Gündem Şafak Ertan Çomaklı kimdir, kaç yaşında? Şafak Ertan Çomaklı neden istifa etti?

Şafak Ertan Çomaklı kimdir, kaç yaşında? Şafak Ertan Çomaklı neden istifa etti?

08.05.2020 - 13:16 | Son Güncellenme:

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı istifa etti. İstifasının açıklanmasının ardından vatandaşlar arama motoru üzerinden Şafak Ertan Çomaklı kimdir, kaç yaşında aslen nereli sorularına yanıt aramaya başladı. Peki Şafak Ertan Çomaklı kimdir?

Şafak Ertan Çomaklı kimdir, kaç yaşında Şafak Ertan Çomaklı neden istifa etti

Şafak Ertan Çomaklı kimdir sorusu vatandaşlar tarafından araştırma konusu olmaya devam ediyor. Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı'nın istifa ettiği duyuruldu. Şafak Ertan Çomaklı'nın istifa haberinin ardından arama motoru üzerinden Şafak Ertan Çomaklı kimdir, kaç yaşında aslen nereli sorusu araştırılmaya başladı. Peki Şafak Ertan Çomaklı neden istifa etti?

Haberin Devamı

ŞAFAK ERTAN ÇOMAKLI KİMDİR?

1975 Erzurum doğumlu olan Prof. Dr. Şafak Ertan ÇOMAKLI Dokuz Eylül Üniversitesinde Maliye ve Mali Hukuk alanında lisans ve yüksek lisansını tamamladı. Uludağ Üniversitesinde doktorasını Maliye Mali Hukuk anabilim dalında tamamladıktan sonra yine aynı alanda doçentlik ve profesörlük kadrolarında bulundu. Kamu maliyesi alanında çalışmalarında özellikle vergi kaçakçılığı ve terörün finansmanı üzerinde yoğunlaştı.

Uluslararası alanda terörün finansman yöntemleri üzerinde İspanya, İtalya, Belçika, Almanya, Katar, Avusturya, Çekya, Kosova, Bosna Hersek, Suudi Arabistan, Kazakistan gibi ülkelerin Polis Akademilerinde uluslararası polis eğitimleri, işbirlikleri ile yüksek lisans jüriliği ve devleti temsilen üst düzey görevlerde bulundu. Özellikle son yıllarda terörün kamusal alanda olan etkilerinin yanı sıra terörizmin mali ve personel boyutu üzerinde çalışmaları bulunmaktadır.

Haberin Devamı

Son olarak Polis Akademisi Başkanlığında polis ve komiser yardımcısı alım ve eğitimi ile rütbe terfi süreçlerinin planlamasında yer aldı. Ulusal ve uluslararası çok sayıda çalışması bulunan Prof. Dr. Çomaklı iyi derece İngilizce bilmekte olup, evli ve üç çocuk babasıdır.

ŞAFAK ERTAN ÇOMAKLI NEDEN İSTİFA ETTİ?

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı, sağlık sorunlarını gerekçe göstererek YÖK ve Cumhurbaşkanlığı'na istifasını sunduğunu açıkladı.