Gündem Prezervatif kullanmanın en güvenli yolu nedir?

Prezervatif kullanmanın en güvenli yolu nedir?

30.04.2018 - 12:21 | Son Güncellenme:

İlişkiye girerken henüz çocuk istemeyen çiftler için uygun olan pek çok korunma yöntemi mevcuttur. Birbirinden farklı ve özellikleri de birbirinden oldukça uzak olan bu korunma yöntemlerinden en çok tercih edileni ise prezervatif kullanmaktır, peki prezervatif nedir ve kullanımı nasıldır?

Prezervatif kullanmanın en güvenli yolu nedir

Prezervatif Nedir?

Haberin Devamı

En kolay uygulanabilen ve her zaman kolaylıkla temin edilebilen bir korunma yolu olduğundan dolayı her çiftin ilk ve çoğunlukla tek olarak başvurduğu korunma yollarından biri prezervatif kullanımıdır. Farklı pek çok prezervatif çeşidi mevcuttur. Prezervatif, kauçuktan ya da lateksten üretilen, kayganlaştırıcılı bir özel lastiktir. Penise geçirilerek %99’a varan koruma sağlar. İlişki esnasında, erkeğin menisinin kadının vajinasına akışını önler ve istenmeyen hamileliklere karşı da tam korumaya yakın bir koruma sağladığı söylenebilir. Kullanımı oldukça kolaydır ve rahat bir şekilde erişim sağlanabilir. Prezervatif kullanmak bulaşıcı hastalıklardan korunmak için de oldukça önemlidir.

Prezervatif kullanımının en güvenli yolu nedir?

Haberin Devamı

Prezervatifi yanlış zamanda takmak, istenmeyen durumların meydana çıkmasına neden olabilir. Bu nedenle bir prezervatifin nerede ve tam olarak hangi zamanda kullanılması gerektiğini bilmek oldukça önemlidir. Birçok çeşidi olan prezervatifler sade, meyveli, çikolatalı gibi kokulu türlere ayrılabildiği gibi, kayganlaştırıcı özellikle ya da tırtıklı özellikli gibi çeşitlere de ayrılabilir.

· Prezervatifin kokulu olan ve meyveli tatlara sahip olanları oral seks yapmak için uygundur.

· Tırtıklı ve kayganlaştırıcı özelliklere sahip olan çeşitleri ilişkinin etkisini arttırmak için kullanılır.

· Prezervatifi doğru zamanda kullanmak oldukça önemlidir.

· Prezervatifi doğru şekilde takmak her zaman ilk dikkat edilmesi gereken durumdur.

Prezervatifin en güvenli kullanım zamanı hangi zamandır?

Prezervatifi kullanmanın en güvenli yolu elbette ilişkiye tam anlamıyla girmeden önceki kısımdır. Erkek, kadın ile ilişkiye girmeden önce prezervatif hazır hale getirilmeli ve gerekli alana takılmalıdır. Aksi takdirde, ilişki gerçekleştikten sonra takılan prezervatifin, hiçbir etkisi olmayacağı gibi bazı zararları da olabilir.

Prezervatif kullanımı nasıl olmalıdır?

Doğru zamanda takılan prezervatif her zaman bir koruma sağlar. İlişkiye girmeden önce mutlaka takılması gereken bir koruyucu yöntemdir. Aynı zamanda acı ve yanma gibi hisler doğurmaz ve korunmalı bir ilişki yaşamanıza da olanak sağlar.