Gündem Türkmenistanlı öğrencinin başından vurulmuş cesedi bulundu

Türkmenistanlı öğrencinin başından vurulmuş cesedi bulundu

30.11.2022 - 14:08 | Son Güncellenme:

Samsun’un Canik ilçesinde üniversite öğrencisi Türkmenistan uyruklu Nurshat Muhammedova (21) başından vurulmuş halde ölü bulundu. 'Cinayet şüphelisi' olarak gözaltına alınan sevgilisi Kenan Pala (39), tutuklandı.

Türkmenistanlı öğrencinin başından vurulmuş cesedi bulundu

Olay, 26 Kasım'da Gülsan Sanayi Sitesi'nde meydana geldi. Oto bakım servisi yapan iş yerinden tek el silah sesi duyanlar, polise haber verdi. İhbarla adrese giden ekipler, Samsun Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Bölümü 1'inci sınıf öğrencisi Türkmenistan uyruklu Nurshat Muhammedova'nın cesedi ile karşılaştı.

Haberin Devamı

Yanında tabanca bulunup, başında tek kurşun girişi olduğunu tespit edilen Muhammedova'nın cenazesi, otopsisi sonrası Ankara'da toprağa verildi. Olaya ilişkin çalışma başlatan polis, Muhammedova'nın ölümü ile ilgili sevgilisi Kenan Pala'yı 'cinayet şüphelisi' olarak gözaltına aldı.

Türkmenistanlı öğrencinin başından vurulmuş cesedi bulundu

Pala, ifadesinde suçlamaları kabul etmedi. Aynı zamanda iş yeri sahibi olan Pala, Muhammedova'nın psikolojik sorunları olduğunu ve intihar etmiş olabileceğini öne sürdü. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Pala, çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı.

SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMLARI İNCELENİYOR

Samsun’un Canik ilçesinde tabanca ile başından vurulmuş halde ölü bulunan üniversite öğrencisi Türkmenistan uyruklu Nurshat Muhammedova’nın (21) sosyal medya paylaşımları incelemeye alındı. Sosyal medya hesabından, ‘hayat değil hayaller güzel’, ‘içimden bir ses 2023 yılını görebilmem imkansız diyor’ ve ‘hala yaşıyorum lanet olsun’ paylaşımları yaptığı belirlenen Muhammedova’nın iddiaya göre yaşadığı psikolojik sorunlar nedeniyle okulunu aksattığı öğrenildi. Oto tamircisi Kenan Pala ile sevgili olan Muhammedova’nın kardeşi Gülshat Muhammedova’nın da ifadesine başvuruldu.

Haberin Devamı

‘MAALESEF İNTİHAR EĞİLİMİ VAR’

Olayla ilgili yürütülen soruşturmada tutuklanan Kenan Pala’nın avukatı Hüseyin Dereli, Muhammedova’nın sosyal medya hesabında intihar eğilimine yönelik paylaşımlar yaptığını belirterek, "Genç kızın intihara eğilimli olduğu sosyal medya paylaşımlarında sabittir. Olayın oluş şekli de kızın intihar eğilimi içerisinde bulunmasına ilişkin verilerdir” dedi.

Muhammedova’nın kız kardeşi Gülshat Muhammedova ise çok üzgün olduğunu belirterek, "Yetkililer ile tüm bilgileri paylaştık. Polise bildiklerimizi anlattık. Acımız çok büyük. Çok üzgünüm” ifadelerini kullandı.