Gündem İkinci el araç hasar kaydı sorgulama!

İkinci el araç hasar kaydı sorgulama!

18.06.2016 - 11:15 | Son Güncellenme:

Araç sorgulama işlemleri internet sistemi üzerinden araç plakası yardımıyla yapılabiliyor. Araç sorgulama işlemlerinin nasıl yapıldığını sizler için ele almış bulunuyoruz. Araç sorgulama ve plaka sorgulama işlemlerine ait daha fazla bilgi haberimizde yer almaktadır.

İkinci el araç hasar kaydı sorgulama

Teknolojinin gelişmesi ile insan hayatını kolaylaştırmak amacı ile bir çok yenilikler yapılmıştır. Yenilikler olarak cihaz ve aletler geliştirilmiş ve de geliştirilmeye devam edilmiştir. Bu yenilikler sayesinde bir çok alanda işlerimizi daha kolay bir şekilde yapabilmekteyiz. Örneğin önceden herhangi bir alanda işlem yapabilmemiz için o alan ile ilgili işlemlerimizi gerekli olan bir kuruma giderek yapar idik. Hala da günümüzde bu gibi işlemleri ilgili kurumlara giderek de yapabiliriz. Fakat bu işlemler oldukça zaman kaybı yaşamamıza neden olur. Çünkü bazı alanlarda yapacağımız işlemlere talep çok fazladır. Ve bunun sonucunda da uzun sıra kuyrukları oluşur ve de bu çok zaman kaybı aşamamıza neden olur. Günümüzde modern çağın nimetlerinden yararlanmamız gerekir. Çünkü yaşantımızı kolay bir hale getirirler. Örnek olarak verir isek herhangi bir alanda yapmamız gereken bir işlemi oturduğumuz yerden internet yardımı ile yapabilmemiz mümkündür. Çünkü artık günümüzde online işlemler mevcut durumdadır. Bu online işlemler dijital platform üzerinden internet aracılığı ile yapılmaktadır. Bu online işlemlerin arasında araç sorgulama ve plaka sorgulama işlemleri de bulunmaktadır.

Haberin Devamı

ARAÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

PLAKA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Herhangi bir ikinci el araç almak istiyor iseniz ve araç hakkında bir bilgi sahibi olmak istiyor iseniz çok kolay bir şekilde internet aracılığı ile online olarak işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Nasıl yapabilirim diye merak ediyor iseniz yazımızın devamında araç sorgulama ve plaka sorgulama ile ilgili bilgiler mevcut durumdadır. Devletin vatandaşlar için yapmış olduğu dijital platform üzerinden işlemleri bir noktada birleştirerek e- devlet sistemini oluşturmuştur. E- devlet sistemi içerisinde bir çok işlem barındırır. Ve bu işlemler arasında araç sorgulama ve plaka sorgulama işlemler de bulunmaktadır. Araç sorgulama ve plaka sorgulama işlemlerini e- devlet sistemi üzerinden yapmak istiyor iseniz internet aracılığı ile e- devlet resmi web adresine tıklamanız gerekir. E- devlet sistemi üzerinden araç sorgulama ve plaka sorgulama işlemi yapmak için e- devlet şifreniz olması gerekmektedir. E- devlet şifreniz yok ise çok basit bir şekilde temin edebilirsiniz. Yapmanız gereken işlem herhangi bir PTT şubesine gitmeniz gerekir. Gitmiş olduğunuz PTT şubesinden e- devlet şifresi talebinde bulunarak 2 TL işlem ücreti vererek e- devlet şifresine sahip olabilirsiniz. E- devlet şifrenizi aldıktan sonra e- devlet sisteminden araç sorgulama ve plaka sorgulama bölümüne giriş yapmanız gerekir. Sayfaya giriş yaptıktan sonra almış olduğunuz e- devlet şifresi ve T.C. kimlik numaranız ile kimliğinizi doğrulama işleminizi yapabilirsiniz. E- devlet sistemi üzerinden kimlik doğrulama işlemi yaptıktan sonra araç sorgulama ve plaka sorgulama işleminizi çok kolay ve pratik bir şekilde yapmanız mümkün olacaktır. Araç sorgulama ve plaka sorgulama işleminizi cep telefon uygulamasından da yapabilirsiniz. Bu uygulamanın adı ise OTOKONTROL uygulamasıdır. Cep telefonlarınız il kısa mesaj aracılığı ile mesaj kısmına büyük harfler ile sorgulama yapmak istediğiniz işlemin kodunu büyük harf ile yazarak 5664 numarasına gönderebilirsiniz.