Gündem Resepsiyon menüsünde modern-yöresel buluşması

Resepsiyon menüsünde modern-yöresel buluşması

03.10.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un yeni yasama yılı resepsiyonuna, Meclis tarihinde ilk kez hazırlanan “modern ile yöreselin” buluştuğu yemek menüsü damga vurdu.

Resepsiyon menüsünde modern-yöresel buluşması

AYŞEGÜL KAHVECİOĞLU/ANKARA- Türkiye’nin her yerinden coğrafi işaretli ürünlerin seçilmesiyle tam üç günde pişirilen yemekler, Mardinli dünyaca ünlü şef Ebru Baybara Demir ile Meclis aşçılarının elinden çıktı.

Haberin Devamı

Demir, Milliyet’e yaptığı açıklamada, “Meclis Başkanımız ve hanımefendinin ricası üzerine ekip olarak geldik. Meclis’teki aşçı arkadaşlarla birlikte tasarladık. Türkiye’nin her yerinden coğrafi işaretli ürünleri seçerek menüyü oluşturduk. İstedik ki Türkiye’nin yöresel ürünlerini, tarım ürünlerini, yerel üreticilerini ön plana çıkaralım” dedi.

Davetlilerden tam not alan bazı yemekler isimleriyle de dikkati çekti: Diyarbakır çöreği üzerine kiraz sapıyla tütsülenmiş vişneli Erzincan tulum peyniri, yaban mersinli kaparili tahinli patlıcan salata, kruvasan içerisine Ezine peynirli kurutulmuş domatesli haydari, Baton tartolet üzerine krem fum ve sotelenmiş Manisa kuşkonmazı ve sarımsak havyarı, Kastamonu çemensiz pastırma ve Hakkari otlu peyniri ile Aydın inciri, yöresel peynirli vişne havyarı eşliğinde puf börek, zeytinyağlı kınalı bamya dolması, kuzu etli Kilis firik pilavı, Midyat sumak ekşili soğan dolma, Mardin bulgurlu teşt pilavı, vişne soslu bakla favalı zeytinyağlı incirli Urla enginar. Davetlilere içecek olarak ise limonata, reyhan ve kişniş suyu ikram edildi.

Haberin Devamı

Resepsiyon menüsünde modern-yöresel buluşması

Kruvasan içerisine Ezine peynirli kurutulmuş domatesli haydari/ Zeytinyağlı sumak ekşili incir dolması/ Vişne soslu bakla favalı zeytinyağlı incirli Urla enginar/ Zeytinyağlı
kınalı bamya dolması/ Kastamonu çemensiz pastırma ve Hakkari otlu peyniriyle Aydın inciri