Gündem Sami Kohen’i özlemle anıyoruz

Sami Kohen’i özlemle anıyoruz

18.10.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Milliyet Gazetesi’nde 66 yıl boyunca yazı yazarak Türkiye dış haberciliğine damga vuran usta kalem Sami Kohen’i, vefatının birinci yılında saygı ve sevgiyle anıyoruz.

Sami Kohen’i özlemle anıyoruz

İlk günden bu yana Milliyet’in serüvenine ortak olan Sami Kohen, 18 Ekim 2021 günü tedavi gördüğü hastanede 93 yaşında hayata veda etmişti. Abdi İpekçi’nin davetiyle geldiği Milliyet’te 1954’ten itibaren diplomasi ve dış politika konularında haber ve yazılara imza atan Kohen, Türk basınını ilk kez dış haberler sayfasıyla tanıştırmıştı. Sami Kohen, sadece Milliyet’e değil; Newsweek, Christian Science Monitor, The Guardian’ın yanı sıra pek çok yabancı haber kuruluşu ve basılı medyaya da yazılar yazmıştı. Uluslararası Basın Enstitüsü’nün yönetim kurulunda yer almış, 1989’da Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Enformasyon Forumu gibi kuruluşlarda da görev yapmıştı. Son olarak 12 Ekim 2020’de “Dışişleri Bakanlığı Üstün Hizmet Ödülü”ne layık görülmüştü. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu törende, Sami Kohen’in 70 yılını gazetecilik ve dış politikaya adamış duayen bir isim olarak takdim ederek, “Üniversite yıllarımızda genç bir diplomat adayıyken de yakından izlediğimiz bir uzman. Sami Kohen eskimeyen bir marka” ifadelerini kullanmıştı.

Haberin Devamı

DMC’de özel tören

Kohen için yarın Demirören Medya Center Erdoğan Demirören Konferans Salonu’nda bir anma töreni gerçekleştirilecek. Törende Kohen’in ailesi, meslektaşları ve kendisini yakından tanıyan dış politikanın önemli isimleri bir araya gelecek.