Gündem Plaka ile araç hasar kaydı sorgulama!

Plaka ile araç hasar kaydı sorgulama!

10.06.2016 - 10:27 | Son Güncellenme:

Araç sorgulama işlemlerini plaka sorgulama ile yapmak mümkündür. Araç sorgulama ve plaka sorgulama işlemleri internet üzerinden yapılabildiği gibi aynı zamanda sms yoluyla da yapılmaktadır. Bu yazımızda araç sorgulama ve plaka sorgulama işlemlerinin ayrıntılarını bulabileceksiniz.

Plaka ile araç hasar kaydı sorgulama

Günümüzde teknoloji oldukça ilerlemiş bir durumdadır. Birçok alet ve değişik icatlar karşımıza çıkmaktadır. Bu icatlar ve aletler sayesinde insan hayatı artık daha kolay bir hale gelmiştir. Günümüzde halen daha böyle icatlar ve yenilikler yapılmaktadır. İnsan hayatını kolaylaştırma amacı ile birçok uygulama yapılmıştır. Bu uygulamalardan bir tanesi de internet üzerinden yapılabilen işlemlerdir. Günümüzün en büyük bilgi ve işlem kaynağı olan internet üzerinden yapabileceğiniz şeyleri saymakla bitiremeyiz. Sizler için bu yazımızda internet üzerinden yapılabilen araç sorgulama ve plaka sorgulama işlemlerinden ve bu işlemlerin nasıl yapıldığından bahsetmiş bulunmaktayız. Yazımızın devamından bu bilgilere ulaşabilirsiniz.

İnternet üzerinde bulunan en büyün devlet dairesi platformu E-Devlet’tir. E-Devlet sistemi ile 22 adet kuruma ait birçok farklı işlem yapılabilmektedir. E-Devlet sistemi üzerinden araç sorgulama ve plaka sorgulama işlemlerini yapabilmek için bir E-Devlet şifrenizin olması gerekmektedir. Şifreniz yoksa işlemleri E-Devlet sistemi üzerinden yapabilmeniz mümkün değildir. E-Devlet şifrenizi postanelerden kimlik bilgileriniz ve 2 TL işlem ücretiniz ile alabilirsiniz. Şifreniz size özeldir ve başka biri adına işlem yapabilmeniz mümkün olmayacaktır. Almış olduğunuz şifre geçici bir şifre olacaktır. Kalıcı şifre edinebilmek için sisteme yapacağınız ilk girişte kendinize ait bir şifre oluşturmanız gerekmektedir.

ARAÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

PLAKA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Şifrenizi aldıktan sonra araç sorgulama ve plaka sorgulama işlemlerini yapabilmeniz için E-Devlet sistemine gitmeniz gerekmektedir. Sayfaya giriş yaptığınızda sistem üzerinde araç sorgulama ve plaka sorgulama işlemine ait uygulama sekmesine ulaşınız. İlgili sayfa sekmesine ulaştığınızda karşınıza çıkacak olan “Kimliğimi Şimdi Doğrula” seçeneğine tıklayınız. Daha sonra açılacak olan sayfa üzerindeki sizden istenen T.C. kimlik numarası ve E-Devlet şifresi bilgilerinizi yazarak kimlik doğrulama işleminizi yapınız. İşlemi tamamlamak için son olarak “Sisteme Giriş Yap” seçeneğine tıklayınız.

Daha sonra açılacak olan sayfa üzerinde sizden araç sorgulama ve plaka sorgulama işleminizi tamamlamanız için aracınızın plaka numarası istenecektir. Plaka numaranızı doğru ve eksiksiz bir şekilde aralarında boşluk bırakmadan ilgili yere yazdıktan sonra E-Devlet sistemi üzerinden E-Devlet şifresi ile araç sorgulama ve plaka sorgulama işleminizi tamamlamış olacaksınız.

Cep telefonunuz üzerinden de araç sorgulama ve plaka sorgulama işlemini yapabilirsiniz. Bu uygulamayı ise bizlerle buluşturan Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi’dir. Bu uygulama sayesinde cep telefonumuzdan kısa mesaj aracılığı ile araç sorgulama ve plaka sorgulama işlemlerimizi gerçekleştirebiliyoruz. Yapmak istediğiniz sorgulama işleminin kodunu kısa mesaj şeklinde 5664’e gönderdiğinizde dakikalar içerisinde aynı şekilde cep telefonunuza kısa mesaj olarak aracınızın bilgileri gelmektedir. Uygulamanın ücretli olduğunu da söyleyelim. Her atacağınız mesaj yani sorgulama yapacağınız her bir işlem için 5 TL işlem ücreti ödemek durumundasınız. Aracınızın hakkında öğrenebileceğiniz bilgiler şunlardır: araç hasar, araç detay, değişen parça, poliçe, kaza mağdur, hayat poliçe ve poliçe vade hatırlatma işlemlerini kısa mesaj yolu ile öğrenebilirsiniz.

Sorgulama işlemlerini yapabilmek için yapmak istediğiniz işlemin ismini yazdıktan sonra aracınızın plakasını da yazmanız gerekmektedir. Daha sonra 5664’e kısa mesaj olarak mesajınızı gönderiniz. Dakikalar içerisinde bilgilendirme mesajınız cep telefonunuza gelecektir.