Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy

Son dakika Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy haber sayfamızda...

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 413 dışişleri bakanlığı sözcüsü hami aksoy haberi bulunmuştur.
Son dakika... Türkiye'den Macron'un YPG görüşmesine kınama
Son dakika... Türkiye'den Macron'un YPG görüşmesine kınama Son dakika gelen habere göre; Türkiye, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD/YPG güdümündeki sözde "Suriye Demokratik Konseyi" mensupları ile görüşmesini kınadı.
20.07.2021 Dünya
Türkiye'den Macron'a çok sert tepki: Kabul edilemez
Türkiye'den Macron'a çok sert tepki: Kabul edilemez Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un bir Fransız Televizyon Kanalında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkındaki sözlerine sert tepki gösterdi. Hami Aksoy, "Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un, programda yöneltilen kasıtlı sorulara verdiği yanıtlarda, ülkelerimiz arasındaki dostluk ve müttefiklik ilişkisi hilafına kullandığı ifadeleri kabul edilemez buluyoruz. İki ülke ilişkilerinde yaşanan gerilimlerin yerini sükunete ve dostluğa bırakması için adımlar attığımız bu dönemde, Sayın Macron’un bu açıklamalarının talihsiz ve tutarsız olduğunu düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.
24.03.2021 Televizyon
Son dakika: Türkiye'den Macron'a çok sert tepki: Kabul edilemez
Son dakika: Türkiye'den Macron'a çok sert tepki: Kabul edilemez Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un bir Fransız Televizyon Kanalında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkındaki sözlerine sert tepki gösterdi. Hami Aksoy, "Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un, programda yöneltilen kasıtlı sorulara verdiği yanıtlarda, ülkelerimiz arasındaki dostluk ve müttefiklik ilişkisi hilafına kullandığı ifadeleri kabul edilemez buluyoruz. İki ülke ilişkilerinde yaşanan gerilimlerin yerini sükunete ve dostluğa bırakması için adımlar attığımız bu dönemde, Sayın Macron’un bu açıklamalarının talihsiz ve tutarsız olduğunu düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.
24.03.2021 Dünya
Son dakika: Türkiye'den Fransa'ya çok sert tepki
Son dakika: Türkiye'den Fransa'ya çok sert tepki Gelen son dakika haberine göre; Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un bir Fransız Televizyon Kanalına verdiği mülakattaki ifadelerine sert tepki gösterdi. Bakanlık'tan yapılan açıklamada, "Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un, (Cumhurbaşkanı ülkelerimiz arasındaki dostluk ve müttefiklik ilişkisi hilafına kullandığı ifadeleri kabul edilemez buluyoruz." ifadeleri yer aldı.
24.03.2021 Siyaset
Dışişleri: Vahim bir gelişme
Dışişleri: Vahim bir gelişme Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Yunanistan’da FETÖ propagandası yapılması hakkındaki soruya yazılı yanıt verdi.
13.03.2021 Siyaset
Son dakika: Türkiye'den Yunanistan'a çok sert FETÖ tepkisi: Açıklanamayacak vahim bir gelişme
Son dakika: Türkiye'den Yunanistan'a çok sert FETÖ tepkisi: Açıklanamayacak vahim bir gelişme Gelen son dakika haberine göre Türkiye'den Yunanistan'a sert tepki geldi. Açıklamada, "Yunanistan’da gerçekleşen çevrimiçi bir etkinlikte ve bir televizyon kanalındaki programda eli kanlı terör örgütü FETÖ’nün aleni propagandası yapılmıştır. FETÖ elebaşının video mesajının da yayınlandığı bu terör propagandası, basın ve ifade özgürlüğüyle hiçbir surette açıklanamayacak vahim bir gelişmedir. Yunanistan’ın FETÖ üyeleri için güvenli bir liman haline geldiği gözlenmektedir. FETÖ mensupları bu ülkede serbetçe dolaşabilmekte. Yunanistan’ı FETÖ üyelerinin iadesi ve mal varlıklarının dondurulması taleplerimizi karşılamaya; FETÖ’nün propaganda, finansman ve eleman devşirme faaliyetlerine engel olmaya ve ülkesindeki terör örgütlerinin faaliyetlerine son vermeye davet ediyoruz." ifadeleri yer aldı.
12.03.2021 Gündem
Dışişleri Bakanlığı'ndan Libya açıklaması
Dışişleri Bakanlığı'ndan Libya açıklaması Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Libya Temsilciler Meclisi'nin, Ulusal Birlik Hükümeti'ne güvenoyu vermek için toplanacağı haberinin memnuniyet verici olduğunu açıkladı.
6.03.2021 Siyaset
Son dakika: Türkiye'den Hollanda'nın '1915 olayları' kararına tepki: Hükümsüz bir teşebbüs
Son dakika: Türkiye'den Hollanda'nın '1915 olayları' kararına tepki: Hükümsüz bir teşebbüs Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Hollanda Temsilciler Meclisi'nin, Hollanda hükümetini 1915 olaylarını soykırım olarak tanımaya çağıran kararıyla ilgili, "Hollanda Temsilciler Meclisinde kabul edilen ve hükümeti 1915 olaylarını soykırım olarak tanımaya çağıran karar, tarihi siyasi saiklerle yeniden yazma niteliğinde hükümsüz bir teşebbüstür." açıklamasında bulundu.
25.02.2021 Siyaset
Dışişleri Bakanlığından 'Struma' açıklaması
Dışişleri Bakanlığından 'Struma' açıklaması Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, "Holokost'tan kaçmak isterken 79 yıl önce 'Struma' gemisinde hayatını kaybedenleri saygıyla anıyoruz" dedi.
24.02.2021 Siyaset
Son dakika: Atina’da bu kez ‘Çeşme’ yaygarası! Panik sardı...
Son dakika: Atina’da bu kez ‘Çeşme’ yaygarası! Panik sardı... Türkiye ile Yunanistan arasında, geçen ağustos-kasım döneminde Doğu Akdeniz’de yaşanan ‘Oruç Reis’ krizinin hâlâ tartışıldığı Atina’da şimdi de ‘Çeşme’ endişesi başladı. Son dakika haberine göre, Türkiye’nin Çeşme araştırma gemisi için Navtex ilan etmesi Atina’yı telaşlandırdı.
18.02.2021 Dünya
Türkiye’den ABD’ye Kavala tepkisi
Türkiye’den ABD’ye Kavala tepkisi Türkiye ile ABD hattında S-400 ve YPG’ye destek konularında yaşanan gerilim, ABD Dışişleri Bakanlığı’nın Osman Kavala açıklaması ile tırmandı. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, ABD’li mevkidaşı Ned Price’ın, Osman Kavala’nın serbest bırakılması çağrısına verdiği yanıtta, “Hiçbir devlet veya hiç kimse Türk mahkemelerine yargı süreçleri hakkında emir veremez” dedi.
12.02.2021 Dünya
Son dakika: Türkiye'den Atina'da düzenlenen foruma sert tepki
Son dakika: Türkiye'den Atina'da düzenlenen foruma sert tepki Gelen son dakika haberine göre; Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Yunan-Rum ikilisinin, Avrupa Birliği'nin (AB) aday ülke Türkiye ile oluşturmaya çalıştığı olumlu gündemi engellemeye çalışmaları ve başkalarından medet umarak siyaset yapmasının bölgedeki barış ve istikrarı tehdit ettiğini bildirdi.
11.02.2021 Siyaset
Son dakika: Türkiye 'New START' anlaşmasının uzatılmasından memnun
Son dakika: Türkiye 'New START' anlaşmasının uzatılmasından memnun Gelen son dakika haberine göre; Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, ABD ve Rusya'nın Stratejik Silahların Azaltılması (Yeni START) Antlaşması'nı 5 yıl uzatma kararının, Türkiye tarafından memnuniyetle karşılandığını açıkladı.
3.02.2021 Siyaset
Dışişleri'nden Kosova'nın Kudüs'te büyükelçilik açma taahhüdüne tepki
Dışişleri'nden Kosova'nın Kudüs'te büyükelçilik açma taahhüdüne tepki Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Kosova'nın Kudüs'te büyükelçilik açma taahhüdünün, başta bu konuda kabul edilmiş Birleşmiş Milletler (BM) kararları olmak üzere uluslararası hukuka aykırılık teşkil ettiğini bildirdi.
2.02.2021 Dünya
Aksoy’dan Yunanistan’a ‘İyon Denizi’ yanıtı: Ege Denizi hiçbir şekilde etkilenmeyecek
Aksoy’dan Yunanistan’a ‘İyon Denizi’ yanıtı: Ege Denizi hiçbir şekilde etkilenmeyecek Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias’ın beyanları hakkındaki soruya verdiği yazılı yanıtta “Yunanistan’ın İyon Denizi’nde karasularını 12 deniz miline çıkarmaya yönelik tasarrufu, Mora Yarımadası’nın güneyinde sona ermekte ve Ege Denizi’ni hiçbir şekilde etkilememektedir” ifadelerini kullandı.
21.01.2021 Siyaset
Son dakika: Yunanistan'dan provokatif yaklaşım! Türkiye 'savaş sebebi' saydı
Son dakika: Yunanistan'dan provokatif yaklaşım! Türkiye 'savaş sebebi' saydı Gelen son dakika haberine göre, Yunanistan'ın Girit'in doğusunda ve güneyinde kara sularını 12 mile çıkaracağını duyurması depreme yol açtı. Gelecek hafta İstanbul'daki kritik randevu öncesinde Ankara-Atina hattında ipler gerildi, Yunan medyası Türkiye'yi suçlayan haberlere yer verdi. Öte yandan Yunanistan’ın tartıştığı İyon Denizi’nde kara sularının genişletilmesini öngören yasa tasarısının yankıları sürerken Yunan Başbakan Miçotakis’ten skandal bir açıklama geldi. İşte son dakika haberinin detayları...
20.01.2021 Dünya
Son dakika... Türkiye'den Yunanistan'a sert tepki: Trajikomik
Son dakika... Türkiye'den Yunanistan'a sert tepki: Trajikomik Gelen son dakika haberine göre; Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias’ın Türkiye'deki Rum azınlığa yönelik ifadeleri hakkında açıklama yaptı. Aksoy, "Batı Trakya Türk Azınlığı’na uyguladığı asimilasyon ve baskı politikası sonucunda Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi tarafından hakkında 3 kez ihlal kararı verilen bir ülkenin Dışişleri Bakanı’nın Azınlıklar konusunda ülkemizi eleştirmesi trajikomiktir." ifadelerini kullandı.
19.01.2021 Gündem
Türkiye’nin baskısına dayanamadı... Tarihi uçuş!
Türkiye’nin baskısına dayanamadı... Tarihi uçuş! Rusya’nın arabuluculuğunda Dağlık Karabağ’da Azerbaycan’la kalıcı barış anlaşması imzalayan Ermenistan, Türk uçaklarına hava sahasını açtı. Türk Hava Yolları’nın Bakü-İstanbul uçuşu, Ermenistan hava sahası üzerinden gerçekleşti
29.12.2020 Gündem
Son dakika: Türkiye'den Ermenistan'a tepki! Ateşkes açıkça ihlal edildi
Son dakika: Türkiye'den Ermenistan'a tepki! Ateşkes açıkça ihlal edildi Gelen son dakika haberine göre; Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Dağlık Karabağ'da silah bırakmayı ve geri çekilmeyi reddeden Ermeni unsurların Azerbaycan silahlı kuvvetlerine karşı gerçekleştirdikleri saldırıların, 9 Kasım 2020 tarihli Üçlü Bildiri ile tesis edilen ateşkes rejiminin açık ihlali olduğunu belirtti.
28.12.2020 Dünya
Yunanistan’a NOTAM tepkisi
Yunanistan’a NOTAM tepkisi Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Atina tarafından Ege ve Doğu Akdeniz’de yayınlanan NOTAM hakkındaki soruya yazılı yanıt verdi.
27.12.2020 Dünya
Son dakika: Dışişleri'nden Yunanistan'a tepki!
Son dakika: Dışişleri'nden Yunanistan'a tepki! Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, "Yunanistan'ı sağduyuya ve iyi komşuluk ilişkileri çerçevesinde bölgede barış ve istikrarı güçlendirme çabalarımıza katkıda bulunarak sorumlu şekilde hareket etmeye davet ediyoruz." ifadesini kullandı.
26.12.2020 Dünya
‘Gerçeklerle bağdaşmıyor!’
‘Gerçeklerle bağdaşmıyor!’ Türkiye, Belçika Meclisi’nin Yukarı Karabağ kararına tepki gösterdi. Dışişleri Sözcüsü Aksoy, “Karar ne tarihi, ne hukuki, ne de sahadaki gerçeklerle bağdaşmaktadır” dedi
20.12.2020 Siyaset
Türkiye'den Belçika'ya Karabağ tepkisi
Türkiye'den Belçika'ya Karabağ tepkisi Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, "Yukarı Karabağ konusunda Belçika Temsilciler Meclisi Genel Kurulunda bugün kabul edilen 1597 sayılı karar ne tarihi, ne hukuki, ne de sahadaki gerçeklerle bağdaşmaktadır. Türkiye hakkında mesnetsiz iddia ve ithamlar da içeren bu kararı reddediyoruz." ifadesini kullandı.
19.12.2020 Gündem
Sözcü Aksoy'dan ABD'nin Sudan kararı için açıklama
Sözcü Aksoy'dan ABD'nin Sudan kararı için açıklama Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, "ABD'nin Sudan'ı 'Terörü Destekleyen Devletler' listesinden çıkarma kararını, uzun zamandır arzu ettiğimiz, doğru yönde atılmış bir adım olarak değerlendiriyoruz" dedi.
17.12.2020 Siyaset
Son dakika... Paris’e Macron’un sınıf arkadaşı atandı
Son dakika... Paris’e Macron’un sınıf arkadaşı atandı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 54 büyükelçinin yeni büyükelçilik ve daimi temsilcilik görevlerini tebliğ etti. Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği görevine, Tokyo Büyükelçisi Murat Mercan getirildi. AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu Tanzanya, Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy da Belgrad’a atandı.  
9.12.2020 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.