Gündem İş hayatınızda güçlü ve soğukkanlı olun

İş hayatınızda güçlü ve soğukkanlı olun

30.12.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bir değişim ve yenilenme içindesiniz. İş hayatında daha güçlü ve soğukkanlı olmayı öğrenin. Elinize geçen fırsatları iyi değerlendirin. Evli Sakalar çocuk sahibi olabilir. Para yönetiminde planlı hareket edin. Elinizdekilerin en iyisini yapmaya gayret edin...

İş hayatınızda güçlü ve soğukkanlı olun

2013’e genel bakış
Son iki yılda belirli bir istikrar ve dengeyle ilerlediğiniz konularda, şimdi 2015’e kadar olan süreçte daha çetin, mücadele içeren bir döneme girdiniz. Adeta bir dağın zirvesine ulaştınız ancak zirvede çok uzun süre kalamazsınız. Zira hayat hep bir değişim ve yenilenme içerir. Yükselenler inerler, inenler de yeniden yükselişe geçerler. Öyle gözüküyor ki bu dönemde tüm Saka’lara özellikle iş hayatında daha güçlü ve soğukkanlı olmayı öğrenme gereği var. Nitekim bu durumun etkilerini geçtiğimiz yaz aylarından bu yana hissetmeye başlamış olabilirsiniz.

YENİ HEDEFLER SEÇİN
Ortaklı durumlar, içerisinde finansal yönetim ve iş hayatına ait değişik sorumlulukların olduğu konularda daha fazla yük alma durumu içerisindesiniz. Özellikle yükselen burcu Saka olanlar için Satürn sizden aslında 7 yıl sonra nerede olmak istediğinizi yeniden ele almanızı, en azından bu yeni hedefi tasarlamanızı, aslında işte yükselişin tamamlandığını ve geleceğe yönelik yeni ve daha kişisel bir rotanın çizilmesinin gerekli olduğunu anlatmakta. Bu yeni farkındalık boyutunda kendinizi hırpalamaktansa, elinizdekilerin en iyisini yapmaya gayret etmelisiniz.
Nitekim 2015 geldiğinde zaten bu yeni hedeflere geçiş yapmış olacaksınız. Şansı, gelişmeyi ve zenginlikleri gösteren Jüpiter, bu yıl 26 Haziran’a kadar İkizler burcunda kalarak kendinizi geliştirme, yeni bir şeyler öğrenme ve hayattan keyif alma konusunda güzel imkânlar sunmakta. Jüpiter’in üçgen açıları havada uçuşan şeyler gibidir, fırsatları sizin yakalamanızı ve kullanmanızı gerektirirler.

HAYATTAN ZEVK ALIN
Çoğu zaman güzel zamanları rehavet içerisinde hiçbir şey yapmadan geçiririz. Bu nedenle, en azından yılın ilk yarısında hayatınıza yansıyan aşk, keyifler, çocuklarla ilgili konular ve tüm yaratıcı süreçlerde kendinizi geliştirebileceğiniz ve hayattan memnun olabileceğiniz süreçler olduğunu fark etmelisiniz. Zira böylece, Satürn’ün getirdiği ağır baskıları dengeleyebiliyorsunuz. 26 Haziran sonrasında Jüpiter bu kez çalışma hayatınızı, iş ortamınızı anlatan eve ilerleyecek ve 2014 ortalarına kadar da orada kalacak. Bu nedenle yılın ikinci yarısında daha fazla çaba, çalışma, gayret ve efor söz konusu. Bu durum ister istemez fazla mesaiyi ve bir dizi angarya konuyu da beraberinde getirebilir.
Yine de iş alanında yeni bir şeyler öğrenmek mümkün. Özellikle yeni iş arayan Saka’lar açısından bu daha geliştirici bir fırsat da sayılabilir. Benzer şekilde, işte eğitim, yabancılarla temas, daha fazla yolculuk söz konusu olabilir. Bu yıl burcunuzu olumlu yönde etkilemeye devam eden diğer bir gezegen de Uranüs. 2010 yılından bu yana Koç burcunda ilerleyen Uranüs, sizi pek çok konuda daha özgün, yaratıcı ve bağımsız kılmakta.

RADİKAL DÜŞÜNCELER
Uranüs reforme eden, değiştiren, yenileyen ve sonuçta bizi bireysel anlamda daha özgün kılan bir güçtür. Bu dönemde olumlu açısı altında, özellikle 24 Ocak- 1 Şubat arasında doğan Saka’ları güçlü bir şekilde etkiliyor. Uranüs’ün bu yapıcı transiti altında hayatınıza giren pek çok değişikliğin sizi rahatsız etmeden geliştiğini söyleyebiliriz. Özellikle kendinizi yaratıcı yönde ifade ettiğiniz bir konuda, kişiliğinizi daha iyi anlatabileceğiniz olanaklar bulabilirsiniz. Bu yeni olanaklar size özellikle zekânızı kullandığınız alanlardan ve sosyal konulardan gelmekte. Kendi potansiyelinizin daha yüksek olduğunu fark edebileceksiniz ve bu yeni farkındalık sizi daha özgür kılarken, düşüncelerinizi çok daha radikal biçimde ortaya koyabilir ve başkalarını da sosyal alanda etkileyebilirsiniz.

Haberin Devamı

Merkür geri giderken nelere dikkat etmeli?
Merkür bu yıl içinde 23 Şubat - 17 Mart; 26 Haziran- 20 Temmuz ve 21 Ekim- 10 Kasım tarihleri arasında üç kere geri hareket yapacak. Merkür’ün su elementlerinde geri hareket yapacağı bu dönemlerde birtakım gecikmeler, aksaklıklar, sıkışmalar ve tekrarlar gündeme gelebilir. Merkür geri giderken yapılan işlerin tekrar yapılması gerekebilir. Aceleci olmamalısınız. 23 Şubat ile 17 Mart arasındaki yılın ilk geri hareketinde maddi alanda ve parayla ilgili konularda sorunlarla karşılaşabilirsiniz. 26 Haziran- 20 Temmuz arasındaki geri hareket çalışma hayatınızı ve iş arkadaşlarınızla paylaşımlarınızı etkileyebilir. Hizmet verdiğiniz veya aldığınız konularla ilgili yazılı ve sözel iletişimsel problemler ortaya çıkabilir. Merkür retrolarında ciddi çalışmalar içinde olmalı, ayrıntıları tekrar gözden geçirmeli ve iyi bir plan eşliğinde hareket etmelisiniz.
21 Ekim- 10 Kasım tarihleri arasındaki yılın son Merkür retrosunda kariyer, mesleki bağlantılar ve toplumsal statünüzle ilgili konularda birtakım aksaklıklar yaşayabilirsiniz. İletişimlerinizde daha mantıklı, akılcı ve sorumlu yaklaşımlar içinde olmaya çalışmanız gerekiyor.

Haberin Devamı

Yükselen burcunuza göre 2013
Yükselen Koç: Koç burcundaki Uranüs transiti çevrenizle ilişkilerinizde ve kişisel imajınızda farklı davranma isteğinizi körüklemeye devam ediyor. Oğlak burcunda ilerleyen Plüton’un kariyer konularında getirmekte olduğu baskı sizi mesleki alanda güç mücadeleleri içine çekebilir. Yılın ilk yarısında iletişimsel alanda ve eğitim hayatınızda fırsatlar var.
Yükselen Boğa: 2013 yılında ortaklıklar, ikili ilişkiler ve mesleki konularda daha ciddi, sorumlu ve sabırlı yaklaşımlar içinde olmak durumundasınız. Özellikle 24- 31 Ocak arasında doğmuş olan Saka’lar kişisel alanda ve kariyer konularında bazı testlerden geçecekler. Yeni görevler, yeni ortaklıklar gündeminize gelebilir.
Yükselen İkizler: Kariyer konularında Neptün transiti etkisiyle yaratıcılığınızı çok daha verimli bir şekilde kullanabilirsiniz. Ancak yön belirlemekte zorlanma veya yanlış kararlar alma riski de söz konusu olabilir. Satürn’ün Akrep burcundaki transiti iş yükünüzü çoğaltarak sizi iş hayatı ve çalışma sisteminizi yeniden yapılandırma sürecine soktu.
Yükselen Yengeç: Akrep burcuna geçen Satürn etkisiyle aşk hayatınızda daha ciddi ilişkiler içine girebilirsiniz. Çocuklarla ilgili konularda da daha fazla sorumluluk üstlenmeniz gerekebilir. Yaratıcı yeteneklerinizi ortak finans konularına sistemli bir şekilde aktararak kazanca çevirmek sizi yorabilir.
Yükselen Aslan: Neptün transiti etkisinde olduğunuz ortak finansal alanda düşüncesiz hareket etmemelisiniz. Eş veya ortağınızla paylaşım içinde olduğunuz maddi konularda belirsizlikler söz konusu olabilir; finansal durumları dikkatle izlemelisiniz. Toprağa ait yeni yatırım planları içine girebilirsiniz.
Yükselen Başak: 2013’ün ilk yarısında Jüpiter’in olumlu etkisiyle kariyer konularında geniş imkânlara sahip olabilirsiniz. Temmuzdan itibaren sosyal hayatınız, arkadaş ilişkileriniz ve geleceğe yönelik umutlarınız canlanacaktır. Paylaşım içinde olduğunuz ortak finansal alandaki değişken durumlar sizi bireysel davranmaya yönlendirebilir.
Yükselen Terazi: Satürn’ün Akrep burcundaki transiti iki yıl boyunca sizi maddi konularda zorlayabilir. Gelirlerinizde daralma veya azalma yaşayabileceğiniz için yeteneklerinizi sistemli bir şekilde geliştirmek zorundasınız. Haziran sonuna kadar yabancılarla ilgili konular, yolculuklar ve akademik çalışmalar hayatınıza keyif getirebilir.
Yükselen Akrep: Satürn Akrep burcunda ilerlerken sizden daha ciddi ilişkiler kurmanızı, çevrenizle paylaşımlarınızda daha fazla sorumluluk üstlenmenizi talep ediyor. Öte yandan çalışma hayatınızdaki ani gelişmeler, dengeleri korumanızı zorlaştırabilir. Aşk hayatınızda partnerinizi çok idealize etmenizin getireceği risklere dikkat etmelisiniz.
Yükselen Yay: Yılın ilk yarısında ortaklıklar, ikili ilişkiler ve evlilik konularındaki şansınız devam ediyor. Evlilik kararı alabilir, yeni bir ortaklık içine girebilirsiniz. Yılın ikinci yarısından itibaren ortak finansal alanda Jüpiter transiti sayesinde kazançlarınız artabilir. Banka, kredi, sigorta veya miras konularından elinize para geçebilir.
Yükselen Oğlak: Oğlak burcundaki Plüton etkisiyle ilişkiler ve çevresel bağlantılarınızda güç odaklı hareket edebilirsiniz. Yönetmek ve manipüle etmek isteğinizi kontrol altında tutmanız daha iyi olacaktır. Sosyal ve organizasyonel alanda, grup çalışmalarında daha ciddi çalışmak ve fazla sorumluluk üstlenmeniz gerekecektir.
Yükselen Saka: Akrep burcunda ilerleyen Satürn sizi kariyer planlarınızda ciddiyetle ve daha fazla sorumluluk üstlenerek kararlı bir şekilde çalışmak zorunda bırakabilir. Yakın çevre paylaşımlarınızda ve iletişimlerinizde değişimlerden geçiyorsunuz. Eğitsel alanda farklı temalara yönelebilirsiniz.
Yükselen Balık: 2013’ün ilk yarısında ev, yuva ve aileye ait konularda şanslarınız var. Başka bir eve taşınabilir, bir mülk sahibi olabilir veya evinizi yenileyebilirsiniz. Yılın ikinci yarısında aşk hayatınız, çocuklarla ilişkileriniz ve yaratıcı çalışmalarınız Jüpiter transitinden olumlu etkilenecektir.

Haberin Devamı

Yükselen burcunuzu bulun
Aşağıdaki tabloda doğum saatinizi, doğduğunuz döneme ilişkin satırla birleştirin.

Haberin Devamı

İş hayatınızda güçlü ve soğukkanlı olun

Haberin Devamı

SAKA BURCU
21 Ocak - 19 Şubat
İŞ, PARA VE KARİYER

2013 yılı Saka ve yükselen burcu Saka olanlar için mesleki anlamda oldukça önemli bir yıl olacaktır. Geçen iki yıl süresince yaptığınız ciddi ve sorumluluk gerektiren çalışmalarınızda aslında bu yılın altyapısını bir şekilde hazırlamış olmalısınız. Satürn’ün 2012 Ekim ayından itibaren Akrep burcuna geçmesi Saka’lar için kariyer, meslek hayatı ve gelecek hedefleri bakımından büyük önem taşıyan yaklaşık 2.5 yıllık bir dönemi başlattı. 2015 Ocak ayına kadar sürecek olan bu dönemde mesleki alanda yeniden yapılanma yönünde test edilebilirsiniz.
2013 yılı içinde Satürn’ün Akrep burcundaki transiti 24- 31 Ocak arasında doğmuş olan Saka’ları kişisel anlamda oldukça zorlayabilir. Riskli yatırımlara girmekten kaçınmalısınız. 2012 Şubat ayından beri maddi konularınızı etkisi altına almış olan Neptün transiti nedeniyle paranızı doğru yönde kullanmak ve harcamakta başarılı olamayabilirsiniz. Uzun yıllar devam edecek bu etki yaratıcılık ve vizyon gerektiren konulardan gelecek kazançlarınızı çoğaltabilir. Ancak para yönetiminizde gerçekçi olmanız ve planlı hareket etmeniz gerekiyor.
2013 yılının ikinci yarısında Jüpiter sizi çalışma ortamınızda, işle ilgili konularda ve hizmet koşullarınızda daha olumlu yönde destekleyecektir. Yaklaşık bir yıl devam edecek bu transitin getireceği fırsatları başarılı bir şekilde değerlendirebilirseniz, kariyerinizle ilgili yükselme elde etme imkânına da sahip olabilirsiniz.
Mars’ın burcunuzda ilerleyeceği 2 Şubat’a kadar kişisel ilişkilerinizde ve girişimlerinizde daha cesur ve enerjik olabilirsiniz.
2 Şubat- 12 Mart arasında harcamalarınızı ve paranızı kullanma şeklinizi kontrol altında tutmalısınız. 13 Temmuz- 28 Ağustos arasında tüm enerjinizi çalışma hayatınıza ve iş konularına odaklamanız gerekebilir. Yorucu bir dönem içine girebilirsiniz. 11 Eylül- 7 Ekim arasında Venüs kariyer alanında size olumlu etkiler getirebilir. Üstlerinizle ilişkilerinizde yumuşama ve pozitif gelişmeler yaşayabilirsiniz.

AŞK, EVLİLİK VE İLİŞKİLER
Haziran 2013’e kadar şans gezegeni Jüpiter sizi yılın aşkta en şanslı burcu yapıyor. Size keyif veren konularda, arkadaş ilişkilerinizde ve aşk hayatınızda birbirinden güzel gelişmeler yaşayabilirsiniz. Yeni bir aşk başlayabilir, eğer varsa var olan ilişkinizde daha mutlu olabilirsiniz. Evli Saka ve yükselen Saka’lar bu dönemde çocuk sahibi olabilirler. Çocuklarla ilişkilerinizde her zamankinden daha iyi olacaktır.
Uranüs’ün de Koç burcunda yaptığı transit yakın çevre ve akrabalarınızla paylaşımlarınıza heyecan katmaya devam ediyor. Eğitsel ve iletişimsel alanda farklı kişilerle, heyecan verici etkileşimler içine girebilirsiniz. Kısa seyahatler hayatınıza çok şey katabilir, düşünce şeklinizi değiştirebilir.
Aşk gezegeni Venüs’ün burcunuzla uyumlu kalacağı dönemlerde aşkta ve size keyif veren konularda pozitif etkiler altında olacaksınız.
2- 26 Şubat arasındaki dönemde Venüs burcunuzda ilerlerken kendinizi daha mutlu ve sağlıklı hissedebilirsiniz. Çevrenizle ilişkilerinizde daha olumlu etkiler altında olacaksınız. 27 Haziran- 22 Temmuz tarihleri arasındaki dönemlerde ikili ilişkilerinizde veya evliliğinizde güzel etkiler altında olacaksınız. Eşinizle ya da birlikte olduğunuz partnerinizde aranızdaki tutku yüksek olacak, paylaşımlarınız artacaktır.
16 Ağustos- 11 Eylül döneminde seyahatler, yabancı kültürlerle ilgili konular ilgi odağınızda bulunabilir. Mars’ın burcunuzla uyumlu olduğu dönemlerde ilişkilerinizde daha tutkulu ve hareketli olabilirsiniz. 2 Şubat’a kadar kişisel olarak daha enerjik ve girişken olabilirsiniz.
31 Mayıs- 13 Temmuz arasında aşk hayatınız hareketleniyor. 28 Ağustos- 15 Ekim döneminde ortaklık ve ilişkilerinizde heyecan ve tutku yükselebilir. Çatışmalardan uzak durmalı, tahrik edici olmamalısınız.

SAĞLIK
2013 yılında özellikle 24- 31 Ocak arasında doğmuş olan Saka’ların sağlıklarına çok dikkat etmeleri gerekiyor. Satürn’ün 2012 yılının ekim ayında Akrep burcuna girmesi omurga, kemikler, dişler ve sinir sistemini ilgilendiren rahatsızlıkları gündeme getirebilir. Sağlık konularında ihmalkâr davranmamalısınız. Mesleki konulardan kaynaklanabilecek aşırı yorgunluk ve fiziksel bitkinliklere karşı kendinizi daha fazla güçlendirmeli, yaşam enerjinizi yüksek tutmalısınız. Plüton’un da gizli kalmış bir alandan yaptığı transit etkisiyle bilinçaltınızda sizi psikolojik olarak tüketen konular nedeniyle sinirleriniz yıpranabilir. İstirahatınıza zaman ayırmayı ihmal etmeyin.

YARIN: BALIK BURCU