Gündem 'Tuzluk'çu hakim adliyede fişleme yapmış

'Tuzluk'çu hakim adliyede fişleme yapmış

14.09.2016 - 14:10 | Son Güncellenme:

Duruşmada “Ben burada tuzluk değil, hakimim. Tabi ki konuşurum” diyerek gündeme gelen hakim Mehmet Karababa’nın adliyede fişleme yaptığı öne sürüldü.

Tuzlukçu hakim adliyede fişleme yapmış

İstanbul’da 6 adliyedeki personele yönelik 15 ve 16 Ağustos tarihlerinde yapılan operasyonlarda 293 kişi gözaltına alınmıştı. FETÖ’cü memurlar, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından titiz bir inceleme sonucu belirlendi. İstanbul Adalet Sarayı’ndaki şüpheli memurların, FETÖ’cü hakim Mehmet Karababa’nın İstanbul Adalet Komisyonu üyeliği döneminde kadrolaşan ekip olduğu tespit edildi. 2012’de özel yetkileri HSYK tarafından kaldırıldıktan sonra atandığı komisyonda Karababa’nın personelle ilgili “Bizden”, “Bizden değil” şeklinde fişleme yaptığı ortaya çıktı. FETÖ’den olmayan personel tasfiye edilmeye çalışılırken, örgüt üyelerinin de kritik görevlere getirildiği anlaşıldı.

Haberin Devamı

FETÖ’NÜN KARABABASI

Vatan gazetesinden Tolga Atar'ın haberine göre Karababa’nın komisyon başkanlığı döneminde aleni bir şekilde FETÖ yapılanmasına gidildiği, hakkında birçok şikayet yapıldığı belirlendi. Adliyede “FETÖ’nün Karababası” diye anılan hakim Karababa, 17-25 Aralık darbe girişiminin başarısız olmasının ardından Küçükçekmece hâkimliğine atanmıştı. Son görev yeri Mersin olan Karababa, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından kayıplara karışmış ve hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı.

''BEN TUZLUK DEĞİLİM''

Karababa, kumpas davalarında da etkin rol oynamıştı. Karababa hakkında, Cumhurbaşkanı ve üst düzey yöneticilerin örgüt üyesi gibi dinlendiği Selam Tevhid kumpası soruşturmasında, 53 hakimle müebbet hapis istemiyle dava açılmıştı. Karababa, 2011’de Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ve Çağdaş Eğitim Vakfı (ÇEV) yöneticilerinin yargılandığı İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davada üye hakim olarak görev yaparken, avukat Hüseyin Buzoğlu Karababa’nın, mahkeme başkanından izin almadan konuşmasını kesmemesini istemiş, Karababa da “Ben burada tuzluk değil, hakimim. Tabi ki konuşurum” diyerek gündeme gelmişti.