Gündem Plaka ile araç hasar kaydı sorgulama nasıl yapılıyor?

Plaka ile araç hasar kaydı sorgulama nasıl yapılıyor?

12.06.2016 - 12:28 | Son Güncellenme:

Araç sorgulama işlemlerinde özellikle araç plakasının büyük önemi vardır. Araç sorgulama ve plaka sorgulama işlemleri ile araç alım satım işlemlerinde daha güvenilir bir ticaret ortamı oluşur. Araç sorgulama ve plaka sorgulama işlemi son dönemde oldukça sık şekilde kullanılmaktadır.

Plaka ile araç hasar kaydı sorgulama nasıl yapılıyor

Modern çağda insanların günlük yaşamlarının her alanında ulaşım ihtiyaçlarını karşılayabilmelerine araçlar çok önemli bir rol üstlenmektedir. Özellikle de sürekli gelişen teknoloji ile birlikte otomotiv dünyasında yeni modeller trafikteki yerini almaya devam ediyor. Araç dünyasında yaşanan bu tip gelişmeler ise insanların kamusal açıdan yeni hizmet ihtiyaçlarının oluşmasına neden oluyor. Özellikle de modern çağda insanların son derece pratik ve son derece konforlu bir şekilde ulaşım ihtiyaçlarını karşılayabilmelerine yardımcı olan araçlar ile ilgili olarak Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından dijital kamu hizmetleri sunuluyor. Araçlar ile ilgili olarak en güncel ve ayrıntılı resmi bilgilere ulaşabilme imkanı sunan online araç sorgulama ve plaka sorgulama hizmetleri modern yüzyılda vatandaşlar tarafından son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor.

ARAÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

PLAKA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Dijital platform üzerinde Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından sunulan>Elektronik ortam üzerinde devlet dairesi dijital hizmetlerinin daha güvenli ve daha etkin bir şekilde sunulabilmesi amacı ile kurulan sanal devlet portalı e-Devlet sistemi üzerinde>Özellikle 2.el araç alımları esnasında hacizli veya çalıntı araç durumlarının yaşatacağı olumsuz vaziyetlerin önlenebilmesi açısından çok önemli bir avantaj sağlamakta olan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün online araç sorgulama ve plaka sorgulama hizmeti artık sadece vatandaşın kendi adına tescil ettirilmiş araçlar için gerçekleştirilebiliyor. E-Devlet sistemi üzerinde yer alan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün online araç sorgulama ve plaka sorgulama hizmeti üzerinde gerçekleştirilen değişiklik ile birlikte kişisel bilgilerin güvenliğinin sağlanabilmesi amacı ile vatandaşlar doğrudan adıma tescil kaydı bulunan araç sorgulama ekranına yönlendiriliyor ve buradan kendi aracına ilişkin tüm yasal bilgileri öğrenebiliyor.