gelmesine neden oluyor. Özellikle de karayollarında yer alan köprü ve otoyol ücretli geçiş gişelerinde kullanılmakta olan OGS ve KGS gibi ücretli geçiş sistemlerinde araç sürücülerinin geçiş ücretlerini ödeyebilmek için gişelerde araçlarını durdurmak zorunda kalmaları zaten yoğun olan trafiğin iyice durma noktasına gelmesine ve içerisinden çıkılamaz sorunlara yol açmasına neden oluyordu. BU durumun önlenebilmesi amacı ile de Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından karayolları üzerindeki köprü ve otoyol ücretli geçiş gişelerinde HGS sistemleri aktif şekilde kullanılmaya başlandı. HGS bakiye sorgulama işlemlerinin de elektronik ortam üzerinde sunuluyor olması bu ücretli geçiş sistemi ile daha çağdaş ve daha modern hizmet standartlarının yakalanabilmesi sağlanıyor.

Elektronik ortam üzerinde yer alan ve bakanlık ile PTT Genel Müdürlüğü’nün ortak hizmet ekranı olan PTT HGS Müşteri Hizmetleri portalı üzerinden vatandaşların sadece dakikalar içerisinde HGS bakiye sorgulama işlemlerini gerekleştirebilme şansına sahip olabilmeleri sağlanıyor. Özellikle de son yıllarda oldukça popüler bir kullanım seviyesine ulaşan internet altyapısına modern çağın ileri nesil akıllı cihaz teknolojilerini yardımı ile nerede olunursa olunsun erişim sağlanabiliyor olması internet üzerinde yer alan HGS bakiye sorgulama işlemleri ile araç sürücülerinin HGS kartlarındaki güncel bakiye durumunu internet hız ve kolaylıklarında takip edebilme şansına sahip olabilmesini sağlıyor. Ancak günümüzde internet üzerinde yer alan PTT HGS Müşteri Hizmetleri web portalı üzerinden online HGS bakiye sorgulama işlemini gerçekleştirilebilmesi için öncelikli olarak araç sürücülerinin online hizmetlere üyelik gerçekleştirmeleri gerekiyor.

PTT HGS Müşteri Hizmetleri web portalı üzerinde yer alan ‘müşteri girişi’ ekranından ulaşılabilen ‘yeni üye’ ekranında ‘T.C. kimlik numarası’ ve ‘e-posta adresi’ bilgisi ile üyelik işlemleri gerçekleştirilebiliyor. Böylelikle internete erişim sağlanabilen her yerden HGS bakiye sorgulama işlemleri sadece dakikalar içerisinde gerçekleştirilebiliyor. Araç sürücüleri internet üzerinde yer alan PTT HGS Müşteri Hizmetleri web portalı üzerinden online olarak HGS gişelerinden geçiş ihlalleri ve bundan dolayı uygulanan geçiş ihlali cezalarının olup, olmadığını da online HGS geçiş ihlali sorgulama işlemi ile öğrenebiliyor. Üstelik online HGS geçiş ihlali sorgulama işlemi için araç sürücülerinin PTT HGS Müşteri Hizmetleri ekranına üye olmaları da gerekli değil.