Gündem Yelkenler Cumhuriyet için fora

Yelkenler Cumhuriyet için fora

26.06.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Bilgisayar Programcısı Kaptan Neşe Hasipek’in yelkenlisi Tutkumm ile başlattığı Deniz Tutkusu Seyirde-Kadın Denizciler bu kez Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılı için yelken açtı.

Yelkenler Cumhuriyet için fora

GÖKHAN KARAKAŞ/İSTANBUL- Türkiye denizlerinin yanında Adriyatik’e kadar 2017Den bu yana sadece kadınlarla giden Tutkumm yelkenlisi tüm seyahatlerinde “Yurtta Barış, Dünyada Barış” sloganıyla hareket ediyor. 13.6 metrelik M/Y Tutkumm’un sadece kadınlardan oluşan mürettebatla seyre çıktığını belirten Neşe Hasipek, “Ne kadar çok kadını denizle tanıştırabilirsek o kadar mutlu oluruz. Cumhuriyetimizin 100. yılını coşkuyla kutlarken denizlerdeki kadın varlığını da arttırmak istiyoruz. Projemizde üniversite öğrencisi kızlardan çeşitli meslek gruplarına kadar 20’si üniversite öğrencisi, 50 kadın bizimle seyir yapacak” dedi. Denizde her işi kendilerinin kaptığını anlatan Hasipek, “Kadınlar, Cumhuriyet’in tüm kazanımlarının değerini bilirken, Büyük Önder’in Yurtta Barış Dünya’da Barış ilkesinin izinden gidiyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

100. yıl Cumhuriyet seyri

19 Mayıs’ta Bodrum’dan yelken açtıklarını belirten Hasipek, ilk etap olarak Batı Karadeniz ve Saros Körfezi’ni planladıklarını söyledi. Hasipek, “Böylece Tutkumm, tüm Türk denizlerinde seyir yapmış olacak. 5-10 kişilik gruplar halinde yolculuk ediyoruz. Marmara, Hacettepe, İstanbul üniversiteleri gibi kurumlardan 20 kadın öğrenci yelken açıyor. Anadolu Vakfı, Aydın Doğan Vakfı, Türk Eğitim Derneği ve Ege Tıbbiyeliler Vakfı gibi kurumlar bizimle. Cumhuriyeti ilan ederek Türk kadınını özgür kılan büyük öndere denizde yelkenlerimizi açarak teşekkür ediyoruz” bilgisini verdi. Ceyda Güleçyüz ise seyre katılan 18-25 yaş aralığındaki genç kızların çok heyecanlı olduklarını belirtirken, Türk kadınını temsil etmekten mutlu olduklarını vurguladı.

Haberin Devamı

Yelkenler Cumhuriyet için fora

Atatürk’ün ‘Özde İzindeyiz’

Neşe Hasipek, 1400 deniz mili sürecek Saros Körfezi/Batı Karadeniz etabının 1 Temmuz’da Bodrum’da biteceğini belirtti. İkinci etabın Bodrum-Alanya-K.K.T.C. arasında olacağını vurgulayan Hasipek, “18 Ağustos’ta yine barış için yelken açacağız. 1000 deniz mili sürecek yolculuk tatil dönemine denk geleceği için daha çok kız öğrenci bizimle olacak. Büyük Atatürk’e minnet duygumuzun ifadesi için ‘Özde İzindeyiz’ sloganını kullanıyoruz. Türk kadınına imkan verilirse çok iş başaracağını kanıtlamak istiyoruz. desteğe ihtiyacımız var” dedi.