Gündem ‘Madem seçmen cebinizde haydi DEM ile el sıkışın’

‘Madem seçmen cebinizde haydi DEM ile el sıkışın’

18.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin dünkü TBMM grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

‘Madem seçmen cebinizde haydi DEM ile el sıkışın’

ANKARA Milliyet - Akşener özetle şunları söyledi: 

Haberin Devamı

İLK DEFA OLMUYOR: Her büyük terör hadisesinden, her önemli dış politika krizinde sonra ilgili bakanları ve cumhurbaşkanını arayıp bilgi almışımdır. İlk defa olmuyor. Anlayamadığım bir biçimde Sayın Cumhurbaşkanı’nı, Sayın Dışişleri ve Milli Savunma Bakanlarını aramamı garip karşıladılar. Savunma Bakanı dönmedi ama Sayın Fidan ve Sayın Erdoğan geri döndüler, bilgi verdiler, arkadaşlarıma bunu aktardım. 

CHP’YE HODRİ MEYDAN: AK Parti ile el sıkışmamız olsaydı bizden ayrılan, bizi kandırmış hissettiğimiz milletvekilinin - daha başka bir söz derim de ayıp olur- bizden seçilip koşa koşa AK Parti’ye geçip Eskişehir’den aday gösterilmesi mümkün olur muydu? İnanıyorum Eskişehir, dümenci bir insanı seçmeyecektir. Dürüst, açık bir şekilde DEM ile el sıkışın, elinizi tutan mı var? Bizim seçmenimiz de madem cebinizde duruyor haydi bakalım el sıkışın her yeri alın görelim. 

Haberin Devamı

EPSTEİN İŞİ CİDDİ: (Epstein olayı) Türkiye’de de zaafı, problemi, çeşitli alanlarda zayıflığı olan insanların bu tür şantajlara açık olabileceğini, bu tür problemlerin içine düşürülebileceğini anladım. Devleti yönetenleri uyarıyorum. Bu konunun çok ciddiye alınması, ülkemizde de bu tür kullanışlı durumların olmaması için çok dikkat edilmesi gerekir. 

‘Karın ağrısı İYİ Parti miydi?’

ÇOK AYIPLADIM: Meclis’in ortak bildiri imzalamasını teklif ettik. SP, MHP ve AK Parti teklifimize ‘evet’ diyerek imza attı. Anlayamadığım ve çok da ayıpladığım bir biçimde bir ‘bildiri savaşı’ çıktı. PKK’lılar çok mutlu olmuştur. Birbirine düşen gazi Meclis’in mensuplarına çok gülmüşlerdir. Benzer bir Meclis bildirisini, DEM’in imzalamasını beklemiyoruz. Dün (önceki gün) bir toplantı oldu o toplantıda, üç parti imza atacak diğer siyasi partiler imza atmayacak bu parçalı görüntüden, PKK’yı bu sefer iki kere zil takıp oynayacak hale getirecek bu sistemden vazgeçildi. Numan Kurtulmuş’un imzasıyla tezkere Meclis’e sunuldu. Ayrı bildiri yayımlayanların hepsi bu tezkereyi destekledi. Soru şu; karın ağrısı İYİ Parti miydi?