Kısayol

Kısayol

Son dakika kısayol haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan kısayol gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan kısayol haber sayfamızda...

Kısayol

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 123 kısayol haberi bulunmuştur.
UPS (KESİNTİSİZ GÜÇ KAYNAĞI) SATIN ALINACAKTIR
UPS (KESİNTİSİZ GÜÇ KAYNAĞI) SATIN ALINACAKTIR UPS (KESİNTİSİZ GÜÇ KAYNAĞI) SATIN ALINACAKTIRİL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ - İSTANBUL AVRUPA SAĞLIK BAKANLIĞI BAKAN YARDIMCILIKLARI Beykoz Devlet Hastanesinde bulunan Üç Faz Giriş Üç Faz Çıkışlı 250 kVa En Az 15 Dakika Akü Beslenme Süreli UPS (Kesintisiz Güç Kaynağı) Cihazının Akü Dahil Yenilenmesi Mal Alımı İşi mal alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek olup, teklifler sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacaktır...
7.11.2023 Resmi İlanlar
Kelime Gezmece Cevapları 2023: Kelime Gezmece Tüm Seviyeler ve Cevapları Nelerdir?
Kelime Gezmece Cevapları 2023: Kelime Gezmece Tüm Seviyeler ve Cevapları Nelerdir? Kelime dağarcığını test eden Kelime Gezmece bir bulmaca oyunudur. Farklı şehirlerin isimlendirildiği bu oyunda zorlu seviyeleri ve bölümler bulunuyor. Toplam 47 bölümden oluşan oyun cep telefonlarından oynanabiliyor. Oyun seviyesi arttıkça cevaplarını bulmak da bir o kadar zor oluyor. Özellikle bazı bölümlerin cevaplarını bulmak oldukça zor. Kelimeleri bulmanın yanı sıra Kelime Gezmece cevapları ile kelime haznesi ve düşünme yeteneğinin gelişmesine yardımcı oluyor. Kelime Gezmece tüm seviyeler ve cevapları için “Kelime Gezmece Cevapları” içeriğimize göz atabilirsiniz.
26.09.2023 Oyun
Klavye Tuşları ve Görevleri Nelerdir? Klavye Tuş Dizilimi Nasıldır?
Klavye Tuşları ve Görevleri Nelerdir? Klavye Tuş Dizilimi Nasıldır? Bilgisayarın en önemli ögelerinden birisi klavyedir. Metin yazarken veya sayısal veriler girerken klavyeye ihtiyaç duyulur. Türkçe F ve Q klavye çeşitleri bulunur. Söz konusu klavye tuşlarının dizilimi birbirinden farklıdır. Harfler ve sayılar dışında klavyede farklı tuşlar yer alır. Herkes tarafından bilinmeyen bu klavye tuşları işlemlerin kolayca yapılabilmesine olanak sağlar. İşlevlerine göre farklılık gösteren bu klavye tuşları kullanıcıların daha verimli çalışmasına yardımcı olur. Klavye tuşları ve görevleri nelerdir? Klavye tuş dizilimi ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
26.08.2023 Teknoloji
Klavyede Ctrl + P Tuşları Ne İşe Yarar? Word, Excel Ve Powerpoint'te Hangi İşlemleri Yapar?
Klavyede Ctrl + P Tuşları Ne İşe Yarar? Word, Excel Ve Powerpoint'te Hangi İşlemleri Yapar? Bilgisayarda yapılmak istenilen kısayollar için klavyede bulunan bazı tuşların kullanılması mümkün olmaktadır. Klavyede kullanılan kısa yollardan birisi de CTRL + P tuşu olarak bilinmektedir. Özellikle Word, Excel ve PowerPoint kullanırken CTRL + P tuşu kullanımına ihtiyaç duyabilirsiniz. CTRL + P tuşu yazdırma işlemlerinin gerçekleştirilmesi için kullanılmakta olan bir tuşu olarak bilinmektedir. İşte, merak edilen tüm detaylar.
7.10.2022 Eğitim
Trenlerde ücretsiz bisiklet taşıma izni ve kuralları açıklandı
Trenlerde ücretsiz bisiklet taşıma izni ve kuralları açıklandı Türkiye Bisiklet Federasyonu'nun talebi üzerine harekete geçen Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü, uzunyol (YHT ve Anahat) ve kısayol (Bölgesel, Banliyö-Marmaray) trenlerinde bisiklet taşınmasına izin verecek. Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu: 'Bisikletin yaygınlaşması ve kabul görmesi için verdiğimiz mücadeleye destek olan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Adil Karaismailoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü (TCDD) ve TCDD Taşımacılık AŞ Genel Müdürlüğü'ne müteşekkiriz" ifadelerini kullandı.
23.06.2022 Ekonomi
Config Nedir, Ne İşe Yarar? Config Nasıl Yapılır?
Config Nedir, Ne İşe Yarar? Config Nasıl Yapılır? Yeni nesil oyun severlerin sıklıkla kullandığı kelimelerden birisi olan Config, CFG kısaltması ile kullanılır. Klavyede komut istemi üzerinde yazılan ve oyunu ya da üzerinde çalışılan dosyası kişiselleştirmeye yarayan bu sistem nasıl kullanılır? Özellikle hilelerde kullanılan ve oyunu büyük ölçüde kolaylaştıran bu komut hakkında ayrıntıları derledik.
9.06.2022 Sözlük
Shortcuts Ne Demek, Türkçesi Nedir? En Çok Kullanılan Kısa yollar Nelerdir?
Shortcuts Ne Demek, Türkçesi Nedir? En Çok Kullanılan Kısa yollar Nelerdir? Shortcuts ne demek, teknolojik aletlerde sık kullanılan uygulama ve buna benzer şeyler için farklı kolaylıklar sağlanmaktadır. Bunlar kısa sürede erişim ve ulaşım sağlamak için kullanılan fonksiyonlar arasında yer almaktadır. Teknoloji ve daha karışık farklı cihazları kullanırken zaman kaybı olmaması önemli bir husustur. Shortcuts ne demek tüm detayları ile derledik.
26.03.2022 Eğitim
Google, Chrome için 'yanlışlıkla kapatılan sekmelere odaklanıyor
Google, Chrome için 'yanlışlıkla kapatılan sekmelere odaklanıyor Google Chrome kullanan milyonlarca kişi bulunuyor. Bunlar arasında pek çok sekme ile çalışan insan da var. İşte yanlışlıkla kapatılan bu sekmeler için yeni bir çözüm sunuluyor.
18.04.2021 Teknoloji
Yeni iOS 14.5 güncellemesiyle kullanıcılara neler sunulacak?
Yeni iOS 14.5 güncellemesiyle kullanıcılara neler sunulacak? iPhone cihazlar için gelecek yeni iOS 14.5 güncellemesi kullanıcılara pek çok yenilik sunacak. Bunun akabinde yeni sürüm ile ilgi kullanıcı dostu bir özellik de devreye sokulacak. Bir süredir Rusya'daki yeni bir kararla bu özelliğin orada sunulmayacağı konuşulsa da dikkat çeken detaylar bulunuyor.
11.04.2021 Teknoloji
Arapça Olarak Allah Ve Muhammed Nasıl Yazılır? Klavyeden Allah Yazılışı
Arapça Olarak Allah Ve Muhammed Nasıl Yazılır? Klavyeden Allah Yazılışı Kullanmakta olduğumu işletim sistemi Windows olup bölgesel dil Türkçe olmaktadır. Bu sebeple de Türkçe dili klavyesini kullanmamız söz konusudur. Türkçe Q yahut F klavye kullanmamız sebebiyle Arapça kelimeleri yahut Kiril Dili klavyemizde kullanılamamaktadır. Sizin için Arapça olarak Allah ve Muhammed nasıl yazılır? Klavyeden Allah yazılışı konu başlıklarını detaylarıyla beraber derledik.
17.02.2022 Dini Bilgiler
Tm İşareti Nasıl Yapılır? Bilgisayar Klavyesi İle (™) Tm İşareti Yapımı
Tm İşareti Nasıl Yapılır? Bilgisayar Klavyesi İle (™) Tm İşareti Yapımı Bilgisayar parçalarından olan klavye üzerinde bazı işaretler bulunmamaktadır. Bulunmayan bu işaretler farklı yollar ile yapılabilir. Bunlardan birisi de (™) işaretidir. Kopyala yöntemi dışında bu işareti klavye üzerinden yapmanın bir yolu bulunmaktadır. Peki Tm işareti nasıl yapılır? İşte, bilgisayar klavyesi ile (™) tm işareti yapımı.
21.10.2020 Teknoloji
Samsung Galaxy S20 FE resmen tanıtıldı! İşte fiyatı ve özellikleri...
Samsung Galaxy S20 FE resmen tanıtıldı! İşte fiyatı ve özellikleri... Samsung, Galaxy S deneyimini daha geniş kitlelere ulaştırmak için Galaxy hayranlarının en sevdiği özellikleri bir araya getirdiği yeni Galaxy S20 Fan Edition (FE) akıllı telefonunu sahneye çıkardı. Profesyonel düzeyde kamera, yeni ve capcanlı renkler ile gelen telefonun Türkiye’de tavsiye edilen KDV dahil fiyatı ise 6.499 TL.
25.09.2020 Teknoloji
Favicon nedir?
Favicon nedir? Web tasarımı ve web sitesi kurulumu aşamalarıyla uğraşan pek çok kişinin merak ettiği bir kavram olan favicon, internette sıklıkla araştırılan bir kelime. Peki tam olarak favicon nedir? Favicon ne işe yarar? Gelin Molatik olalım...
13.09.2020 Teknoloji
Kaspersky'den 'DeathStalker' isimli APT grubu hakkında rapor
Kaspersky'den 'DeathStalker' isimli APT grubu hakkında rapor Kaspersky araştırmacıları, finans sektöründeki küçük ve orta boy işletmelere yönelik etkili casusluk saldırıları düzenleyen DeathStalker isimli "kiralık" gelişmiş kalıcı tehdit (APT) grubu hakkında rapor yayınladı.
26.08.2020 Teknoloji
Windows Belirtilen Aygıta Yola Veya Dosyaya Erişemedi Hatası Çözümü Nedir?
Windows Belirtilen Aygıta Yola Veya Dosyaya Erişemedi Hatası Çözümü Nedir? Günümüzde bilgisayar kullanıcı sayısı gün geçtikçe artmaktadır. Teknolojinin ilerlemesi ile birlikte kullanıcı sayısı da bununla beraber artmıştır. Bilgisayar kullanırken pek çok kullanıcı bazı hatalar ile karşılaşmaktadır. Bu hatalardan birisi de Windows'un aygıta veya dosyaya erişememesi hatasıdır. Peki Windows belirtilen aygıta yola veya dosyaya erişemedi hatası çözümü nedir? Sizlere bu hatanın nasıl çözümleneceği hakkında bilgileri detaylıca açıkladık.
22.07.2020 Teknoloji
iPad’e Özel Logitech Combo Touch Tanıtıldı
iPad’e Özel Logitech Combo Touch Tanıtıldı Logitech, iPad (7. Nesil), iPad Air (3. Nesil) ve iPad Pro (10.5 inç) için dokunmatik yüzey ve Akıllı Bağlantı Yuvasına (Smart Connector) sahip klavyeli kılıfını tanıttı. Combo Touch, Logitech’in Akıllı Bağlantı Yuvası uyumluluğuna sahip en çok satan iPad klavyesini hassas bir dokunmatik yüzey ile bir araya getiriyor.
15.06.2020 Teknoloji
Tik İşareti Nasıl Yapılır? Bilgisayar Klavyesi İle Tik İşareti (✓) Yapımı
Tik İşareti Nasıl Yapılır? Bilgisayar Klavyesi İle Tik İşareti (✓) Yapımı Bilgisayar klavyesi üzerinde birçok tuş bulunmaktadır. Bunlardan bazıları harf ve rakamları gösterirken bazıları da sembolleri göstermektedir. Bunlardan birisi de tik işaretidir. Tik işareti kopyala yöntemi dışında yapılacak bir yöntem daha bulunmaktadır. Peki Tik işareti nasıl yapılır? Bilgisayar klavyesi ile tik işareti (✓) yapımı nasıldır? Sizlere bu konuyu detayları ile açıkladık.
24.04.2020 Teknoloji
Android 11 ile hayatımıza katılacak yenilikler!
Android 11 ile hayatımıza katılacak yenilikler! Google tarafından geçtiğimiz hafta sürpriz bir şekilde Andorid 11 Devoloper Preview yayınlandı. Her geçen gün yeni özellikleri ortaya çıkan Google'ın yeni işletim sistemi Android 11, hangi yenilikler ile gelecek? Android 11 hangi cihazlarda yayınlanacak? Andorid 11 alacak Samsung telefonlar! Android 11 hangi telefonlara gelecek? Bu soruların cevabı bu makalede! İşte Android 11 özellikleri!
24.02.2020 Android
Bilgisayar başında çalışanlar bunlara dikkat!
Bilgisayar başında çalışanlar bunlara dikkat! Uzmanlar çalışırken sabit kalınan sürenin yarım saati geçmemesini öneriyor. Elbette yoğun iş hayatı olanlar veya odaklanma sorunu yaşayanlar için bu durum uygulaması kolay bir kural değil. Durum böyle olunca da yorgunluk, bel-boyun ağrıları ve göz yorgunluğu gibi sağlık sorunları baş gösterebiliyor. Bu sorunların önüne geçmek için basit birkaç yöntem uygulayabilirsiniz.
13.01.2020 Teknoloji Haberleri
Microsoft klavyelere Office tuşu ekleyecek!
Microsoft klavyelere Office tuşu ekleyecek! Teknoloji devi Microsoft, bilgisayar klavyelerine Office tuşu ve birçok kısayolu eklemeyi planlıyor.
19.06.2019 Teknoloji Haberleri
Acer'dan iki yeni Predator Helios oyuncu bilgisayarı
Acer'dan iki yeni Predator Helios oyuncu bilgisayarı Acer, New York’ta düzenlediği next@Acer global basın konferansında iki yeni Predator Helios oyuncu dizüstü bilgisayarı modeli tanıttı.
12.04.2019 Teknoloji Haberleri
iPhone ve iPad garantisi nasıl sorgulanır?
iPhone ve iPad garantisi nasıl sorgulanır? iPhone ve iPad'inizin garantisini artık kısayoldan sorgulayabilirsiniz. Peki iPhone garantisi nasıl sorgulanır? İşte detaylar
2.04.2019 Teknoloji
Android için WhatsApp'a grup çağrı kısayolu geldi
Android için WhatsApp'a grup çağrı kısayolu geldi Yeni WhatsApp güncellemesiyle geçtiğimiz ay iOS kullanıcılarına sunulan grup görüntülü ya da sesli görüşme kısayol butonu, Android kullanıcılarına da sunuldu.
16.01.2019 Teknoloji
Acer'dan 21 bin TL'lik oyuncu bilgisayarı: Predator Triton 900
Acer'dan 21 bin TL'lik oyuncu bilgisayarı: Predator Triton 900 Acer iki yeni Windows 10 oyuncu dizüstü bilgisayarını CES 2019’da tanıttı. Bunlar ince tasarımı, 17 inçlik 4K çözünürlüklü dönüştürülebilir ekranı ve yüksek performansı ile dikkat çeken Predator Triton 900 ile 17,9 mm (0,70 inç) inceliğindeki 15 inçlik tamamen metal oyun canavarı Predator Triton 500.
8.01.2019 Teknoloji
Razer'dan hem oyun hem de iş için klavye: Blackwidow Lite
Razer'dan hem oyun hem de iş için klavye: Blackwidow Lite Razer, hem oyun hem de iş için tasarlanmış yeni mekanik klavyesi Razer Blackwidow Lite'ı tanıttı. Razer BlackWidow Lite, mümkün olan en iyi sessiz yazma deneyimini sağlıyor.
16.11.2018 Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

Kısayol ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.