Gündem KYK bursları ne zaman yatar? KYK bursu ve kredi hesaplara yattı mı?

KYK bursları ne zaman yatar? KYK bursu ve kredi hesaplara yattı mı?

23.11.2019 - 11:46 | Son Güncellenme:

KYK bursu yattı mı? KYK'dan burs ya da kredi almaya hak kazanan öğrenciler merakla bu sorunun yanıtını arıyor. 19 Kasım'da taahhütname onaylarının sona ermesinin ardından öğrenciler KYK bursunun hesaplara yatmasını bekliyor. KYK bursu ne zaman yatar?

KYK bursları ne zaman yatar KYK bursu ve kredi hesaplara yattı mı

Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından üniversite öğrencilerine tanınan burs ve kredi hakkından faydalanmak isteyen milyonlarca öğrenci KYK burs ve kredi için başvuru yapmıştı. Başvuru sonuçlarını açıklandı ve KYK bursu ve kredi alma hakkı elde edenler 19 Kasım'a kadar taahhütname onayını gerçekleştirdi. İşlemlerini tamamlayan öğrenciler KYK bursu ve kredilerini alacağı günü bekliyor. Peki, KYK bursu ne zaman yatacak? KYK kredileri yattı mı?

Haberin Devamı

KYK BURSU NE ZAMAN YATAR? KYK KREDİLERİ YATTI MI?

İlk defa burs ve kredi alacak öğrenciler normal şartlarda ekim ayında ödemelerini alırlar. Bu ödemeler öğrencilere T.C. kimlik numaralarının son rakamına göre her ayın 6-10. günleri arasında yapılır.

KYK'dan bu sene yapılan açıklamaya göre taahhütname onayını yapan öğrenciler KYK bursu ve kredi ilk ödemelerini kasım ayı sonunda alacak. İlk ödeme ekim ve kasım ayı olmak üzere iki aylık olarak ödenecek.

KYK BURS/KREDİ ÖDEMELERİ NE KADAR? KYK BURS MİKTARI

Cumhurbaşkanı Erdoğan öğrencilere müjdeli haberi geçtiğimiz günlerde vermişti. 2019 yılında geçerli olan tutarlar lisans öğrencileri için aylık 500 lira, yüksek lisans için 1000 lira, doktora öğrencileri için 1500 lira.

Haberin Devamı

Ocak ayından itibaren ise lisansta aylık 550 lira, yüksek lisansta 1100 lira, doktorada da 1650 lira olarak ödenecek.