Gündem Terörün finansman kaynağına bir darbe daha vuruldu

Terörün finansman kaynağına bir darbe daha vuruldu

21.07.2022 - 13:08 | Son Güncellenme:

İçişleri Bakanlığınca Diyarbakır'da 620 personelin katılımıyla Eren Abluka-23 Şehit Jandarma Astsubat Kıdemli Çavuş Ümmet Ufacık Narko Terör Operasyonu başlatıldı. Operasyonun ilk gününde Lice kıraslında 407 bin 500 kök kenevir ele geçirildi.

Terörün finansman kaynağına bir darbe daha vuruldu

PKK terör örgütünü ülke gündeminden çıkarmak ve bölgede barındığı değerlendirilen teröristleri etkisiz hale getirmek maksadıyla, Diyarbakır ilinde “Eren Abluka-23 (Lice/Kıralan) Şehit J.Asb.Kd.Çvş.Ümmet Ufacık” Narko Terör operasyonu başlatıldı.

Haberin Devamı

Operasyonda Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığınca; Jandarma Özel Harekat (JÖH), Polis Özel Harekat (PÖH), Jandarma Komando ve Güvenlik Korucusu timlerinden oluşan 620 personel 39 operasyonel tim görev alıyor.

Operasyonun ilk gününde, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı ve Lice Jandarma Komando Alay Komutanlığınca Diyarbakır-Lice ilçesi Kıralan Mahallesi kırsalında 19 ayrı nokta tespit edildi. Bu noktalarda yapılan aramalar sonucunda;

-5.247 gr. esrar (3.207 gr. toz, 2.040 gr. kubar),
-407.500 kök kenevir bitkisi ve 600 metre sulama hortumu ele geçirildi.

Yurt içinde terörün tamamen ortadan kaldırılmasına yönelik yürütülen Eren Abluka Operasyonları, halkımızın desteği ile inançlı ve kararlı bir şekilde başarıyla devam ediyor.

Haberin Devamı

Terörün finansman kaynağına bir darbe daha vuruldu