Gündem TC ile SSK gün ve SGK hizmet dökümü sorgulama hizmetleri

TC ile SSK gün ve SGK hizmet dökümü sorgulama hizmetleri

13.03.2016 - 16:08 | Son Güncellenme:

T.C. kimlik numaranızı kullanarak şifreli bir biçimde SSK gün sorgulamanızı ve SGK hizmet dökümü sorgulamanızı yapabilirsiniz. Bu işlemler sigorta bilgileri için gereken işlemlerdir. Detayları haberimizde.

TC ile SSK gün ve SGK hizmet dökümü sorgulama hizmetleri

Bugünlerde dünyamız üzerinde oluşan bir takım tatsız olaylar; kaza, hastalık, kaza sonucu sakat kalabilme ve buna benzer birçok olay nedeni ile artık sigortamızın olması şart haline gelmiştir. Mesleki hastalık veya mesleki bir kaza sonucu sakatlığı nedeni ile çalışamayan vatandaşlarımıza SGK yani Sosyal Güvenlik Kurumu yardım eli uzatmıştır. Bu vatandaşlara bir maaş bağlamıştır ve geçim sıkıntılarına yardımcı olmayı amaçlamıştır. Ancak Sosyal Güvenlik Kurumu'nun sadece sakatlık durumunda yardım etmeyeceğinin de altını çizelim. Sosyal Güvenlik Kurumu muayene ve ilaç alımı sırasında da vatandaşlarımıza oldukça büyük bir kolaylık sağlayıp, güvencesi altına aldığı bütün vatandaşlarına indirim veya ücretsiz bir şekilde gerçekleştirme şansı tanımıştır. 18 yaş altında bululan çocuklarımızın zaten devlet sigortası kapsamında bulunduğu göz önüne alınırsa çalışma hayatı için de oldukça önemli bir göreve sahiptir Sosyal Güvenlik Kurumu.

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Mağduriyet olmaması adına birbirinden farklı birçok uygulaması ile vatandaşlara hizmet sağlamaktadır. Günümüzde ise teknoloji ve teknolojinin getirdiği uygulamaların oldukça gelişmesiyle birlikte ve buna bağlı olarak internet kullanımının yaygınlaşması ile birlikte artık internet üzerinden her türlü işlemi yapabildiğimiz bir dönemde yaşıyoruz. Artık devlet ile ilgili işlemleri de kurum ve kuruluşlarda sıra beklemeden, zamandan tasarruf ederek yapabilmek mümkündür. Sosyal Güvenlik Kurumu da bu internet uygulamaları ağına katılıp, vatandaşlarına internet üzerinden kolay ve kısa bir sürede işlem gerçekleştirilmesi yeniliğiyle vatandaşlarına hizmet vermeye devam etmektedir.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun oluşturmuş olduğu bu güvenceden 18 yaşını doldurmuş olup, sigortalı bir işte çalışan herkes yararlanabilmektedir. Sigortalı işte çalışan vatandaşların her ay maaşlarından küçük bir miktar sigorta ücreti kesilmektedir. Kesilen ücret bilgileri ve yararlanmaya başladığınız andan itibaren gerçekleşen bütün sigorta hareketleriniz adınıza oluşturulmuş olan bir döküm üzerine kaydedilmeye başlanacaktır. Yatırmış olduğunuz sigorta primleri, olduğunuz muayene sonucu kesilen ücretler gibi birçok girdi çıktı işleminizi SGK hizmet dökümü sayesinde görebilirsiniz.

Bu dökümü görebilmek ise oldukça basit ve dakikalar içerisinde yapılabilen bir uygulamadır. Bunun için yalnızca kayıtlı olduğunuz kurumu bilmeniz ve SGK hizmet dökümü alabilme işlemini internet üzerinden yapabilmek için bir şifreye ve kimlik bilgilerinize ihtiyacınız olacaktır. Şifre E-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştireceğiniz bütün sorgulama veya döküm alma işlemleri için zorunludur. Şifreniz olmadan herhangi bir işleminizi E-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirebilmeniz mümkün değildir. Şifrenizi nereden ve nasıl edinebileceğinizi yazımızın devamında sizler için açıklamış bulunmaktayız.

İnternet üzerinden sorgulama işleminizi yapabilmek için ilgili E-Devlet sistem sekmesine giderek sizden istenen bilgileri yani T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet Şifrenizi yazarak işleminizi tamamlayıp, dökümünüzü açılacak olan yeni ekran üzerinde görebilirsiniz. Bu ekranın çıktısını da dilerseniz alabilirsiniz. Çıktı almak için yapmanız gereken tek işlem yazıcı imgesine tıklayarak yazdır seçeneğine tıklamanızdır. Devamında yazıcınızdan çıktınızı alabilirsiniz ve kullanacağınız her türlü resmi kuruma gönderebilirsiniz. Bu çıktı resmi belge özelliği taşımaktadır.

Anlatacağımız diğer bir işlem ise SSK sorgulama işlemidir. Bu işlem de oldukça kolay bir şekilde E-Devlet sistemi üzerinden yapılabilmektedir.

SSK sorgulama işlemi de yukarıda bahsetmiş olduğumuz devlet işlemleri grubunda yer almaktadır. SGK hizmet dökümü için bilmeniz gereken kurumlardan bir tanesidir. SGK hizmet dökümü alma işlemleri SSK, Bağ Kur ve Emekli Sandığı olmak üzere üç gruba ayrılmıştır. Her grubun kendine dair şartları ve özellikleri vardır. SSK, yani 4A kurumuna kayıtlı olan vatandaşların hizmet dökümlerini almak için yapmış olduğu işlemin adıdır. SSK kurumuna kayıtlı olan vatandaşlar bu sorgulama işlemlerini yaptıkları zaman sigorta döküm bilgilerine ulaşabilmektedirler. Bu işlem için de sadece T.C. kimlik numaranız ve E-Devlet şifreniz yeterli olacaktır.

Eğer bir şifreniz yoksa ve şifre edinmek istiyorsanız size en yakın herhangi bir PTT şubesine giderek şifre alma başvurusunda bulunmanız yeterli olacaktır. Başvuru sonucunda kimlik bilgilerinizi sizi sisteme kayıt etmek için isteyip kayıt işlemini tamamlayacaklardır. Kayıt işleminizi tamamlamak için 2 TL işlem ücreti ödemeniz gerekmektedir. İşlem ücretinizi ödedikten sonra şifrenizi size özel kapalı bir zarf ile teslim alıp, hemen kullanmaya başlayabilirsiniz. Şifreniz E-Devlet sistemi üzerinden yapacağınız her işlem için aynıdır, tek bir şifre ile E-Devlet sistemi üzerindeki bütün işlemleri yapabilirsiniz. Ancak kendi adınıza aldığınız şifre ile başka birinin işlemini gerçekleştirebilmeniz mümkün değildir.