Son dakika çığ haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan çığ gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan çığ haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 8.714 çığ haberi bulunmuştur.
Blendera asla girmemesi gereken besinler! Bıçakları köreltip, motorunu bozuyorMutfakta pratikliğin vazgeçilmez yardımcılarından biri olan blenderlar, yanlış kullanım sonucu kısa sürede arızalanabiliyor. Özellikle içerisine konulan bazı maddeler, hem bıçaklarını köreltiyor hem de motorunu ciddi şekilde zorlayarak kullanım ömrünü kısaltıyor. Bu nedenle blender kullanımında dikkat edilmesi gereken noktaları bilmek, hem cihazın sağlığını korur hem de mutfaktaki işlerinizin aksamadan devam etmesini sağlar.
Yaşam kalitesini düşürüyor! Sabah dümdüz, akşam şiş bir karna karşı 7 çözümÇoğu kişi sabah dümdüz bir karınla uyanmasına rağmen gün sonunda karın şişliği yaşadığını ifade eder. Şişkinliğe genellikle ağrı, rahatsızlık, mide bulantısı, hazımsızlık, kabızlık veya ishal, halsizlik ve solunum güçlüğünün eşlik ettiğini söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Derya Eren, şişliğe karşı 7 çözüm önerisinde bulundu.
Derin Talu'dan skandal sözler! Açıklamalarına tepki yağdıYaz sezonunun gelmesiyle birlikte ünlüler soluğu tatilde aldı. Defne Samyeli ve kızlarının tercihi yurt dışı oldu. Derin Talu'nun çocuklar hakkında söylediği sözler olay yarattı. Tepkiler kısa sürede çığ gibi büyüdü.
Derin Talu'dan skandal sözler! Açıklamalarına tepki yağdıYaz sezonunun gelmesiyle birlikte ünlüler soluğu tatilde aldı. Defne Samyeli ve kızlarının tercihi yurt dışı oldu. Derin Talu'nun çocuklar hakkında söylediği sözler olay yarattı. Tepkiler kısa sürede çığ gibi büyüdü.
Taze fasulye buzlukta nasıl saklanır? İşte kışın yaz fasulyesi yemek için en etkili yöntemlerYaz aylarının en sevilen sebzelerinden biri olan taze fasulye, mevsiminde lezzetiyle sofraların vazgeçilmezidir. Ancak bu lezzeti yalnızca yazla sınırlı tutmak yerine kışın da tüketebilmek mümkündür. Bunun için doğru saklama tekniklerini bilmek ve uygulamak gerekir. Taze fasulyeyi buzlukta saklamak, lezzetini ve besin değerini korumanın en pratik yollarından biridir.
Ekşiyen yoğurdu çöpe dökmeyin! Nişastası ekşiliğini azaltıyorYoğurt, sofralarımızın vazgeçilmez lezzetlerinden biri. Ancak bu doğal ürün, kısa sürede ekşimeye başlayabiliyor. Pek çok kişi bu durumda yoğurdu çöpe atma yolunu seçse de, aslında bu hafif ekşilik bazı doğal yöntemlerle azaltılabiliyor. Özellikle evde bulunan birkaç basit malzeme, yoğurdun ekşi tadını yumuşatmada oldukça etkili.
Topak topak tuzun nemini alıyor tane tane dökülüyor! Bir avuç tuza ekleyinSabah kahvaltısında haşlanmış yumurtaya bir tutam tuz serpmek istersiniz, tuzluk elinizde ama içinden tek bir tane bile dökülmez. Sertleşmiş, topaklanmış, sanki içine su kaçmış gibi... Mutfakta en can sıkıcı durumlardan biri olan bu sorun, aslında çok basit bir çözümle ortadan kalkabilir. Evet, sadece bir avuç tuzun içine ekleyeceğiniz birkaç doğal malzeme ile bu problemi kökünden çözmek mümkün.
Bu besinler buzluğa girdikleri gibi zehir saçıyorlar! Asla buzluğa girmemesi gereken besinlerEvde gıda israfını önlemek ve yiyecekleri daha uzun süre saklayabilmek için sıklıkla tercih ettiğimiz yöntemlerden biri de buzluk kullanımıdır. Ancak her besin buzlukta güvenle saklanamaz. Bazı gıdalar, dondurulduklarında yapısal, kimyasal ve besin değerleri açısından bozulmalara uğrayabilir. Bu da hem sağlık açısından risk yaratır hem de lezzet kaybına neden olur. Özellikle bazı yiyecekler var ki buzluğa girdikleri anda adeta birer zehir bombasına dönüşebilir.
Çiğ tavuk yıkanır mı? Uzmanlar salmonella bakterisine karşı uyardıEvde yemek hazırlarken en çok yapılan hatalardan biri çiğ tavuğu yıkamak olabilir. Pek çok kişi hijyen amacıyla bu işlemi yapsa da uzmanlar, bunun ciddi sağlık riskleri taşıdığı konusunda uyarıyor. Özellikle salmonella gibi tehlikeli bakterilerin yayılmasına neden olabileceği için, çiğ tavuğu yıkamak sanıldığının aksine daha fazla zarara yol açabiliyor. Peki, doğru yöntem ne olmalı?
Yoğurt mayalarken 4-5 adet atın! Mayasını 2 kat artırıyor taş gibi tutuyorEvde yoğurt mayalamak, hem sağlıklı hem de ekonomik bir alışkanlık haline geldi. Ancak herkesin aklında aynı soru var: Yoğurt neden bazen tutmaz, bazen ise taş gibi olur? Yoğurt yaparken kullanılan süt kalitesi, maya miktarı ve mayalama süresi gibi birçok faktör sonucu doğrudan etkiler. Ancak doğal yöntemlerle bu süreci desteklemek mümkündür.
37 ülke sofralarında varPınar Süt, İzmir, Eskişehir ve Şanlıurfa fabrikalarında günlük 3 milyon litrelik çiğ süt işleme kapasitesi ile sektöre öncülük ederek süt çiftisinin emeğini süt ürünleri, labne ve peynir çeşitleri olarak 37 ülkenin sofralarına taşıyor.
Bayram sofrası sağlığınızı bozmasın! Eti böyle tüketin: 'Yağa yağ eklemeyin'Kurban Bayramı'nda artan kırmızı et tüketimi sindirim problemlerinden kalp sağlığına kadar pek çok riski beraberinde getiriyor. Uzman Diyetisyen Elif Melek Avcı Dursun, sıcak havalarda etin doğru şekilde saklanması ve pişirilmesi gerektiğini vurgularken, özellikle kronik rahatsızlığı olan bireyleri her öğünde et tüketmemeleri konusunda uyarıyor.
Tavada et pişirmenin sırrı buymuş meğer! Ünlü şefler püf noktasını açıkladıEvde biftek, antrikot ya da bonfile pişirmeye kalktığınızda dışı iyi kızarsa içi çiğ kalıyor; içi pişerse dışı kupkuru oluyor değil mi? Aslında bu zorlukların çözümü yılların tecrübesinden geçiyor. Ünlü şeflerin sıklıkla dile getirdiği birkaç küçük ama etkili püf noktayla tavada et pişirme sanatı bambaşka bir seviyeye çıkabiliyor. İşin sırrı malzemeden çok teknik ve zamanlamada yatıyor. Peki bu sırlar neler?
Karton bardakta plastik tuzağı! Hastalıkların sebebi avuçta: 'Sinsice ilerliyor'Günümüzde pek çok kişinin yorgunluk, depresyon, demans, Alzheimer, kanser, hormonal dengesizlik gibi sorunlarla başı dertte. Peki tüm bunların nedeninin plastik ve köpük bardaklara göre daha sağlıklı olduğu düşüncesiyle çay, kahve ve çorbamızı tükettiğimiz karton kaplar olduğunu söylesek. Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. V. Özlem Bozkaya, karton bardaklardaki tehlikenin boyutunu tüm detaylarıyla anlattı.
Et zehirlenmesi belirtileri nelerdir? Et zehirlenmesinin en yaygın belirtileri...Tüketilen etin taze olmaması ya da hijyenik koşullarda hazırlanmaması, gıda zehirlenmesine yol açabilir. Et zehirlenmesi, vücuda giren zararlı bakteri veya toksinlerin sindirim sistemini etkilemesiyle ortaya çıkar. Belirtiler genellikle birkaç saat içinde başlar ve dikkat edilmezse ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir.
Bayram sofralarını tatlandıracak kıyır kıyır ev baklavasının püf noktası! Yufka yırtılmıyor, çarşaf gibi açılıyorBayram sofralarının vazgeçilmezi, mis gibi tereyağı kokusuyla iştahları kabartan ev baklavası, ustalık gerektiren ama evde de mükemmel sonuçlar alınabilen bir lezzettir. Pastane ya da hazır ürünlerle kıyaslandığında, evde yapılan baklava hem daha doğal hem de damak tadına uygun hale getirilebilir. Ancak kıyır kıyır bir doku ve ağızda dağılan bir lezzet yakalamak için bazı püf noktalarına dikkat etmek gerekir.
Çöp dağının altında can verdiler, yanına yaklaşılmıyor! Tac Mahal'e rakip olduHindistan’da 'Çöp Dağı' olarak anılan Ghazipur çöplüğü, yaklaşık 50 futbol sahasını kaplayan devasa alanıyla neredeyse Tac Mahal kadar yüksekliğe ulaştı. 2025 itibarıyla 73 metreyi geçen bu atık yığını, sadece büyüklüğüyle değil, neden olduğu ölümlerle de gündemde. Peki, her geçen gün büyümeye devam eden bu çöp dağı neden durdurulamıyor?
Türkiye'nin en tehlikeli yeri! Bingöl'deki 4.4 büyüklüğündeki deprem sonrası çarpıcı yorumlarBingöl’ün Kiğı ilçesinde meydana gelen 4.4 büyüklüğünde depremin ardından bölgede saat 12.55’e kadar 2.3, 2.8 ve 3.6 büyüklüklerinde 3 deprem daha oldu. Konuya ilişkin Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Pampal ve Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Çiğ süt üreticisine 19,1 milyar TL destekİnek sütü üretiminde dünyada 10'uncu, Avrupa'da 3'üncü sırada yer alan Türkiye, çiğ süt üreticisine 2020-2024 döneminde 19,1 milyar lira destek aktardı.
Çığ ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.