Gündem Şehit Astsubay Yusuf Ataş’a veda... Vasiyetine sahip çıktılar

Şehit Astsubay Yusuf Ataş’a veda... Vasiyetine sahip çıktılar

03.10.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Pençe-Kilit operasyon bölgesinde şehit düşen Piyade Astsubay Yusuf Ataş dün memleketi Elazığ’da toprağa verildi. Lösemili bir kız çocuğunun hayatı boyunca tüm masraflarının karşılanmasını vasiyet eden Ataş adına LÖSEV’e çok sayıda bağış yapıldı.

Şehit Astsubay Yusuf Ataş’a veda... Vasiyetine sahip çıktılar

Piyade Astsubay Yusuf Ataş (21), önceki gün Pençe-Kilit operasyon bölgesinde şehit düştü. Yusuf Ataş’ın naaşı dün memleketi Elazığ’a getirildi. Askeri uçakla Elazığ Havalimanı’na getirilen Ataş’ın naaşı, meslektaşları tarafından omuzlanarak cenaze aracına taşındı. Cenaze, buradan kara yolu ile Kovancılar ilçesine götürüldü.

Haberin Devamı

Ataş için Kovancılar ilçesi Merkez Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. İl Müftüsü Selami Aydın’ın öğle namazını müteakip kıldırdığı cenaze namazına, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, Vali Ömer Toraman, 8. Kolordu Komutanı Tümgeneral Tamer Atay, İl Jandarma Komutanı Albay Murat Evren, İl Emniyet Müdürü Celal Sel, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit, STK temsilcileri, şehidin ailesi, askeri personel, polisler ve binlerce vatandaş katıldı. Törende şehidin yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Törenin ardında Şehit Piyade Astsubay Çavuş Yusuf Ataş’ın naaşı top aracına konularak aile mezarlığına götürüldü. Şehit Ataş, burada dualarla son yolculuğuna uğurlandı.

Haberin Devamı

‘Boynumuzun borcu’

Ataş’ın şehit olmasının ardından vasiyetini içeren görüntüler ortaya çıkmıştı. Ataş videoda “Hayattan en çok istediğim şey, bir tane kız çocuğum olsun istiyorum. Eğer ölürsem bir tane lösemili kız çocuğunun hayatı boyunca tüm masraflarını karşılayın. Benim vasiyetim budur. Bir de bayramda gidin annemim babamın elini öpün” vasiyetinde bulunmuştu. Videonun sosyal medyada paylaşılmasının ardından LÖSEV de sosyal medya üzerinden  “Vatan için gözünü kırpmadan şehitlik mertebesine yükselirken lösemili çocuklarımızı kalbinde taşıyan Mehmetçiğimizin vasiyetini yerine getirmek boynumuzun borcudur” açıklaması yaptı. Birçok vatandaş da vasiyetinin yerine getirilmesi için LÖSEV’e bağış yaptı. 

Şehit Astsubay Yusuf Ataş’a veda... Vasiyetine sahip çıktılar

‘Oğluma görmek nasip olmadı ama biz göreceğiz’

Yusuf Ataş’ın polis memuru olan babası Necat Ataş, oğlunun vasiyetle ilgili LÖSEV’den arandığını belirtirken  “Çocuğun da vasiyetini duyunca onlar da bire bir ilgilenecekleri bir kız çocuğu olduğunu söylediler. Allah onlardan da razı olsun inşallah. Kızı bulmuşlar en kısa zamanda bizimle irtibata geçeceklerdir. Oğluma görmek nasip olmadı ama biz göreceğiz” dedi. Oğlu ile en son önceki gün konuştuklarını kaydeden Ataş, şunları belirtti: “Çok hoş şeyler söyledi, ‘Yerim güzel, rahatız’ dedi. Şehit olan üsteğmenle ilgili konuşmuştu, üzülmüştü de. Gel dedim, ‘Gelemem baba, şimdi gelirsem bana hain derler. Ben hain değilim ki’ dedi.

‘Ne zaman buradaki görevim biterse o zaman gelirim’ dedi. Görevi de dün itibarıyla bitti, getirdik defnettik. Hiç kendisinden incinmedik Allah inşallah kendisini incitmez.”

Haberin Devamı

TEL RIFAT’TAN ÜS BÖLGESİNE FÜZE

Şehit Astsubay Yusuf Ataş’a veda... Vasiyetine sahip çıktılar

Özel harekat polisi şehit oldu

Şehit Astsubay Yusuf Ataş’a veda... Vasiyetine sahip çıktılar
MUSTAFA ÇALIŞGAN

İçişleri Bakanlığı, Suriye’de Fırat Kalkanı Harekat Bölgesi’nde yer alan Ribat-2 Üs Bölgesi’ne sızma girişiminde bulunan teröristlerle güvenlik güçleri arasında çatışma çıktığı, 2 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi. Ardından Tel Rıfat bölgesinden atılan füze (anti tank) ile Özel Harekat Polisi Mustafa Çalışgan’ın yaralandığı belirtilen açıklamada “Çalışgan kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak, şehit düştü. Şehit düşen kahraman özel harekat polisimiz Mustafa Çalışgan’a Allah’tan rahmet, ailesi ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz” dendi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Twitter’dan Çalışgan için taziye mesajı paylaştı. Milli Savunma Bakanlığı ise Çalışgan’ı şehit eden PKK/YPG’li teröristlere karşılık verilerek 7 teröristin etkisiz hale getirildiği kaydedildi. 

Haberin Devamı

Şehit Astsubay Yusuf Ataş’a veda... Vasiyetine sahip çıktılar

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şehit ailesinin taziye evinde gözyaşlarını tutamadı.

Samsun Özel Harekat Şube Müdürlüğü’nde görevli Mustafa Çalışgan (34) cenazesi memleketi Tokat’a getirildi. Silah arkadaşları tarafından alınan  Çalışgan’ın cenazesi ikindi namazı sonrası, Tokat İl Müftüsü Abdullah Pamuklu tarafından kılınan cenaze namazının ardından tekbirler eşliğinde Erenler Mezarlığı’nda bulunan
şehitliğe defnedildi.