Gündem Yanığa ne iyi gelir? Kısa sürede yanık nasıl geçer?

Yanığa ne iyi gelir? Kısa sürede yanık nasıl geçer?

18.04.2018 - 15:29 | Son Güncellenme:

Kaynar su, alev ya da elektrik ve kimyasal maddelerin yanlış kullanımı sonucunda oluşan vücuttaki tahribata yanık denir. Yanık çok tehlikeli bir cilt tahribatı olmakla birlikte aynı zamanda tüm organizmayı da tehlike altına sokmaktadır. Yanık sonucu oluşan yaralar iki grup altında toplanabilir. Bunlar genişliğine bağlı yanıklar ve derinliğine bağlı yanıklardır. Genişliğine bağlı yanıklar küçük, orta ve büyük yanıklar olmak üzere sınıflandırılırken derinliğine bağlı yanıklar ise 1. derece yanıklar, 2. derece yanıklar ve 3. derece yanıklardır.

Yanığa ne iyi gelir Kısa sürede yanık nasıl geçer

YANIĞA İYİ GELECEK MUCİZEVİ ÜRÜNLER

Haberin Devamı

Poşet Çay ile Tedavi:

Bir kaza sonucu cildinizde oluşabilecek yüzeysel yanıkları tedavi edebilmek için oldukça kolay bir yöntem. Bir kabın içerisine soğuk su koyun ve içerisine 2 ya da 3 tane poşet çay daldırın. Daha sonra bir pamuk yardımıyla soğuk çayı cildinize masaj yapmak suretiyle sürünüz. Siyah çayın içerisindeki maddeler yanıklara iyi gelmektedir ve cilde ferahlık hissi vererek rahatlatmaktadır. Yüzeysel yanıklarınızdaki sızıyı dindirmek için poşet çay yöntemini evinizde rahatlıkla uygulayabilirsiniz.

Sirke:

Sirke cilt dostu bir üründür. Birçok cilt hastalığına iyi gelmektedir. Sirke antiseptik bir maddedir ve cildi sıkıştırma özelliğine sahiptir. Yanık tedavisinde bir pamuk yardımıyla elma sirkesini pamuğa sürüp yanıklarınızın üzerine masaj yaparak yedirebilirsiniz. İsterseniz sirkeyi su ile seyreltebilirsiniz.

Haberin Devamı

Aloe Vera

İçeriğinden dolayı yanıkları iyileştirici ve cildi rahatlatıcı özelliği bulunmaktadır. Yanık tedavisinde Aloe Vera içeren bir jel ya da aloe vera özlü doğal, bitkisel kremler kullanabilirsiniz.

Patates:

Çiğ patatesin yatıştırıcı ve düzenleyici özellikleri bulunmaktadır. Yüzeysel yanıklarınız için kullanabilirsiniz. 1 adet patatesi rendeleyin ve tahrip olan bölgenin üzerine yapıştırın. Patatesin suyunun da yanık bölgeyle temas etmesini sağlayın. 15 dakika kadar bekledikten sonra temizleyebilirsiniz.

Soğan:

Soğan, yapısından dolayı yanıklara iyi gelmektedir. 1 adet soğanı kesin ve suyunu sıkın. Bu işlemi hızlıca yapın, soğanı kestiğiniz gibi suyunu yanık olan bölgeye uygulayın. Bu yöntem yanıklarınızın iyileşmesini hızlandıracaktır.
Bu yanık tedavi yöntemleri evde uygulanabilecek kolaylıkta olmasına karşın mutlaka bir dermatolog tarafından onaylandıktan sonra uygulanmalıdır. Çünkü her cilt, her yönteme aynı reaksiyonu göstermeyebilir. Vücudunuzun alerjik durumları söz konusu olabilir.