Gündem Şehitler dualarla toprağa verildi

Şehitler dualarla toprağa verildi

29.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Kahramanmaraş şehitleri jandarma uzman çavuş İsa Özkan ile güvenlik korucusu Fatih Güngör, çok sayıda vatandaşın katıldığı hüzünlü törenlerle son yolculuklarına uğurlandı

Şehitler dualarla toprağa verildi

Kahramanmaraş’ta önceki gün şehit olan Jandarma Uzman Çavuş İsa Özkan (25) ile Güvenlik Korucusu Fatih Güngör (25) dün memleketlerinde son yolculuklarına uğurlandı. Şehitler için İl Jandarma Komutanlığı’nda tören düzenlendi. Törene Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Adana Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Hacı İlbaş, şehitlerin yakınları ile çok sayıda asker ve polis katıldı.

Haberin Devamı

Helallik alındı

Törenin ardından şehit İsa Özkan’ın cenazesi uçakla memleketi Bursa’ya, şehit Fatih Güngör’ün cenazesi ise Kahramanmaraş’ın Çağlayancerit ilçesine gönderildi. Şehit Özkan’ın naaşı, önce Büyükorhan ilçesi kırsal Gedikli Mahallesi’ndeki babaevine getirildi. Cenaze, burada helallik alınmasının ve duaların ardından ilçe merkezindeki Orhan-ı Kebir Camisi’ne götürüldü. Bu esnada, caminin avlusunda bulunan ve üzerinde CHP Bursa İl Başkanlığı yazan metal çelengi gören bir grup, çelengi yere atarak çiğnedi. Gerginliğin artması üzerine polis, çelengi cami avlusundan çıkardı.

Cenaze törenine, şehidin annesi Fatma, babası Halil Özkan ve kardeşlerinin yanı sıra Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Bursa Valisi İzzettin Küçük ile kent protokolü ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Halil Özkan, başsağlığı dileyen Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu’na “Vatan sağ olsun, 4 oğlum daha var” dedi.

Haberin Devamı

Cenaze namazı sırasında CHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş, protokolün hemen arkasında şehidin yakınlarıyla birlikte saf tuttu.

‘Ağlamayacağım’

Şehit güvenlik korucusu Fatih Güngör için Kahramanmaraş’ın Çağlayancerit ilçesinde tören düzenlendi. Törene, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Vali Vahdettin Özkan, Adana Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Hacı İlbaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, bazı milletvekilleri ile askeri ve mülki erkan katıldı. Törende, şehidin annesi Fatma Güngör, oğlunun naaşının başına gelip bir süre baktıktan sonra “Ağlamayacağım oğlum, hainleri güldürmeyeceğim” dedi.

Şehitler dualarla toprağa verildi

Babasının tabutuna Türk bayrağı koydu

Giresun’un Dereli ilçesinde PKK’lı teröristler tarafından tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede önceki gün şehit olan Jandarma Er Erdem Ay, Düzce’de toprağa verildi.

Şehit’in Ay’ın naaşı, evinden alınarak askeri tören eşliğinde Merkez Camii’ne getirildi. Burada, şehidin babası Cemal Ay, taziyeleri kabul etti. Şehidin eşi 2 çocuk annesi Müşerref Ay’ın kucağında bulunan 4 yaşındaki kızı İkbal, babasının tabutunun üzerine Türk bayrağı koydu. Cenaze namazına Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ile kent protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı. DÜZCE AA