Gündem Koca’dan sahte ilaç açıklaması: Ülkemize bir kutu girmedi

Koca’dan sahte ilaç açıklaması: Ülkemize bir kutu girmedi

11.01.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Kabine toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, grip salgınında son dönemde influenza görülme sıklığının, RSV’nin (Respiratuvar Sinsitiyal Virüs) önüne geçtiğini söyledi.

Koca’dan sahte ilaç açıklaması: Ülkemize bir kutu girmedi

ASLIHAN ALTAY KARATAŞ/ ANKARA-  Son bir hafta 10 gündür hasta sayılarında düşüş görülmeye başlandığını bildiren Koca, görülme sıklığına göre influenzadan sonra RSV, sonra Rhinovirüs, sonra da Kovid geldiğini kaydetti. Koca, Kovid-19’un toplam vaka içinde yüzde 5-6 seviyesinde bulunduğunu, endiye yaratacak bir durum olmadığını bildirdi.

Haberin Devamı

‘Oyunu bozduk’

Sahte kanser ilacı iddialarına ilişkin soruya da yanıt veren Koca, “İddialar rant odakları tarafından çıkarılıyor. Hiçbir şekilde hastalarımızda kullanılması söz konusu değil. Ülkemize Bangladeş’ten bugüne kadar iddiaya konu olan ilacın bir kutu dahi girişi olmamıştır” dedi. Koca, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’nun (TİTCK) yayınladığı kılavuzda güvenilirliği artırmak için biyoeşdeğerlik, biyoyararlanım gibi ilave kanıtlar ve kalite belgeleri isteyerek tedbirleri sıkılaştırdığına dikkat çekti.