Gündem Ne zaman emekli olurum? Emeklilik yaşı sorgulama

Ne zaman emekli olurum? Emeklilik yaşı sorgulama

04.12.2018 - 10:29 | Son Güncellenme:

Yurdumuzun dört bir yanında milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren emeklilikle ilgili en çok merak edilen ne zaman emekli olurum ve emeklilik yaşı nasıl hesaplanır sorularının cevaplarını sizler için derledik. İşte ayrıntılar...

Ne zaman emekli olurum Emeklilik yaşı sorgulama

Emeklilik yaşı yaklaşan vatandaşlar ne zaman emekli olurum sorusuna yanıt arıyor. Binlerce insanın yıllar süren çalışma hayatının ardından emekli olacağı günlerin hayalini bekliyor. Ne zaman emekli olurum sorusu e-devlet platformu üzerinden gerçekleştirilebiliyor. Yıllarca çalışıp SGK'ya ücret ödeyen vatandaşlar SGK sayesinde hem sağlık hizmetinden faydalanabilityor hem de ilerleyen yıllarda emekli maaşı almaya hak kazanıyor. Peki Emeklilik yaşı nasıl hesaplanır?

Haberin Devamı

NE ZAMAN EMEKLİ OLABİLİRİM?

Ne zaman emekli olacağınızı öğrenmek istediğinizde e-Devlet üzerinden giriş yaparak SGK'yı seçebilir ve ne zaman emekli olacağınızı öğrenebilirsiniz. Bunun için e-Devlet şifrenizin olması yeterli olacaktır. E-Devlet şifreniz yoksa PTT üzerinden alabilirsiniz. Ne zaman emekli olacağınızı öğrenmek istediğinizde sigortalı çalışma gün sayınızı sisteme girmeniz yeterli olacaktır. Daha sonra hangi tarihte hangi şartlar içerisinde emekli olacağınızın bilgisi size sunulur.

HESAPLAMAK İÇİN TIKLAYINIZ