An Vokal

An Vokal

Son dakika an Vokal haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan an Vokal gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan an Vokal haber sayfamızda...

An Vokal

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 214 an vokal haberi bulunmuştur.
Müzik yası, acıyı, hüznü, mutluluğu, sevinci, umudu ve dayanışmayı paylaşmak için var
Müzik yası, acıyı, hüznü, mutluluğu, sevinci, umudu ve dayanışmayı paylaşmak için var Haluk Polat’ın şefliğini üstlendiği 11 koro ve vokal topluluğunun yer aldığı We Play, yarın akşam dayanışma için sahnede Balkanlar’dan Anadolu’ya pek çok halk şarkısı ve türküsünü seslendirecek.
23.04.2023 Kültür Sanat
Muzik
Muzik Klasik müziğin ustası Dünyaca ünlü piyanist Denis Matsuev, 9 Mayıs Salı akşamı İstanbullularla buluşacak! Mozart’tan Beethoven’a, Çaykovski’den Rachmaninoff’a klasik müziğin başyapıtlarından bir seçki sunacak olan Matsuev, Maslak Tim Show Center’da sahne alacak...
19.03.2023 Kültür Sanat
AN Vokal'den Arnavut halk ezgisi
AN Vokal'den Arnavut halk ezgisi AN Vokal, zorlu geçen bir kışın ardından güneşli bahar günlerini neşeli Arnavut halk şarkısı “Jarnana” ile çağırıyor. “Elveda Rumeli” dizisiyle bilinirlik kazanan türkü, Haluk Polat’ın beş sesli düzenlemesiyle Nisan ayında yayımlandı. Umut ışıltıları taşıyan şarkının enerjisi çok sesli düzenlemesi ile daha da yükseliyor.
1.04.2021 Kültür Sanat
AN Vokal’den Uğur Mumcu’ya anma
AN Vokal’den Uğur Mumcu’ya anma Anadolu ezgilerini özgün düzenlemelerle çok sesli yorumlayan AN Vokal, ölümünün 23. Yılında Uğur Mumcu için Yiğidim Aslanım’ı söyledi. Uğur Mumcu ile özdeşleşen Yiğidim Aslanım’a sekiz sesli olarak farklı bir bakış getiren grup, Mumcu’nun anısına şarkıyı evlerinden çektikleri mum ışığındaki video ile yayımladı.
21.01.2021 Kültür Sanat
“Hrant Dink’e bir selam göndermek istedik”
“Hrant Dink’e bir selam göndermek istedik” Her sene Hrant Dink anmasında çalınan Ermeni halk türküsü hasreti, özlemi ve ayrılığı anlatır... Türküye acapella yorum getiren AN Vokal’in kurucusu Haluk Polat, “Anmada ‘Sareri Hovin Mernem’in çok sesli AN Vokal versiyonu çalınacak. Bu bizim için çok heyecan verici ve anlamlı” diyor
17.01.2021 Pazar
An Vokal'den Hrant Dink'e armağan
An Vokal'den Hrant Dink'e armağan Geçtiğimiz dönemde "Uzun İnce Bir Yoldayım”, "Bu Tepe Pullu Tepe", "Erkilet Güzeli", "Yoğurt Koydum Dolaba" türkülerini farklı yorumlarla dinleyicilere sunan An Vokal, beşinci teklisi "Sareri Hovin Mernem"i yayımladı. Grup, bu Ermenice halk şarkısını daha önceki çalışmalarından farklı olarak sadece insan sesiyle, acapella olarak çok sesli yorumladı. Haluk Polat'ın çok sesli düzenlemesi ile Hrant Dink anısına yayınlanan teklinin yönetmen Mustafa Küçük tarafından çekilen klibi de Ocak ayı ortalarında yayımlanacak.
5.01.2021 Kültür Sanat
AN Vokal'den ünlü türküye yeni yorum
AN Vokal'den ünlü türküye yeni yorum 2015 yılında Haluk Polat tarafından kurulan An Vokal, halk şarkılarını Haluk Polat’ın çok sesli düzenlemeleriyle yorumlayarak dinleyiciyi yeni bir yolculuğa çıkarıyor. AN Vokal’in amacı bu toprakların çok renkli ve dilli kültürünü, çok sesli müzik penceresinden yorumlamak, bu toprakların öykülerini anlamak, anlatmak ve gelecek kuşaklara farklı bir bakış açısıyla taşımak.
3.12.2020 Kültür Sanat
"Uzun İnce Bir Yoldayım"a An Vokal yorumu
"Uzun İnce Bir Yoldayım"a An Vokal yorumu 'An Vokal' dinleyleyicilerine bir sene boyunca bir öykü anlatacak. Bu öykü herkesi birbirinden farklı dünyalara götüre hedefinde.
8.10.2020 Kültür Sanat
Büyülü ses: Melek Büyükçınar
Büyülü ses: Melek Büyükçınar Onu Ata Demirer’in başrolünde oynadığı Bursa Bülbülü filmindeki sesiyle tanıdık. Müzik sektörüne çocuk yaşlarda adım atan Melek Büyükçınar, birçok ünlü isimle çalıştı. Şimdilerde kendi single’ını çıkaran ve sahne almaya başlayan Melek Büyükçınar hem filme dahil olma sürecini hem de planlarını anlattı.
21.07.2023
Lokal Ekspres 3: Selin, Oversize, Mert Demir
Lokal Ekspres 3: Selin, Oversize, Mert Demir Lokal Ekspres'in 3'üncü konukları 'Cool' şarkısıyla tanıdığımız Selin Geçit yani Selin'in 'Nostalgia Sessions' adlı EP'sindeki bir sonraki durağı olan ve Youtube'da bir döneme damga vuran Aşkın Nur Yengi klasiği 'Yalancı Bahar' cover'ı, Mabel Matiz'le kaydettiği 'Antidepresan' şarkısıyla daha da geniş kitlelerce tanınan Mert Demir'in söz-müzik-düzenlemesi kendisine ait yeni hit adayı 'Gözlerime Bak' ve pop ile rap'i birleştirerek güncel bir sound yakalayan rapçi Oversize'ın büyük hit adayı 'Geri Gel'... 'Lokal Ekspres'te yerel yıldızları son sürat keşfetme zamanı!
9.06.2023 Müzik
Karamanlı Türkçesiyle performans
Karamanlı Türkçesiyle performans Gate 27’nin konuk sanatçısı Virginia Mastrogiannaki yeni projesinde Karamanlı Türkçesi ile yazılan metinlerden yola çıkarak kimlik ve aidiyet konularına odaklandığı bir vokal performans üzerinde çalışıyor.
24.05.2023 Kültür Sanat
Eurovision 2023 finalinde Loreen tarih yazdı, Käärijä ve Noa Kirel yıldıza dönüştü
Eurovision 2023 finalinde Loreen tarih yazdı, Käärijä ve Noa Kirel yıldıza dönüştü Bu yıl güvenlik gerekçeleri nedeniyle Ukrayna yerine Birleşik Krallık'ta düzenlenen Eurovision 2023'te kazanan ikinci kez İsveçli şarkıcı Loreen oldu... Türkiye'nin son kez katıldığı 2012 yılında 'Euphoria' ile şampiyon olan Loreen bir kez daha en yakın rakibine 57 puan fark atarak adını tarihe yazdırdı. Unutulmaz gecede ayrıca Finlandiyalı Käärijä ve İsrailli Noa Kirel, unutulmaz performanslarıyla geceye damga vuran diğer isimlerdi.
14.05.2023 Müzik
Türkiye'nin bir videoyla tanıdığı 'Türkülerin çobanı' anlattı! İşte milyonları ağlatan sesin sırrı
Türkiye'nin bir videoyla tanıdığı 'Türkülerin çobanı' anlattı! İşte milyonları ağlatan sesin sırrı Yürekleri dağlayan sesindeki tılsım fark edildiğinde Tarık Kaya henüz 7-8 yaşlarındaydı. Söylediği birbirinden içli türkülerle büyük-küçük herkesin ilgi odağı oluyor, türkü söylemeye başladığında yaşlı teyzeler ağlamaya başlıyordu. Bir taraftan ata mesleği olan çobanlık yapan, diğer taraftan mest eden sesiyle türküler söyleyen Tarık’ın hayatını değiştiren gelişme ise o anlara ait bir videonun sosyal medyada paylaşmasıyla başladı. Herkesin merak ettiği 'Türkülerin çobanı' Tarık Kaya hayat hikâyesini milliyet.com.tr'ye anlattı.
2.02.2023 Milliyet Tv
Türkiye'nin bir videoyla tanıdığı 'Türkülerin çobanı' anlattı! İşte milyonları ağlatan sesin sırrı
Türkiye'nin bir videoyla tanıdığı 'Türkülerin çobanı' anlattı! İşte milyonları ağlatan sesin sırrı Yürekleri dağlayan sesindeki tılsım fark edildiğinde Tarık Kara henüz 7-8 yaşlarındaydı. Söylediği birbirinden içli türkülerle büyük-küçük herkesin ilgi odağı oluyor, türkü söylemeye başladığında yaşlı teyzeler ağlamaya başlıyordu. Bir taraftan ata mesleği olan çobanlık yapan, diğer taraftan mest eden sesiyle türküler söyleyen Tarık’ın hayatını değiştiren gelişme ise o anlara ait bir videoyu sosyal medyada paylaşmasıyla başladı. Herkesin merak ettiği 'Türkülerin çobanı' Tarık Kara hayat hikâyesini milliyet.com.tr'ye anlattı.
2.02.2023 Gündem
Barbra StreIsand: Zor telaffuz edilen adı 60 yıldır dillerde
Barbra StreIsand: Zor telaffuz edilen adı 60 yıldır dillerde Barbra Streisand 60 yıl önce ilk albümünü kaydetti ancak proje rafa kalktı. Şimdi o kayıt dinleyiciyle buluşuyor.
30.10.2022 Kültür Sanat
Bengü'nün yeni şarkısı sadece 'Tatlı' mı?
Bengü'nün yeni şarkısı sadece 'Tatlı' mı? Tam bir yıldır neredeyse her hafta bir yeni akustik şarkı projesiyle karşımıza çıkan Bengü sonunda isyanımızı duydu. 'Tatlı' adlı 0 kilometre yeni Bengü şarkısı sadece 'Tatlı' değil aynı zamanda sempatik, trend ve doğru bir şarkı. Bengü eğer diskografisinde böyle 'Tatlı' devam ederse gerçek 'Altın Çağ'ına ulaşması an meselesi...
30.05.2022 Müzik
Neden en uygunsuz anlarda dahi gülmemizi tutamayız? Uzman isim açıkladı
Neden en uygunsuz anlarda dahi gülmemizi tutamayız? Uzman isim açıkladı Kahkaha, bilim insanlarının uzun yıllardır anlamlandırmaya çalıştığı, en ilginç insan davranışlarından biri. Peki neden aniden, en uygunsuz anlarda dahi kahkahalara boğulabiliyoruz?
1.05.2022 Dünya
‘Albüm bayrağını taşımak istiyorum’
‘Albüm bayrağını taşımak istiyorum’ Yeni albümünün ilk adımı olan "Yanamam" ile başladık konu Süper Lig'deki takımların 11'ini saymaya geldi. Yeni sound'lardan dansa, Formula 1 tutkusundan Star Wars evrenine kendiyle biraz daha barışan Can Oflaz huzurlarınızda.
2.01.2022 Kültür Sanat
Erkin Arslan: Her şeyin dijitalleşmesi biraz ruhu yok etti
Erkin Arslan: Her şeyin dijitalleşmesi biraz ruhu yok etti Erkin Arslan, bugüne kadar yaptığı çalışmalarla müzik dünyasında ses getirmeyi başarmış bir isim olarak Hayda şarkısıyla da dikkatleri üzerine çekti. "Yeni dönem Arabesk" olarak nitelendirdiği bu son çalışmasında Emre Altuğ ile birlikte çalışan Erkin Arslan pandemiye rağmen üretken geçen bu dönemini anlattı. Gelecekte de yeni şeyler denemek istediğinin altını çizen Erkin Arslan, yakın gelecekte canlı performanslarına başlamayı da hedefliyor.
28.09.2021 Kültür Sanat
Son dönemin yükselen ismi PEK'ten dikkat çeken klip çalışması
Son dönemin yükselen ismi PEK'ten dikkat çeken klip çalışması Apple Music’in yükselen yetenekleri belirlemeye, sergilemeye ve yükseltmeye yönelik aylık sanatçı girişimi olan Yıldızı Parlayanlar programının Eylül ayı konuğu PEK. Sanatçı’nın Ağustos ayında yayınlanan ilk teklisi “Ama İstersen”in video klibi yönetmen Ali Demirel tarafından iPhone 12 Pro Max ile çekildi.
7.09.2021 Kültür Sanat
Melek Mosso'dan yeni şarkı
Melek Mosso'dan yeni şarkı Kendine has tarzı ve vokaliyle son dönemde müzik dünyasının en popüler kadın yorumcularından biri olmayı başaran Melek Mosso; yaza yepyeni, kıpır kıpır bir şarkı hediye ediyor, içimize umut serpmeye geliyor : 'Hayatım Kaymış'
12.08.2021 Kültür Sanat
Burcu Güneş'in 'Yaramaz' şarkısı 'radyo hiti' olur mu?
Burcu Güneş'in 'Yaramaz' şarkısı 'radyo hiti' olur mu? Türkçe pop'un en güçlü vokallerinden biri olan Burcu Güneş, müzik kariyerine 'Yaramaz' adlı bir yaz şarkısıyla devam ediyor. "Şu an radyoda bu şarkı sana" sözleriyle adeta "Lütfen beni radyolarda çalın!" diyen 'Yaramaz' şarkısı Burcu Güneş'in yeni 'radyo hiti' olabilir mi peki?
14.09.2021 Müzik
Gökhan Türkmen: Müzikal olarak en üretken dönemimdeyim
Gökhan Türkmen: Müzikal olarak en üretken dönemimdeyim Gökhan Türkmen, geçtiğimiz günlerde müzikseverlerle buluşturduğu yeni albümü 7 ile Türkiye'de örneği az bulunan disco-funk türünde bir çalışmaya imza atmış oldu. Bir önceki albüm çalışması olan Romantik'ten çok farklı bir tarz ve konseptle karşımıza çıkan Gökhan Türkmen üzerinden tam bir yıl geçmeden yeni albümünü diskografisine eklemiş oldu. Müzikal açıdan kariyerinin en üretken döneminde olduğunu ifade eden Gökhan Türkmen, ile bu üretken süreci, 7 albümünü ve hayata dair daha pek çok şeyi konuştuk.
27.06.2021 Kültür Sanat
28. İstanbul Caz Festivali programı açıklandı
28. İstanbul Caz Festivali programı açıklandı İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından, 24 yıldır Garanti BBVA sponsorluğunda gerçekleştirilen İstanbul Caz Festivali kapılarını 1 Eylül'de, 28'inci kez açmaya hazırlanıyor. Açık hava mekânlarında düzenlenecek 40’a yakın konser ve çeşitli yan etkinliklerle festival, İstanbul'un cazla hissedildiği günleri geri getiriyor.
22.06.2021 Kültür Sanat
Şarkı söylemek nefes almaktır
Şarkı söylemek nefes almaktır En son ne zaman şarkı söylediniz? Duş alırken, bilgisayar başında, mutfakta, yerleri silerken… Sadece dinleyerek değil söyleyerek, en son hangi şarkı geçti hayatınızdan?Söylemekten geçtim, mırıldandınız mı? Şarkı söylemek, bedenimize, ruhumuza, duygu dünyamıza önemli katkılar sağlayan kıymetli ve 'basit' bir eylemdir. Basitliği, istediğimiz an ve yerde yapabileceği bir eylem olmasından gelir. Frekansımızı en hızlı yükselten sanat dalıdır müzik. Sözle birleşip dilden şarkı olarak aktığında daha da mucizevidir.
17.02.2021 Hayat

Benzer Haber Etiketleri

An Vokal ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.