Gündem Savaş bölgesinde UMKE devrede! 7 aylık bebeğe müdahale

Savaş bölgesinde UMKE devrede! 7 aylık bebeğe müdahale

08.03.2022 - 16:19 | Son Güncellenme:

Rusya-Ukrayna savaşından kaçanların Siret Sınır Kapısı'ndan Romanya'ya geçişleri sürerken Türkiye de bölgede Sahra Hastanesi kurdu. Ukrayna'daki savaştan kaçan anne ve 7 aylık bebeğin tedavisini de gerçekleştiren Sağlık Bakanlığı Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ekiplerinin yoğun çalışması sürüyor.

Rusya'nın saldırısı sonrası Ukrayna'dan ayrılmak isteyen çok sayıda savaş mağdurunun Suceava şehrindeki Siret Sınır Kapısı'ndan Romanya'ya geçişleri devam ediyor.

Haberin Devamı

Uzun süren yolculuğun ardından sınır bölgesine ulaşan Ukraynalılar, yapılan işlemlerin ardından Romanya'ya kabul ediliyor. Savaşın en büyük mağdurlarından olan çocuklar, soğuk hava koşullarına rağmen kilometrelerce yolu yürüyerek aşıp aileleriyle sınır kapısından Romanya'ya giriş yapıyor.

UMKE GÖREV BAŞINDA

Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı Ulusal Medikal Kurtarma ekipleri de bölgede görev başında. Romanya'ya Siret Sınır Kapısı'ndan geçen Yana Koval ve 7 aylık Asia Koval'ın yardımına da UMKE ekipleri koştu.

Savaş bölgesinde UMKE devrede 7 aylık bebeğe müdahale

ANNE VE BEBEĞİNE İLK MÜDAHALE

7 kişilik ailesiyle geceyi geçirecek konaklama yeri arayan aileye ulaşan UMKE ekipleri sağlık taramasından geçirdi. Yüksek ateş şikayeti bulunan 7 aylık bebeğe müdahalede bulunan ekipler, üst solunum yolu enfeksiyonu bulunan annenin de tedavisini gerçekleştirdi.

BAKAN KOCA'DAN AÇIKLAMA: TEDAVİLERİ SAHRA HASTANESİNDE YAPILDI

Haberin Devamı

 Asia bebek ve annesinin tedavisiyle ilgili Sağlık Bakanı Fahretti Koca'dan da bir paylaşım geldi. Bakan Koca, "Ailesiyle Kiev'den gelip, Romanya Siret sınır kapısından giriş yapan Asia bebeğin yüksek ateş şikâyeti, anne Yana’nın ise üst solunum yolu enfeksiyonu ve soğuk algınlığı vardı. Aileye Kızılhaç gönüllüsü ulaştı, tedavileri UMKE ekiplerimizin bulunduğu Sahra Hastanesi’nde yapıldı." ifadelerini kullandı.