Balığın Faydaları

Balığın Faydaları

Son dakika balığın faydaları haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan balığın faydaları gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan balığın faydaları haber sayfamızda...

Balığın Faydaları

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 51 balığın faydaları haberi bulunmuştur.
Yıllarca yanlış yapmışız! Hamsi ve istavriti kılçıksız yiyen bin pişman oluyor
Yıllarca yanlış yapmışız! Hamsi ve istavriti kılçıksız yiyen bin pişman oluyor Kış aylarında sıklıkla tüketilen balıklar arasında en çok hamsi ve istavrit bulunuyor. Sağlığa olan faydalarıyla tüketimi önerilen balıklar, kılçığıyla tüketilince çok daha faydalı. Nasıl mı? İşte detaylar.
16.12.2023 Genel Sağlık
Bunu kimse bilmiyor! Elinizi bastırınca izi kalmalı...
Bunu kimse bilmiyor! Elinizi bastırınca izi kalmalı... 15 Nisan’da başlayan balık avı yasağının 1 Eylül’de sona ermesiyle birlikte pek çok kişi sofrasında balığa yer vermek istiyor. İşte bu noktada hangi balığın hangi ayda yenilirse daha lezzetli ve sağlık için faydalı olacağı büyük önem taşıyor. “Eylül ayında hangi balık yenir?”, “Eylül ayında hangi balık daha lezzetli olur?” diye soranlar için Uzman Diyetisyen Olcay Barış, listeyi açıkladı. Olcay, balığın taze olup olmadığını anlamanın ve balık pişirmenin püf noktalarını da paylaştı.
14.09.2021 Gündem
Bağışıklığa olan katkısını duyan balık tezgahına koşuyor
Bağışıklığa olan katkısını duyan balık tezgahına koşuyor Korona virüs sürecinde bağışıklığı güçlendirmek amacıyla diyetisyenlerin önerdiği ağır metal oranı düşük olan çinekop ve hamsiye vatandaşların telebi her geçen gün artıyor. Balık tüketiminin sağlığa olan katkısını anlatan balıkçı esnafı ise, "Ben inanıyorum baksana canavar gibiyim. Gözlerim bile ateş parçası oluyor balık yediğim zaman" dedi.
8.12.2020 Haberler
Duyan koşup geliyor! 'Gözlerim ateş parçası oluyor'
Duyan koşup geliyor! 'Gözlerim ateş parçası oluyor' Koronavirüs sürecinde bağışıklığı güçlendirmek amacıyla diyetisyenlerin önerdiği ağır metal oranı düşük olan çinekop ve hamsiye vatandaşların talebi her geçen gün artıyor. Balık tüketiminin sağlığa olan katkısını anlatan balıkçı esnafı ise, "Ben inanıyorum baksana canavar gibiyim. Gözlerim bile ateş parçası oluyor balık yediğim zaman" dedi.
8.12.2020 Ekonomi
Balık yerken dikkat edilmesi gereken 8 faydalı nokta
Balık yerken dikkat edilmesi gereken 8 faydalı nokta Uskumru, sardalya, istavrit, palamut, lüfer, kefal, hamsi… Faydaları saymakla bitmeyen balıklar bugünlerde sofraları süslüyor. Ancak yaptığımız bazı hatalar var ki balığın besin değerini düşürüp sağlığımızı tehdit edebiliyor! Peki balıktan maksimum fayda sağlamak için neler yapmalıyız?
3.10.2019 Sağlık
Haftada 3 gün balık yerseniz ne olur?
Haftada 3 gün balık yerseniz ne olur? Oxford Üniversitesi ile Lyon'daki Uluslararası Kanser Araştırma Ajansı birlikte yaptığı araştırmalar sonucunda haftada üç gün balık yemenin sağlığımıza ne gibi faydalar sağladığını açıkladılar. İşte yapılan araştırmalar sonucunda haftada 3 gün balık tüketmenin sağlığımıza olan etkisi…
25.07.2019 Diyet
Balığın hiç duymadığınız faydaları
Balığın hiç duymadığınız faydaları Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı Yıldırım, balık tüketilmesinin önemli olduğunu belirtti. Diyetisyen Yıldırım, balığın daha önce hiç duymadığınız faydalarını sıraladı.
12.11.2018 Diyet
Balığın bilinmeyen faydaları
Balığın bilinmeyen faydaları Vitaminler ve mineraller açısından çok yararlı bir besin maddesi olan balığın düzenli tüketildiğinde birçok hastalığı yok ettiğini söyleyen Dr. Mustafa Eraslan, balığa dair bilgi paylaşımlarında bulundu.
Kızarmış balık tehlike saçıyor
Kızarmış balık tehlike saçıyor Evet, kafalarımız her geçen gün karışıyor. Dün çok sağlıklı olan yiyecekler bu gün tehlike saçıyor. Peki, birçoğumuzun çok sevdiği balığı nasıl pişirmek gerekiyor ve hangi balık nasıl pişer? İşin uzmanlarından bu bilgileri derledik.
26.04.2018 Gündem
Balığın 10 önemli faydası
Balığın 10 önemli faydası Balığın bu faydalarını biliyor musunuz? Uz. Dyt. Özlem Tay, balığın bilinmesi gereken 10 önemli faydası hakkında bilgi verdi.
Balık yiyen çocuklar diğerlerine göre daha zeki
Balık yiyen çocuklar diğerlerine göre daha zeki Balık tüketimi sağlığımız açısından önemli. Gelişim çağındaki çocuklarda zihin açıklığı ve beyinsel gelişime katkı sağlayan balık tüketimi, çocuklar üzerinde başka ne gibi fayda sağlıyor?
21.12.2017 Ebeveyn
Balığın faydasını iki katına çıkarın
Balığın faydasını iki katına çıkarın Balığın faydaları saymakla bitmiyor. Hafıza kemik ve göz sağlığına özellikle önemli etkisi olan balığın faydasını iki katına çıkarmak mümkün.Nasıl mı Beslenme ve Diyet, Fitoterapi Uzmanı Şeyda Sıla Bilgili cevapladı:
Balığın yeni bir faydası ortaya çıktı
Balığın yeni bir faydası ortaya çıktı Uzman diyetisyenler balığın vücuda olan faydalarından bahsetti ve hangi balıktan ne kadar yenilmesi gerektiği hakkında açıklamalarda bulundular. İşte uzmanlardan balığın faydaları hakkındaki açıklamalar…
Balığın sağlığımız üzerindeki etkileri
Balığın sağlığımız üzerindeki etkileri Bağışıklık sitemini güçlendirmekten kalbi korumaya, hafızayı güçlendirmekten saç ve cilt sağlığına kadar önemli bir yere sahip olan balığın faydaları saymakla bitmiyor. Bu nedenle Beslenme ve Diyet Uzmanı Özge Öçal haftada en az 300-350 gram yağlı balık tüketmemiz gerektiğini önemle vurguluyor!
19 Aralık günün menüsü (Balık sofrası)
19 Aralık günün menüsü (Balık sofrası) 19 Aralık günün menüsü tariflerinde bugün balık sofrası kuruyoruz. Balığın en lezzetli hali ve yanında ona yakışan en güzel yemekleri 19 Aralık günün menüsü ile veriyoruz. İşte karşınızda 19 Aralık günün menüsü…
Balığın sağlığımıza 10 faydası
Balığın sağlığımıza 10 faydası Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı, balığın vücuda çok faydalı olduğunu belirterek faydaları hakkında bilgi verdi.
Kışın neden balık yemeliyiz?
Kışın neden balık yemeliyiz? Balığın faydalarını saymakla bitiremeyiz. Ancak Beslenme ve Diyet Uzmanı Özge Yüksel kışın balık yemenin faydaları hakkında detaylı bilgiler verdi...
Balık kızartanlar dikkat!
Balık kızartanlar dikkat! Sağlıklı bir yaşam için haftada en az iki kez balık yenilmesi gerektiğini belirten uzmanlar, balığı kızartarak yiyenleri uyarıyor...
6.07.2021 Et Yemekleri
Balık beyni geliştiriyor, kanserden koruyor
Balık beyni geliştiriyor, kanserden koruyor Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, haftada 2 defa 300'er gram balık tüketilmesinin, kalp-damar hastalıkları, şeker hastalığı ve kanser gibi pek çok hastalıktan korunmada önemli sağlık etkilerine sahip olduğunu açıkladı.
Balık zekayı artırıyor
Balık zekayı artırıyor Bilim insanları, yaptıkları araştırmalarda balık tüketen çocukların tüketmeyenlere oranla yüzde 27 daha zeki olduğunu saptadı.
10.02.2015 Ebeveyn
Gebelik boyunca balık tüketilmemeli
Gebelik boyunca balık tüketilmemeli Kanadalı bilim adamlarının araştırması, bebeklerin kalıcı organik kirletici maddelerden zarar görme riskini azaltmak için anne adaylarının balıktan kaçınması gerektiğini ortaya koydu.
6.07.2020 Hamilelik
Hangi balık hangi ayda tüketilmeli?
Hangi balık hangi ayda tüketilmeli? Balıkların lezzetleri cinslerine göre değişse de hangi balığın hangi ayda yenildiği de lezzet açısından önemli.
6.07.2021 Bilgi
Sağlıklı Ramazan için Balık!
Sağlıklı Ramazan için Balık! Haftada en az iki kez balık yemek sağlıklı bir yaşam sürmenin anahtarlarından biridir. Uzmanların yaptığı sayısız araştırma balığın hem fiziki hem de ruhsal olarak iyi geldiğini kanıtlamaktadır.
17.02.2022 Ramazan Sofrası
Balık beyne neden iyi geliyor?
Balık beyne neden iyi geliyor? Balığın beyne iyi geldiğini hemen her gün haberlerden takip ediyoruz. Peki, bunun nedenini hiç merak ettiniz mi?
Sağlık için balık yiyin!
Sağlık için balık yiyin! Levrek, tek bir balık türüne verilen isim değildir. Levrek pek çok çeşitleri olabilen bir balıktır. Genellikle tropikaltı ve tropik bölgelerdeki sularda yetişir.
6.07.2021 Bilgi

Benzer Haber Etiketleri

Balığın Faydaları ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.