İhracat Endeksi

İhracat Endeksi

Son dakika ihracat endeksi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan ihracat endeksi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan ihracat endeksi haber sayfamızda...

İhracat Endeksi

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.512 ihracat endeksi haberi bulunmuştur.
Yaş sebze ve meyvenin merkezinden ihracat atağı
Yaş sebze ve meyvenin merkezinden ihracat atağı Antalya, Isparta ve Burdur'u kapsayan Batı Akdeniz'den yılın 7 ayında yaş sebze ve meyve ihracatı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 25,55 oranında artarak 358 milyon dolara ulaştı.
13.08.2020 Ekonomi
Fransız devinden Türkiye'ye yatırım
Fransız devinden Türkiye'ye yatırım Dünyanın önde gelen şirketlerinden Imerys, ısıya dayanaklı tuğla imalatı yapan Türk şirketi Haznedar Refrakter Sanayii'nin yüzde 60'ını satın almak için anlaşma imzaladığını bildirdi.
11.08.2020 Ekonomi
Kimya sektörünün temmuz ihracatı 1 milyar 586 milyon dolar
Kimya sektörünün temmuz ihracatı 1 milyar 586 milyon dolar İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) verilerine göre, kimya sektörünün ihracatı temmuzda geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8,5 gerilerken, hazirana göre yüzde 11 artarak 1 milyar 586 milyon dolar olarak gerçekleşti.
6.08.2020 Ekonomi
Otomotiv ihracatı martta 2,1 milyar dolar oldu
Otomotiv ihracatı martta 2,1 milyar dolar oldu Türkiye otomotiv sektörü ihracatı, korona virüs salgınının etkisiyle mart ayında yüzde 28,5 düşüşle 2,1 milyar dolar oldu. Yılın ilk çeyreğinde ise endüstri ihracatı yüzde 10 azalıp 7 milyar dolar olarak gerçekleşti.
5.04.2020 Ekonomi
Borsada ihracat endeksi açıldı
Borsada ihracat endeksi açıldı Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Borsa İstanbul’un ortak çalışması sonucu oluşturulan TİM İhracat Endeksi, Borsa  İstanbul’da gerçekleştirilen gong töreni sonrası yayımlanmaya başladı.
14.09.2018 Ekonomi
Borsada gong TİM İhracat Endeksi için çaldı
Borsada gong TİM İhracat Endeksi için çaldı Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Borsa İstanbul'un ortak çalışması sonucu oluşturulan TİM İhracat Endeksi, Borsa İstanbul’da gerçekleştirilen gong töreni sonrası yayımlanmaya başladı.
14.09.2018 Ekonomi
Dış ticaret endeksleri açıklandı
Dış ticaret endeksleri açıklandı İhracat birim değer endeksi, eylül ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 1,2, ithalat birim değer endeksi de yüzde 2,7 azaldı.
11.11.2013 Ekonomi
İSO sanayi endeksi azaldı
İSO sanayi endeksi azaldı İstanbul Sanayi Odası (İSO) Sanayi Gelişim Endeksi, Temmuz 2011’de, önceki aya göre 20,4 azalırken, önceki yılın aynı ayına göre de 0,2 puan azalarak 101,8 seviyesinde gerçekleşti...
8.09.2011 Ekonomi
Dış ticarette mayıs ayı rakamları
Dış ticarette mayıs ayı rakamları Dış ticarette mayıs ayında, geçen yılın aynı ayına göre ihracat birim değeri yüzde 16,1, ithalat birim değeri yüzde 19 arttı...
8.07.2011 Ekonomi
Giyim sanayicilerinden zam işareti
Giyim sanayicilerinden zam işareti Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Yönetim Kurulu Başkanı Cem Negrin, sektörün karlılığının gerilediğini, hammadde fiyatlarındaki artıştan dolayı eskisi kadar ucuz giydirmeyeceklerini belirterek, "Bu sezon yapılan mallar kesinlikle zamlı olarak imal edilecek ve satılacak" dedi...
27.10.2010 Ekonomi
Almanya'da ihracatçıların hissiyatı geriledi
Almanya'da ihracatçıların hissiyatı geriledi Almanya'da ihracatçıların hissiyatında mart ayında gözle görülür yaşanan iyileşme nisan ayında hafif bir ivmeyle olumsuzluğa doğru döndü.
25.04.2024 Uzmanpara
Reel Kesim Güven Endeksi belli oldu
Reel Kesim Güven Endeksi belli oldu 2024 yılı Nisan ayında mevsimsellikten arındırılmış Reel Kesim Güven Endeksi (RKGE-MA), bir önceki aya göre değişmeyerek 103,5 seviyesinde gerçekleşti.
24.04.2024 Uzmanpara
Dış ticaret endeksleri açıklandı
Dış ticaret endeksleri açıklandı İhracat birim değer endeksi %4,3, ithalat birim değer endeksi %5,9 azaldı.
17.04.2024 Uzmanpara
Ticaret Bakanlığı açıkladı: Lojistik sektörümüz dünyada 11'inci sırada yer aldı
Ticaret Bakanlığı açıkladı: Lojistik sektörümüz dünyada 11'inci sırada yer aldı Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Lojistik taşımacılık sektörümüz, 100 milyon dolarlık pazar büyüklüğü ile küresel lojistik pazarından yüzde 2,5 pay alırken dünya sıralamasında 11'inci sırada yer aldı" denildi.
13.04.2024 Ekonomi
‘İhracat İklimi’ 3 aydır iyileşiyor
‘İhracat İklimi’ 3 aydır iyileşiyor Türkiye imalat sektörünün ana ihracat pazarlarındaki faaliyet koşullarını ölçen İstanbul Sanayi Odası (İSO) Türkiye İmalat Sektörü İhracat İklimi Endeksi’nin Mart 2024 dönemi sonuçları açıklandı.
9.04.2024 Ekonomi
2. Çeyrek Dış Ticaret Beklenti Anketi açıklandı
2. Çeyrek Dış Ticaret Beklenti Anketi açıklandı 2024 yılı 2. çeyrek ihracat beklenti endeksi bir önceki çeyreğe göre 18,4 puan artarak 123,3 oldu.
5.04.2024 Uzmanpara
Çin'de imalat sektörü büyüdü
Çin'de imalat sektörü büyüdü Çin'de imalat sektörü faaliyetleri mart ayında da büyüdü.
1.04.2024 Uzmanpara
PPK toplantı özeti yayımlandı
PPK toplantı özeti yayımlandı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Para Politikası Kurulu (PPK) özetinde şubat ayı tüketici enflasyonu artışında ücret ve geriye doğru endeksleme davranışının devam eden yansımalarının hissedildiği hizmet fiyatlarının yanı sıra Ramazan ayına özgü unsurların etkisinin belirgin olduğu gıda fiyatlarının öne çıktığı ifade edildi. Bu dönemde özellikle kırmızı et ve bağlantılı işlenmiş et ürünleri ile çiğ süt referans fiyat artışının yansımalarının izlendiği süt ve süt ürünleri fiyatlarında artış oranının belirgin olduğuna işaret edildi.
28.03.2024 Uzmanpara
Almanya'da ihracatçıların hissiyatı iyileşti
Almanya'da ihracatçıların hissiyatı iyileşti Almanya'da ihracatçıların hissiyatı mart ayında gözle görülür bir şekilde iyileşti.
25.03.2024 Uzmanpara
Reel Kesim Güven Endeksi yükseldi
Reel Kesim Güven Endeksi yükseldi Mevsimsellikten arındırılmış Reel Kesim Güven Endeksi (RKGE-MA), mart ayında bir önceki aya göre 1,5 puan artarak 103,5 seviyesinde gerçekleşti.
22.03.2024 Uzmanpara
Dış ticaret endeksleri açıklandı
Dış ticaret endeksleri açıklandı İhracat birim değer endeksi ocak ayında %3,3 azalırken, ithalat birim değer endeksi %9,3 düştü.
22.03.2024 Uzmanpara
Bakan Şimşek Denizli iş dünyasıyla bir araya geldi
Bakan Şimşek Denizli iş dünyasıyla bir araya geldi Denizli Ticaret Odası (DTO), Denizli Sanayi Odası (DSO), Denizli Ticaret Borsası (DTB) ile Denizli İhracatçılar Birliği’nin (DENİB) başı çektiği Denizli iş dünyası ile sivil toplum kuruluşlarını aynı çatı altında buluşturan Denizli İş Adamları, Tüccarlar ve Sanayiciler Platformu’nun organizasyonuyla gerçekleştirilen Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki Denizli İş Dünyası İle İstişare Toplantısında, Denizlililer 3 saate yaklaşan geniş katılımlı toplantıda, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e merak ettiklerini sorma ve düşüncelerini iletme imkanı yakaladı.
19.03.2024 Ekonomi
‘Dövizde yaşanan dalgalanma geçici’
‘Dövizde yaşanan dalgalanma geçici’ Döviz piyasasında son dönemde yaşanan dalgalanmanın geçici olduğunu belirten Bakan Mehmet Şimşek, Merkez Bankası’nın elindeki tüm araçları kullanarak enflasyon beklentilerini sabitleme kararlılığında olduğunu kaydetti.
12.03.2024 Ekonomi
Ocak ve Şubat ayının ihracat rakamları açıklandı
Ocak ve Şubat ayının ihracat rakamları açıklandı Ticaret Bakanlığı, Ocak-Şubat döneminde 16 ilin 500 milyon doların üzerinde mal ve hizmet ihraç ettiğini açıkladı.
11.03.2024 Ekonomi
Çin'de imalat sektörü aktivitesi geriledi
Çin'de imalat sektörü aktivitesi geriledi Çin'de Ulusal İstatistik Bürosu'nun anketine göre Çin'in imalat sektörü faaliyeti şubat ayında üst üste beşinci ay daraldı ve fabrika sahiplerinin sipariş almakta zorlandıkları görüldü.
1.03.2024 Uzmanpara

Benzer Haber Etiketleri

İhracat Endeksi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.