Gündem Plaka ile araç sorgulama ve 5664 tramer hasar sorgulama nasıl yapılır?

Plaka ile araç sorgulama ve 5664 tramer hasar sorgulama nasıl yapılır?

08.03.2016 - 23:11 | Son Güncellenme:

Plaka bilgilerinizle araç sorgulamanızı ve 5664 sms hizmetinden tramer hasar sorgulamanızı yapabiliyorsunuz. Nereden ve nasıl yapacağınızı öğrenmek için haberimizi okuyun.

Plaka ile araç sorgulama ve 5664 tramer hasar sorgulama nasıl yapılır

Bir araç satın alacağınız zaman dikkat etmeniz gereken bazı hususlar vardır. Satın alacağınız aracın özelliklerini bilmeniz gereklidir. İkinci el araba alımı satan yapan vatandaşlar aracın durumunu, özelliklerini bilmeleri gereklidir. Araç Sorgulama ile satın alacağınız aracın özelliklerini ve durumunu öğrenebilirsiniz. Satın alacağınız aracın plakasının üzerinde trafik cezası olup olmadığı da önemlidir. Aracın üzerindeki trafik cezalarını plaka sorgulama işlemi ile birlikte öğrenebilirsiniz. Araç alırken dikkat etmeniz gereken en büyük husus ise aracın kazalı olup olmadığı, değişen bir parçasının olup olmadığı, hasar kaydının olup olmadığıdır.

Haberin Devamı


ARAÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!


PLAKA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!


HASAR KAYDI İÇİN TIKLAYINIZ!


TRAMER SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!
Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Aracın hasar kaydını araç hasar kaydı sorgulama sayesinde öğrenebilirsiniz. Aracın sigorta bilgileri de araç alırken dikkat etmeniz gereken hususlardan bir tanesidir. Tramer sorgulama ile birlikte aracın bütün sigorta bilgilerine ulaşabilirsiniz. İnternet teknolojisinin gelişmesi ile birlikte tüm bu işlemleri internet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. İnternet üzerinden araç sorgulama, plaka sorgulama, araç hasar kaydı sorgulama ve tramer sorgulama işlemlerini rahatlıkla gerçekleştirebilirsiniz.

Araç sorgulama işlemini internet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. İnternet üzerinden E-Devlet sisteminden araç sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. E-Devlet sisteminde bir çok kurumun internet uygulaması yer almaktadır. Emniyet Genel Müdürlüğünün de internet uygulaması bu uygulamalar arasında yer almaktadır. Yani E-Devlet sistemine giriş yaparak Emniyet Genel Müdürlüğünün internet uygulamasına ulaşabilirsiniz ve işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. E-Devlet sisteminden işlem gerçekleştirebilmek için ise sisteme giriş yapmanız gereklidir. Ana sayfada yer alan sisteme giriş linkini tıkladıktan sonra karşınıza E-Devlet sistemine giriş yolları gelecektir.

Haberin Devamı

Bu giriş yollarından herhangi birisi ile sisteme giriş yapabilirsiniz. Bu giriş yollarından E-Devlet şifresi ile giriş yolunu seçtiğiniz de giriş sayfasına T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girmeniz gerekecektir. E-Devlet şifreniz yok ise temin etmelisiniz. E-Devlet şifrenizi üzerinde T.C. kimlik numaranızın bulunduğu nüfus cüzdanınız ile herhangi bir PTT kurumuna giderek 2 TL karşılığında elde edebilirsiniz. Şifrenizi aldıktan sonra sisteme giriş yapabilirsiniz. Giriş yaptıktan sonra ana sayfada yer alan e-hizmetler bölümüne girmelisiniz. Burada açılan hizmetlerden Emniyet Genel Müdürlüğünü bulduktan sonra alt bölümlerinden trafik şube bölümü altından araç sorgulama seçeneğini seçerek araç sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Plaka sorgulama işlemi ile birlikte satın alacağınız aracın plakasının tüm bilgilerine ulaşabilirsiniz. Ayrıca plakanın üzerinden herhangi bir trafik cezası olup olmadığını da plaka sorgulama işlemi ile birlikte öğrenebilirsiniz. Plaka sorgulama işlemini de internet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. İnternet üzerinden Emniyet Genel Müdürlüğünün internet sitesinden plaka sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Emniyet Genel Müdürlüğünün ana sayfasında yer alan trafik cezası ve otopark sorgulama seçeneğini seçtikten sonra sorgulama yapmak isteyen kişinin kimlik bilgilerini girmeniz gereklidir. Bu sayfaya adı, soyadı, T.C. kimlik numarası ve doğum yılı bilgileri girilmelidir. Doğru bir şekilde bu bilgileri girdikten sonra sorgulama seçenekleri karşınıza gelecektir. Bu sorgulama seçeneklerinden araç plakasına yazılan ceza sorgulama seçeneğini seçmelisiniz. Bu sayfaya da araç plaka numarasını ve tescil belge seri numarasını girdikten sonra sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz.

Eğer satın alacağınız aracın üzerinde hangi hasarların olduğunu, değişen bir parçasının olup olmadığını öğrenmek istiyorsanız araç hasar kaydı sorgulama yapmanız gereklidir. Araç hasar kaydı sorgulama işlemini de internet üzerinden yapabilirsiniz. İnternet üzerinden Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezinin internet sitesinden araç hasar kaydı sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Ana sayfada yer alan sorgulamalar bölümünden kaza tespit tutanağı sorgulama seçeneğini seçtikten sonra 3 tane sorgulama seçeneği karşınıza gelecektir.

Haberin Devamı

Eğer sorgulama yapmak isteyen kişinin sigortalı T.C. kimlik numarasını biliyorsanız sigortalı T.C. kimlik numarası ile sorgulama, vergi kimlik numarasını biliyorsanız vergi kimlik numarası ile sorgulama, T.C. kimlik numarası biliyorsanız T.C. kimlik numarası ile sorgulama seçeneği ile sorgulama yapmalısınız. Aracın tüm sigorta bilgilerini ise tramer sorgulama işlemi ile birlikte öğrenebilirsiniz. Tramer sorgulama işlemini de internet üzerinden Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezinin internet sitesinden gerçekleştirebilirsiniz. Sorgulamalar bölümünden trafik poliçe sorgulama seçeneğini seçtikten sonra yine 3 tane farklı sorgulama seçeneği karşınıza gelecektir. Bu 3 sorgulama seçeneğinden herhangi birisi ile sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz. Bu sorgulama seçeneklerinden birisini seçtikten sonra ve bilgileri girdikten sonra güvenlik kodunu da girerek sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz.