Gündem HGS kaçak geçiş sorgulama PTT'den yapılıyor mu?

HGS kaçak geçiş sorgulama PTT'den yapılıyor mu?

25.03.2016 - 10:08 | Son Güncellenme:

HGS geçiş ihlali sorgulama ve HGS bakiye sorgulamanızı PTT kurumlarından yapabileceğiniz gibi PTT online işlemlerden de yapabilirsiniz. Hatta HGS geçiş ihlali sorgulama ve HGS bakiye sorgulama müşteri hizmetlerini arayarak da yapılabilen işlemlerdendir. HGS geçiş ihlali sorgulama ve HGS bakiye sorgulama nasıl yapılıyor haberimizde.

HGS kaçak geçiş sorgulama PTTden yapılıyor mu

Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) sürücülerin genellikle sık bir şekilde kullandıkları sistemdir. Hızlı Geçiş sistemi sayesinde sürücüler kolay bir şekilde köprülerden ve ya otoyoldan geçiş sırasında sıra beklemeden geçme imkanı sağlanmaktadır. Bu sistem sayesinde otoyollarda ve ya köprülerde trafiğin en yoğun olduğu saat dilimin de gişe de bekleme sorununu ortadan kaldırır ve sürücülerin daha kolay ve hızlı ulaşımını sağlamaktadır. Araçlara yerleştirilen elektronik kartlar ve bu kartları okuyabilen gişeler sayesinde araç geçiş işlemleri hızlı bir şekilde sağlanabiliyor. HGS ödemeleri ise araca yerleştirilen kartın bakiyesinden düşmüş oluyor. HGS kartını alabilmek için anlaşmalı bankalar ve ya size en yakın PTT Şubelerinden kolay bir şekilde alabilmeniz mümkün olacaktır. Paralı yollardan ve ya köprülerden kartında yetersiz bakiye var ise böylece geçiş ihlali yapılmış olur. Eğer HGS geçiş ihlali yapmış iseniz HGS müşteri hizmetlerinin internet adresinden HGS geçiş ihlali sorgulama işleminizi yapabilmek mümkün olacaktır.

Haberin Devamı


HGS BAKİYE SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

İlk olarak HGS müşteri hizmetlerinin web adresine giriş yapınız. Daha sonra açılan ana sayfada yer alan HGS geçiş ihlali sorgulama seçeneğine tıklamanız gerekmektedir. HGS geçiş ihlali sorgulama seçeneğine tıkladıktan sonra sorgulama yapmak istediğiniz herhangi bir aracın plaka numarasını girmeniz gerekmektedir. Daha sonra yapacağınız bir diğer adım ise sizden istenen güvenlik kodunu doğru ve eksiksiz bir şekilde girmeniz gerekmektedir. Sizden istenen bilgileri girdikten sonra HGS geçiş ihlali sorgulama işleminizi gerçekleştirmiş olacaksınız.

HGS BAKİYE SORGULAMA

Hızlı Geçiş Sisteminizde (HGS) bakiye kalıp ya da kalmamasını sorgulamak istiyorsanız HGS kart satım alımı sırasında sizden istenen cep telefon bilginiz ile kartınızda bakiye azaldığında SMS olarak size bilgi mesajı gelmektedir. Fakat dilerseniz HGS bakiye sorgulama işlemi için size en yakın PTT şubesine başvurabilir ya da internet üzerinden HGS bakiye sorgulama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) kartınızı internet üzerinden sorgulatmak istiyor iseniz bunun için PTT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN internet web sayfasına tıklamanız gerekmektedir. Web adresine girdikten sonra plaka numaranız, TC. Kimlik Numaranız, vergi numaranız, pasaport numaranız ve ya HGS ürün numaranızdan birini seçerek sorgula yazısına tıklamanız yeterli olacaktır. Yönlendirildiğiniz sitede HGS bakiye sorgulama işleminizi yapmanız mümkün olacaktır.

Haberin Devamı

HGS BAKİYE YÜKLEME

Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) kartınıza para yüklemek için herhangi bir PTT Şubesinden ya da PTT şubelerin önün de bulunmakta olan yüklematik cihazlardan HGS bakiye yükleme işleminizi kolay bir şekilde yapabilmeniz mümkün olacaktır. Bunların dışında Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) kart sahibi olan bir kişi anlaşmalı olduğu bankalara verdiği talimat ile HGS kartına para yükleme işlemini otomatik olarak gerçekleştirebilmektedir. Ayrıca HGS para yükleme işlemini benzin istasyonlarında ya da HGS ara yükleme noktaları olan marketlerde ve anlaşmalı olan büfelerde Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) kartına para yükleyebilirler