Gündem Şeyhmus Tatlıcı’nın hamile eşine cinsel saldırı davasında mütalaa

Şeyhmus Tatlıcı’nın hamile eşine cinsel saldırı davasında mütalaa

22.09.2023 - 10:59 | Son Güncellenme:

Eşi Melisa Tatlıcı'ya 8 aylık hamile olduğu sırada cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla 10 yıl hapis cezasına çarptırılan ancak kararın Yargıtay tarafından bozulmasının ardından yeniden yargılanan iş insanı Şeyhmus Tatlıcı hakkında mütalaa açıklandı.

Merhum iş insanı Şeyhmus Tatlıcı’nın kendisi ile aynı ismi taşıyan oğlu Şeyhmus Tatlıcı ve eşi Melisa Tatlıcı arasında kıskançlık sebebiyle tartışma çıktı. İddiaya göre Şeyhmus Tatlıcı o dönem 8 aylık hamile olan eşini temizlik sopasıyla bacağına vurarak darp etmiş ve eline aldığı kolonya şişesiyle de, “Seni yakacağım” diyerek tehdit etmişti. Melisa Tatlıcı savcılığa sunduğu dilekçede eşinin kendisine cinsel saldırıda da bulunduğunu iddia etmişti.

Haberin Devamı

YARGITAY’DAN DÖNDÜ

Suç duyurusunun ardından Şeyhmus Tatlıcı hakkında, “tehdit”, “hakaret”, “kasten yaralama” ve “cinsel saldırı” suçlarından dava açılmıştı. Yapılan yargılama sonrasında, “tehdit”, “hakaret” ve “kasten yaralama” suçlarından beraat eden Tatlıcı, “cinsel saldırı” suçundan 10 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Ancak tarafların karara itirazını değerlendiren Yargıtay kararı bozmuştu.

Şeyhmus Tatlıcı’nın hamile eşine cinsel saldırı davasında mütalaa

“BUNLARI YAPACAK BİR SEBEBİM YOK”

Verilen bozma kararı sonrasında yeniden başlayan yargılamanın ikinci duruşması yapıldı. İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya sanık Şeyhmus Tatlıcı ve Melisa Tatlıcı avukatlarıyla birlikte katıldı. Duruşmada savunma yapan Şeyhmus Tatlıcı, Melisa Tatlıcı’nın iddialarının yaşanmadığını söyleyerek, “Yaşanması için bir sebep yoktur. Suçlamaları tamamen reddediyorum. Melisa’ya bunları yapacak hiçbir sebebim yok. Çocuğumun annesidir. Nazik, kibar ve saygılı bir insanım, kimseye bunları yapacak biri değilim. Mağdure çocuğumun annesidir. Bu konu hakkında daha fazla konuşmak istemiyorum” dedi.

Haberin Devamı

Şeyhmus Tatlıcı’nın hamile eşine cinsel saldırı davasında mütalaa

“LEZYONLAR HAMİLELİKTEN Mİ KAYNAKLI ARAŞTIRILSIN”

Şeyhmus Tatlıcı’nın avukatı ise, dosyada cinsel saldırıya ilişkin hazırlanan bir rapor olmadığını söyleyerek, “Sarıyer Devlet Hastanesi’nden alınan rapor mağdurun eşinden darp gördüğüne dair rapordur. Mağdurda gözlendiği iddia edilen darp ve cebir raporlarının hamilelikten kaynaklanan lezyonlar olup olmadığının tespiti için sunduğumuz mütalaa doğrultusunda ayrıca uzman görüşüne ihtiyaç vardır. Bu konuda Adli Tıp Kurumu raporu alınmalıdır” dedi.

MELİSA TATLICI: “ADALETİNİZE GÜVENİYORUM”

Sanık ve avukat beyanlarının ardından son beyanı sorulan Melisa Tatlıcı ise, şikayetinin devam ettiğini söyleyerek, “Olay sabahı sanık ile cinsel birliktelik yaşamadık. Adaletin tecelli etmesini talep ediyorum. Adaletinize güveniyorum” dedi. 

Şeyhmus Tatlıcı’nın hamile eşine cinsel saldırı davasında mütalaa

“ÖZEL BÖLGELERİNDE LEZYONLAR VAR”

Melisa Tatlıcı’nın avukatı ise müvekkilinin olaydan sonra sol kol ve sağ elinde sıyrıklar, omurunda ise hassasiyet olduğunu söyleyerek, “Özel bölgelerinde de kızarıklıklar vardır. Sadece özel bölgelerde değil müvekkilimin kolunda da lezyonlar vardır. Bu nedenle cinsel saldırı mevcuttur. Müvekkil ertesi gün gidip muayene oluyor ve bulgular raporlarla sabittir. Müvekkil olay sırasında 8 aylık hamiledir. En üst sınırdan ceza verilmesini isteriz” dedi.

Haberin Devamı

SAVCI 10 YILA KADAR HAPSİNİ İSTENDİ

Alınan beyanların ardından duruşma savcısı esasa ilişkin mütalaasını açıkladı. Mütalaada sanığın eylemlerinin, “basit cinsel saldırı” suçunu oluşturduğu belirtilerek 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması talep edildi. Mütalaaya karşı diyecekleri sorulan Şeyhmus Tatlıcı ve avukatları mütalaayı kabul etmediklerini belirterek savunma hazırlamak için süre talep etti.

Sanık ve avukatlarına savunma için süre veren mahkeme sanık Şeyhmus Tatlıcı hakkındaki yurtdışı çıkış yasağı tedbirinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.