Kültür Sanat AN Vokal'den Arnavut halk ezgisi

AN Vokal'den Arnavut halk ezgisi

01.04.2021 - 15:36 | Son Güncellenme:

AN Vokal, zorlu geçen bir kışın ardından güneşli bahar günlerini neşeli Arnavut halk şarkısı “Jarnana” ile çağırıyor. “Elveda Rumeli” dizisiyle bilinirlik kazanan türkü, Haluk Polat’ın beş sesli düzenlemesiyle Nisan ayında yayımlandı. Umut ışıltıları taşıyan şarkının enerjisi çok sesli düzenlemesi ile daha da yükseliyor.

AN Vokalden Arnavut halk ezgisi

Geçtiğimiz dönemde "Erkilet Güzeli", "Uzun İnce Bir Yoldayım”, "Bu Tepe Pullu Tepe", "Yoğurt Koydum Dolaba", “Sareri Hovin Mernem”, “Le Hanım” ve “Heyamo” türkülerini çok sesli yorumlayarak dinleyicilere sunmuştu. Her ay yeni bir tekli yayımlayan AN Vokal’in çalışmaları sosyal medya hesaplarından takip edilebiliyor.

Haberin Devamı

2015 yılında Haluk Polat tarafından kurulan AN Vokal, halk şarkılarını Haluk Polat’ın çok sesli düzenlemeleriyle yorumlayarak dinleyiciyi yeni bir yolculuğa çıkarıyor. AN Vokal’in amacı bu toprakların çok renkli ve dilli kültürünü, çok sesli müzik penceresinden yorumlamak, bu toprakların öykülerini anlamak, anlatmak ve gelecek kuşaklara farklı bir bakış açısıyla taşımak.

Düzenleme: Haluk Polat ve Görkem Baharoğlu

Kayıt&Mix: Görkem Baharoğlu

Mastering: Süha Duran

AN Vokal

Bahar Damla Çetin, Birsen Sığınak, Didem Çimen, Elif Kozan (solist), Gonca Karakuş Soya, Gülşah Gülebakan, Güneş Ertaş Polat, İrem Kefeli Ünalan, Kerem Demirkaya, Nurevşan Kırçiçek, Özgür Akbaba, Sanem Güner, Selim Temiz, Seyran Kurtuluş Öztürk be Taylan Boyraz

Haberin Devamı