Gündem Yüz yüze eğitim aileleri mutlu etti

Yüz yüze eğitim aileleri mutlu etti

06.09.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

IPSOS Milliyet okurları için derledi

Yüz yüze eğitim aileleri mutlu etti

Ebeveynlerin %61’i: Velilere aşı zorunlu olsun

Haberin Devamı

Bugün tüm okullar açılmış olacak. Ebeveynlerin büyük çoğunluğu yani %70’i okulların açılması kararını doğru buluyor ancak okulların güvenli olduğuna inananların oranı %63. Yani bir kısım ebeveyn okulu yeterince güvenli bulmasa dahi okulların açılması fikrini destekliyor. Açılma kararını desteklesin-desteklemesin, okulu güvenli bulsun-bulmasın yaklaşık her 10 ebeveynden 9’u çocuğunu okula gönderecek. Çocuğunu okula göndermeyecek olanların oranı sadece %5.

Okulların güvenli olması ile ilgili gündemdeki diğer konu velilere aşı zorunluluğu getirilmesi idi. Ebeveynlerin %61’i “Velilere aşı zorunlu olmalı” diyorlar. %30 ise bu düşünceye karşı. Yine yaklaşık %60’lık bir ebeveyn grubu gerektiği durumda çocuğunun da aşı olması fikrine katılıyor.

Haberin Devamı

Velilere zorunlu aşı uygulamasına karşı olanlar %30 iken, çocuklara zorunlu aşıya karşı olanlar %11. Yani bir kısım veli kendisi aşı olmazken çocuğunu aşılama fikrine sıcak bakıyor.

Gelecek hafta, okullardaki ilk günlerde önlemlerin ne kadar başarıyla uygulanabildiğini, toplumda nasıl karşılık bulduğunu ve beklentilerin neler olduğunu araştıracağız.

Ebevenylerin %70’i yüz yüze eğitime geçilmesi kararını ‘doğru’ buluyor

Soru: 2021-2022 eğitim öğretim yılında 6 Eylül itibarıyla yüz yüze eğitimin başlaması kararına ilişkin görüşünüz nedir?

Mili Eğitim Bakanlığı tarafından okulların 6 Eylül’de yüz yüze eğitime geçileceği kararı ilk açıklandığında ebeveynlerin %57’si bunun doğru bir karar olduğu görüşündeyken, bugüne gelindiğinde her 10 ebeveynden 7’si bu kararın doğru olduğu görüşünde. Okulların açılacak olması kararını yanlış bulanların oranı da %30’dan %19’a gerilemiş durumda.

Yüz yüze eğitim aileleri mutlu etti

Ailelerin yüzde 62’si çocukların eğitimlerini okulda almasını güvenli buluyor

Soru: Koronavirüs salgınını düşündüğünüzde, 6 Eylül’de başlayacak olan 2021-2022 eğitim öğretim yılında çocukların yüz yüze eğitim almaları için okula gitmesini ne derece güvenli buluyorsunuz?

Çocukların okula gitmelerini ebeveynlerin %62’si güvenli bulurken, her 10 veliden 3’ü çocukların okula gitmesini güvenli bulmadığını belirtiyor.

Haberin Devamı

Yüz yüze eğitim aileleri mutlu etti

Çocuklarını yüz yüze eğitim için okula göndermeyecek ebeveyn oranı sadece %5

Soru: Siz çocuğunuzu / çocuklarınızı 2021-2022 eğitim / öğretim yılında yüzyüze eğitim almak üzere okula yollayacak mısınız?

Her ne kadar her 10 ebeveynden 3’ü çocukların yüz yüze eğitim alması için okula göndermeyi güvenli bulmasa da yine de %85’i okula göndereceğini belirtiyor. Okula göndermeyeceğini söyleyen ebeveynlerin oranı %5. Gönderip göndermeme konusunda emin olmayan ebeveynlerin oranı ise %10.

Yüz yüze eğitim aileleri mutlu etti

12 yaşında çocuk sahibi ailelerin yüzde 58’i eğitim için çocuklarına aşı yaptırmaktan yana

Soru: Sizce çocuğunu okula gönderecek ebeveynlere aşı zorunluluğu getirilmeli mi?

Çocuklarının okula gidebilmesi için ebeveynlere aşı zorunluğu getirilmesi gibi bir karar çıkması durumunda ebeveynlerin %61’i bu kararı destekleyeceğini belirtiyor. %30’u ise bu karara karşı çıkmakta. 12 yaş üstü çocuklara aşı yaptırılması gibi bir durum söz konusu olduğunda da 12 yaş üstü çocuk sahibi olan ebeveynlerin %58’i çocuklarına aşı yaptıracağını söylüyor. Çocuklara aşı yaptırmaya karşı çıkan ebeveynlerin oranı %11. Her 10 ebeveynden 3’ü ise aşı yaptırıp yaptırmama konusunda emin değil ya da bu konuda bir fikir beyan etmemekte.

Haberin Devamı

Yüz yüze eğitim aileleri mutlu etti

Koronavirüs Salgını ve Toplum: Genel Kamuoyu Araştırması 26 - 31 AĞUSTOS 2021