Gündem ‘Olayın oluş şekli adli tahkikatla aydınlatılmalı’

‘Olayın oluş şekli adli tahkikatla aydınlatılmalı’

01.03.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Aleyna Çakır ismini kullanan Sema Esen'in (21) Ankara Keçiören'deki evinde boynunda iple ölü bulunmasına ilişkin hazırlanan Adli Tıp raporu savcılığa ulaştı. Savcılığın olayla ilgili beş kritik konuda tespit ve görüş oluşturulması talebine, Adli Tıp Kurumu Başkanlığı sekiz maddelik rapor ile karşılık verdi.

‘Olayın oluş şekli adli tahkikatla aydınlatılmalı’

 

PAŞA ALYURT Ankara - Çakır'ın ölüm saatine ilişkin raporda "Elde edilen bulgular dikkate alındığında; kişinin ölümünün 3 Haziran 2020 tarihi saat 14.20'den önceki 10-15 saatlik zaman dilimi içerisinde meydana gelmiş olduğu oy birliğiyle mütalaa olunur" denildi. Herhangi bir darp veya zorla cinsel saldırı tespiti bulunup bulunmadığına dair soruya karşılık ise Çakır'ın "ası" dışında travmatik tesirle öldüğünün tıbbi delilleri bulunmadığı, vajinal yolla cinsel ilişkiye girmiş olduğu, mevcut verilerle sorulduğu üzere zorla cinsel saldırıya maruz kaldığının tıbbi delilleri bulunmadığı kaydedildi. Raporda, Çakır'ın zehirlenerek öldüğüne yönelik tıbbi delillerinin bulunmadığı da ifade edildi.

Haberin Devamı

Canlı olduğu sırada

Raporda ayrıca, Çakır'ın ölümüne neden olan "ası" eyleminin kendisi tarafından yapılmasının mümkün olduğu, ancak bu hususta kesin bir değerlendirme yapılamadığı, olayın oluş şeklinin adli tahkikat ile aydınlatılmasının uygun olacağı belirtildi. Raporda, ölüm nedeninin "ası" olduğu, söz konusu eylemle ilgili Çakır'ın otopsisinde boyun bölgesinde telem altında kas dokuda ekimoz tespit edildiği, bu tespit sonucu "ası" eyleminin Çakır'ın canlı olduğu sırada gerçekleşmiş olduğu sonucuna varıldığı bildirildi.