Gündem Sıcaklıklar artıyor! Hafta sonu hava durumu nasıl olacak?

Sıcaklıklar artıyor! Hafta sonu hava durumu nasıl olacak?

07.03.2019 - 23:49 | Son Güncellenme:

Meteoroloji'den yapılan son dakika hava durumu açıklamasına göre sıcaklıklar hafta sonunda da artmaya devam edecek. Marmara Bölgesi başta olmak üzere yurdun büyük bölümünde etkisini arttıracak olan sıcaklıklar hafta başında yerini yağmura bırakacak. İşte il il hava durumu raporu

Sıcaklıklar artıyor Hafta sonu hava durumu nasıl olacak

Bugün hava nasıl olacak? Bir süredir mevsim normallerinin üzerinde bir hava durumunun etkili olduğu yurt genelinde 8 Mart Cuma hava durumu tahminleri açıklandı. İşte ayrıntılar...

8 MART CUMA METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Anadolu'nun doğusu ile Rize, Artvin, Gümüşhane, Bayburt, Mardin, Batman ve Siirt çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Batman, Siirt, Şırnak, Iğdır, Rize ve Artvin çevrelerinde yağmur, yağış alan diğer yerlerde kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; Doğu Akdeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun batısında kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (30-50 km/sa) olarak esmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde Marmara, Ege ile iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis, doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunun yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Haberin Devamı

HAVA SICAKLIĞI

Hava sıcaklıklarının; Ülke genelinde 3 ila 5 derece artacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR

Rüzgarın; genellikle kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Akdeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun batısında kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (30-50 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

ÇIĞ UYARIRISI

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunun yüksek kesimlerinde eğimi fazla dik yamaçlarda çığ riski bulunmaktadır. Çığ tehlikesine karşı vatandaşlarımızın ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BAZI İLLERİMİZDE 8 MART HAVA DURUMU

İSTANBUL 7°C, 18°C
Az bulutlu

ANKARA 0°C, 14°C
Parçalı ve az bulutlu

İZMİR 12°C, 22°C
Az bulutlu

Haberin Devamı

BURSA 7°C, 22°C
Az bulutlu

ÇANAKKALE 9°C, 18°C
Az bulutlu

MANİSA 8°C, 22°C
Az bulutlu

ADANA 8°C, 18°C
Parçalı ve az bulutlu

ANTALYA 11°C, 21°C
Az bulutlu

ESKİŞEHİR -1°C, 17°C
Parçalı ve az bulutlu

KONYA 1°C, 14°C
Parçalı ve az bulutlu

SAMSUN 5°C, 16°C
Parçalı ve çok bulutlu

TRABZON 5°C, 12°C
Parçalı ve çok bulutlu

ERZURUM -10°C, 2°C
Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde kar yağışlı

KARS -10°C, 3°C
Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde kar yağışlı

DİYARBAKIR 2°C, 15°C
Parçalı ve çok bulutlu

GAZİANTEP 3°C, 15°C
Parçalı ve çok bulutlu

Yazarlar