Gündem Kaçan kurbanlıklar vatandaşlara zor anlar yaşattı

Kaçan kurbanlıklar vatandaşlara zor anlar yaşattı

09.07.2022 - 14:33 | Son Güncellenme:

Kaçan kurbanlık hayvanlar vatandaşlara zor anlar yaşatırken, bazı kurbanlıklar ise kendilerini yakalamaya çalışan sahiplerine saldırdı. Bir vatandaşın kurbanlık hayvanını caraskal kullanarak çatıya taşıdığı ilginç yöntem ise görenleri şaşırttı.

Kaçan kurbanlıklar vatandaşlara zor anlar yaşattı

Kurban Bayramı nedeniyle alınan hayvanlar, sahiplerinin ellerinde kaçarak zor anlar yaşattı. Zaman zaman trafiğe çıkan hayvanlar trafiğin durmasına sebep oldu. Bursa'da öfkeli bir tosun ise sahibinin kendisini yakalayacağını görünce sahibine boynuzları ile saldırdı. Şans eseri yara almayan adam tekrar tosunu kovaladı. Tosunun sahibine saldırma anı ise anbean cep telefon kamerasına yansıdı.

Haberin Devamı

Öte yandan bir vatandaşın kurbanlık hayvanını caraskal olarak tanımlanan hareketli palanga ile çatıya taşıdığı ilginç yöntem ise görenleri şaşırttı.

Kaçan kurbanlıklar vatandaşlara zor anlar yaşattı

İSTANBUL

Silivri Parkköy’de sahibinin kesime götürdüğü dana bir anda kaçtı. Kaçan dana sokakta koşmaya başladı. Hayvanın yanına gitmeye korkan vatandaşlar arabalarla önünü kesmeye çalıştı. Araçtan inen bir adam dananın ipini tutmaya çalışırken, hayvan kaçmaya başladı. Yaşanan o anlarda cep telefonu kamerasına yansıdı.

 RİZE

Rize’de, sahibinin elinden kaçan kurbanlık boğa, 1 saatin sonunda Rize Belediyesi Kurban Timi tarafından sakinleştirici iğneyle atılarak yakalandı.

Kaçan kurbanlıklar vatandaşlara zor anlar yaşattı

İslampaşa Mahallesi'nde sabah saatlerinde kesim için dışarı çıkarılan kurbanlık boğa, sahibinin elinden kaçtı. Çevredekilerin uğraşlarına rağmen boğa yakalanamayınca Rize Belediyesi Kurban Timi'ne haber verildi. Araçlarla takip edilen boğa, Portakallık, Bağdatlı ve Gülbahar mahallelerini geçip 2 kilometre koştu. Menderes Bulvarı'na inerek sürücülere de zor anlar yaşatan boğa, 1 saatin ardından veteriner hekim tarafından atılan sakinleştirici iğneyle yakalandı. Boğa, kamyona konulup, kesim yapılacak alana götürüldü.

Haberin Devamı

Kaçan kurbanlıklar vatandaşlara zor anlar yaşattı

ERZURUM

Erzurum'un merkeze bağlı farklı noktalarda kimi kurbanlık mezbahadan, kimisi de sahibinin elinden kaçtı. Erzurum Şükrüpaşa semtinde sahibinin elinden kaçan kurbanlık düve, vatandaşlar tarafından yakalanamayınca durum Büyükşehir Belediyesi Kurban Yakalama Timine bildirildi. Olay yerine gelen ekip kurbanlık düveye uyuşturucu iğne yaptı. Sahiplerinin yakalayacağı sırada kaçan kurbanlık ortalığı birbirine kattı. Kurbanlık düve kaçarak yaklaşık 10 kilometre koştuktan sonra 10 kişi tarafından güçlükle yakalandı.

Kaçan kurbanlıklar vatandaşlara zor anlar yaşattı

Kaçan kurbanlık sahibi Yiğit Katkat, “Şükrüpaşadan Sanayi mahallesine kadar kaçtı. Halen daha peşindeyiz. 2 saat kovaladık, şimdi ekipleri çağırdık. 20 kişi birden köşeye sıkıştırdık, üzerimize atladı” şeklinde konuştu.

Kurbanın kaçması, sahiplerinin kovalamasıyla ortaya çıkan renkli görüntüler kameralara yansıdı. Diğer yandan Köşk Mahallesinde Bülent Aktaş, düvesini arabadan indirirken kurbanlığın ani hareket yapması sonucu kolunu kırdı. Kurbanlığın yanına yaklaşamayan Aktaş, durumu Büyükşehir Belediyesi Kurban Yakalama Timine haber verdi. Timin kurbanlık düveyi uyuşturması üzerine Aktaş kurbanlığını kesime götürdü.

Haberin Devamı

Kurban kesmek isterken kolunu kıran Bülent Aktaş, “İndirirken atladı bizi yere düşürdü. Şu anda keseceğiz yanına yaklaştırmıyor” diye konuştu.

Kaçan kurbanlıklar vatandaşlara zor anlar yaşattı

ŞANLIURFA

Şanlıurfa'da bayramın ilk gününde faklı semtlerde kesim yerine götürülen 4 boğa, sahiplerinin elinden kaçtı. Sahiplerini peşinden koşturan boğalar yakalanamayınca belediyeden yardım istendi. İhbarla bölgeye giden ekipler, kurbanlıkları uyuşturucu iğneyle etkisiz hale getirip yakaladı. Vatandaşlar, teslim aldıkları hayvanlarını kamyonetlerle kesim alanına götürdü.

Kaçan kurbanlıklar vatandaşlara zor anlar yaşattı

KESİM SIRASINDA KAÇAN BOĞA, KALABALIĞIN ARASINA KOŞTU

Ankara'da kurbanlıklar, belediyelerin kurban satış ve kesim alanlarında, mezbahanelerde kesildi. Özellikle kırsal yerleşim alanlarında, daha çok açık alanlarda kesim yapıldı. Kurbanlıklardan bazıları, sahiplerinin elinden kaçtı. Mamak ilçesinde kesim sırası beklenirken kaçan boğa, güçlükle yakalandı. Sincan'da kaçan boğa ise kesim alanının yanındaki bataklığa saplandı. Boğa, çevredekiler tarafından kurtarıldı.  

Haberin Devamı

Kaçan kurbanlıklar vatandaşlara zor anlar yaşattı

Gölbaşı Belediyesi kurban satış ve kesim yerinde kurbanlıklarını kestirmek isteyenler, sabah saatlerinden itibaren yoğunluk oluşturdu. Kesim sırasında görevlilerin elinden kurtulan boğa kaçtı. Kesim için bekleyen kadın ve çocukların arasından koşan boğa, çevrede paniğe neden oldu. Kadın ve çocuklar, çığlık atarak boğadan kaçmaya çalıştı. Boğanın kaçması ve çevrede yaşanan panik, kameraya yansıdı. Boğa, güçlükle yakalanarak kesime götürüldü.

Boğanın sahipleri, kesim sırası beklenirken kaçmasından sorumlu tuttukları görevlilere tepki gösterdi. Görevliler ile boğa sahipleri arasındaki tartışma, çevredekilerin araya girmesiyle büyümeden sona erdi.

 

Kaçan kurbanlıklar vatandaşlara zor anlar yaşattı