Gündem Neşe Erberk dahil 170 kişiden rüşvet almışlar

Neşe Erberk dahil 170 kişiden rüşvet almışlar

14.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele ekipleri önceki gün İstanbul ve Kayseri’de düzenlediği operasyonlarda, örgütlü şekilde rüşvet suçunu işledikleri iddiasıyla biri emekli dört İBB İtfaiye eri, bir İBB sağlık teknisyeni ile 13 sivili adreslerine düzenlediği operasyonlarla gözaltına almıştı.

Neşe Erberk dahil 170 kişiden rüşvet almışlar

FERİT ZENGİN Haber Merkezi - Emniyette sorguya alınan 18 şüphelinin işlemlerinin devam ettiği, iki şüphelinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi. Soruşturma kapsamında yapılan çalışmalarda rüşvet çarkının başında bulunan İBB İtfaiye teşkilatı görevlilerinin, iş yeri açarken temin edilmesi gereken ruhsat belgesine başvuru yapan firmaların ticari gücüne göre fiyat belirlediği, ticari gücü yüksek şirketten 100 bin lira rüşvet talebinde bulunurken, bakkal ve kahvehane gibi iş yerlerinden 20 bin lira rüşvet talebinde bulunduğu tespit edildi. Şebekenin, rüşvet isteyip de alamadıkları şirket ve müesseselerin ruhsat başvurularını ise usule uygun olsa dahi farklı bahanelerle öteleyip dosyalarını yaktıkları de tespit edildi. 

Haberin Devamı

‘Tehlikeli ve özel ekip’ 

Şebekenin ruhsat başvurusu sırasında itfaiye raporuna direkt etki ettiği, İBB’de ruhsat işleri biriminde görevli memurdan yine aylık rüşvet karşılığı elde edilen kurum şifresiyle işlemleri takip ettiği belirlendi. Yapılan incelemelerde şebekenin 170 rüşvet işlemini gerçekleştirdiği tespit edildi. El konan dijital materyallerinden elde edilen bilgiler ışığında kendilerine “tehlikeli”, “özel ekip” gibi isimler verdikleri belirlenen şebeke mensuplarının, eski Türkiye ve Avrupa güzeli iş insanı Neşe Erberk’e ait olan Özel Neşe Erberk Kişisel Yetenek Geliştirme Merkezi’nden de rüşvet aldıkları belirlendi.