Gündem Suikasttan 2.5 saat sonra maili silindi

Suikasttan 2.5 saat sonra maili silindi

29.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Karlov suikastı soruşturmasında savcılık, Altıntaş’ın Karlov’u öldürmesinden 2.5 saat sonra gmail adresindeki yazışmaların silindiğini tespit etti...

Suikasttan 2.5 saat sonra maili silindi

Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’u öldüren polis Mevlüt Mert Altıntaş’ın suikast organizasyonunda yalnız olmadığı ortaya çıktı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Suçlar Soruşturma Bürosu’ndan sorumlu Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Necip Cem İşçimen koordinesinde süren Karlov suikastiyle ilgili soruşturmada çarpıcı bir gelişme yaşandı. Rusya’dan Ankara’ya gelen ekiple birlikte yürütülen soruşturmada savcılık birimleri, Altıntaş’ın Karlov’u öldürmesinden yaklaşık 2.5 saat sonra kullandığı gmail adresindeki yazışmaların silindiğini tespit etti.
‘Katil yalnız değil’
Savcılık bu kapsamda Google’a yazı yazarak, silinen mail’lerin dökümünün gönderilmesini istedi. Savcılık yetkilileri, çıkan çatışmada Altıntaş’ın hayatını kaybetmesine rağmen mail’lerin silinmiş olmasını, suikastta yalnız olmadığının en güçlü kanıtı olarak değerlendirildiğini söyledi.
Korumalara gözaltı
Soruşturmada Altıntaş’ın kimlerle bağlantılı olduğunu araştırmayı sürdüren savcılığın, Altıntaş ile aynı polis okulunda okuyan ve FETÖ ile bağlantılı olduğu iddia edilen, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun koruma ekibindeki polis memuru D.S., Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş’in koruma ekibinde yer alan B.D. ile Başbakanlık Koruma Dairesi’nde görevli O.Ö. ve S.K.’nın da gözaltına aldırdığı ortaya çıktı. İfadeleri alınan korumaların, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldıkları öğrenildi. Dört polisin, FETÖ soruşturması kapsamında açığa alındıkları kaydedildi.