Gündem ‘İstismar’ cezası

‘İstismar’ cezası

20.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

‘İstismar’ cezası

MTV ve Eurosport’un da aralarında bulunduğu birçok eğlence ve tematik kanalın sahibi olan Fatih Oflaz, kızına 7 yıl cinsel istismarda bulunduğu suçlamasıyla yargılanıyordu. Habertürk’ün haberine göre, mahkeme iki yıllık yargılama sonunda, tanık ifadeleri ve adli tıp raporuna göre, genç kızın ruh sağlığının bozulduğuna ve baba Fatih Oflaz’ın bir çok kez çocuğunu istismar ettiğine hükmetti. Mahkeme, Oflaz’ı 22 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Sanığın sabıkasız olması dikkate alınarak hapis cezası, 18 yıl 9 aya indirildi. Mahkeme, Oflaz için yurt dışına çıkış yasağı koyup adli kontrol kararı aldı. Davanın Yargıtay’da temyiz sürecinde olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

‘Hayatım mahvoldu’

Mahkemede 7.5 yaşından 15 yaşına kadar babasının cinsel istismarına uğradığını belirten mağdur kız şunları anlattı: “Babamla annem ayrıldıktan sonra annemin zoruyla babamın evine gidiyordum. Yıllarca sesimi çıkarmadım. Sonunda gerçekle yüzleşmeye karar verdim ve şikayetçi oldum. Hayatım mahvoldu, ailem hayatımı çaldı. Bunun en büyük sorumlusu babamdır.”

Suçlamayı reddeden Fatih Oflaz ise ayrıldığı eşi Aslı Kocaoğlu’nun kızı için ödediği nafakanın kesilmesiyle kendisine emlak aldırmak istediğini, bunu reddettiği için iftiraya uğradığını iddia etti.

‘Terapide kabul etti’

Genç kızın tedaviye gittiği psikiyatrist hekim Turgut Kundakçı ise mahkemede şunları anlattı: “Mağdur genç kız ile görüşmeye başladıktan 9 ay sonra bana ‘güvenliğimi sağlarsanız babamla yüzleşmek istiyorum’ dedi. Bunun üzerine 30 Eylül 2014’te babasıyla bir terapi seansı yaptık. Terapi sırasında mağdur babasına durumu anlatamayınca ben Fatih Oflaz’a 8-13,5 yaş arasında kendisinin cinsel istismarına maruz kaldığını bana ilettiğini söyledim. Fatih Oflaz bunu kabul etti. Hatta bir süre Amerika’ya gidip 4 seans terapi gördüğünü söyledi. Kendisi bunun sebebi olan çocukluğunda başına gelen bir olayı da orada (Amerika’da) anlatmış. Tedavisine benimle devam etmek istediğini söyleyince kızı tepki gösterdi. ‘Benim kurduğum olumlu bir ilişkiyi elimden almak istiyorsun’ diyerek kızdı. Mağdur kızın babasından istediği tek şey tekrar normal baba kız ilişkisini yakalayıp yakalayamayacağını görmekti. Fatih Oflaz gayet pozitifti, kızına ‘aramız iyi olacak’ dedi.”

Haberin Devamı

‘Üzüntüden beyin kanaması geçirdim’

Fatih Oflaz’ın kardeşi, televizyoncu Esra Oflaz Güvenkaya yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Büyük üzüntü içindeyim. Kızının ağabeyime dava açmasıyla konuyu öğrendim. Suçlamayı reddeden ağabeyim, kızının ve eski eşinin kendisine şantaj yaptığını, istenilen parayı vermediği için suçlamanın yöneltildiğini söyledi. Kızının ağabeyime taciz davası açması bile korkunçtu, üzüntüden beyin kanaması geçirdim, tedavim sürüyor. Dava temyizde. Tüm dileğim ağabeyimin aklanması ve kızının tacize uğramamış olması. Taciz gerçekse ağabeyim en ağır cezayı almalı. Ağabeyim bu suçu işlediyse kendisiyle tüm bağlarımı koparacağım.”