Klorokin

Klorokin

Son dakika KLOROKİN haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan KLOROKİN gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan KLOROKİN haber sayfamızda...

Klorokin

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 37 klorokin haberi bulunmuştur.
Hibiskus çayını kimler içmemeli?
Hibiskus çayını kimler içmemeli? Hibiskus, ilk olarak Güneydoğu Asya ve Kuzey Afrika bölgesinde yetişmeye başlamıştır. Şu anda ise birçok iklim bölgesinde son derece basit şekilde yetiştirilebilen bitkinin birçok bölümü kullanılmaktadır. İlaç olarak da kullanılan bitki, en fazla çay olarak tüketilir. Diyetisyen Aysima Duygu Aksoy, hibiskus çayının tüketimi hakkında bilgi verdi.
3.11.2021 Genel Sağlık
Sao Paulo valisi, koronavirüse aldırmayan Bolsonaro'nun cinayetle suçlanmasını istedi
Sao Paulo valisi, koronavirüse aldırmayan Bolsonaro'nun cinayetle suçlanmasını istedi Vali Joao Doria, "Eğer salgının başından bu yana doğru hareket edebilmiş bir devlet başkanımız olsaydı, virüsten hayatını kaybedenlerin yarısı kurtarılabilirdi. Bugün biz Brezilya'da iki şeyle mücadele ediyoruz. Biri Covid-19, diğeri Devlet Başkanı Bolsonaro'nun yaydığı Bolsonaro virüsü" dedi.
23.04.2021 Dünya
Koca: Türkiye genelinde vaka sayısı düşüyor
Koca: Türkiye genelinde vaka sayısı düşüyor Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, çeşitli temaslarda bulunmak üzere dün geldiği Samsun’da Valiliği ziyaret etti.
26.09.2020 Gündem
Son dakika! Bakan Koca 'yüzde 68' dedi ve duyurdu: Koronavirüste son durum
Son dakika! Bakan Koca 'yüzde 68' dedi ve duyurdu: Koronavirüste son durum Gelen bir son dakika haberine göre Sağlık Bakanı Koca, Samsun İl Sağlık Müdürlüğü’nde düzenlenen basın toplantısında konuştu. Bakan Koca; "Türkiye'de yoğun bakım doluluk oranımız yüzde 68." açıklamasında bulundu. Öte yandan Türkiye'nin corona virüs tablosu açıklandı. Son 24 saatte 73 kişi Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetti, ağır hasta sayısı 1601 oldu. Son 24 saatte 1318 kişinin covid-19 tedavisinin tamamlanmasıyla iyileşenlerin sayısı 273 bin 282'ye yükseldi.
25.09.2020 Gündem
Bolsonaro, DSÖ’ye rağmen hidroksiklorokin kullanıyor
Bolsonaro, DSÖ’ye rağmen hidroksiklorokin kullanıyor Koronavirüs testi pozitif çıkan Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, Dünya Sağlık Örgütünün hastalığa karşı yararlı olmadığını açıkladığı, hidroksiklorokin isimli sıtma ilacını kullandığı videoyu sosyal medya hesabından paylaştı. Bolsonaro, "Hidroksiklorokine güveniyorum. Ya sen?" diye sordu.
8.07.2020 Dünya
Bolsonaro liderliğindeki Brezilya'nın corona virüsle mücadele notu düşük
Bolsonaro liderliğindeki Brezilya'nın corona virüsle mücadele notu düşük Dünyada ABD'den sonra en çok yeni tip corona virüs (Covid-19) vakasının görüldüğü Latin Amerika'nın en büyük ülkesi Brezilya, aşırı sağcı Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'nun liderliğinde salgına karşı mücadelede başarı gösteremedi.
9.06.2020 Dünya
Bolsonaro aradığı Sağlık Bakanı’nı ‘ordudan’ buldu
Bolsonaro aradığı Sağlık Bakanı’nı ‘ordudan’ buldu Brezilya’da Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, daha önceki iki sağlık bakanının koronavirüs salgını konusunda kendisiyle yaşadığı anlaşmazlıklar sonrası görevlerinden ayrılmasının ardından bu bakanlığa General Eduardo Pazuello’yu atadı.
5.06.2020 Dünya
Son dakika: Dünya Sağlık Örgütü, sıtma ilacının kullanımını askıya aldı: Ölüm riskini artırıyor
Son dakika: Dünya Sağlık Örgütü, sıtma ilacının kullanımını askıya aldı: Ölüm riskini artırıyor Son dakika haberlere göre, Dünya Sağlık Örgütü, sıtma ilacının etken maddesi hidroksiklorokinle Kovid-19 hastaları üzerinde yapılan testlerin muhtemel yan etkileri nedeniyle durdurulduğunu açıkladı. Örgüt bu kararı ilacın ölüm riskini artırdığını ortaya koyan araştırmalar sonucu aldı. Türkiye’de de Kovid-19 hastalarından tedavi amaçlı kullanılan ilaçla ilgili alınan kararı Milliyet’e değerlendiren Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara Türkiye’de ilacın erken aşamada kullanıldığını, başarılı sonuçlar elde edildiğini belirterek, ciddi bir yan etki görmediklerini açıkladı.
27.05.2020 Gündem
Trump’ın önerdiği corona virüs ilaçları ölüm oranını artırıyor
Trump’ın önerdiği corona virüs ilaçları ölüm oranını artırıyor Geçtiğimiz günlerde ABD Başkanı Donald Trump tarafından, corona virüse (Covid-19) karşı etkili olduğu iddiasıyla önerilen Klorokin ve Hidroksiklorokin ilaçlarının hastalara iyi gelmediği, hatta ölüm oranını artırdığı belirtildi.
24.05.2020 Dünya
Trump'ın kullandığı ilaçla ilgili şoke eden iddia
Trump'ın kullandığı ilaçla ilgili şoke eden iddia Gelen son dakika haberlerine göre; ABD Başkanı Donald Trump’ın yeni tip corona virüsten (covid-19) korunmak için kullanmaya başladığını açıkladığı "Hidroksiklorokin" isimli ilacın kalp hastalığı riskini artırdığı bildirildi.
22.05.2020 Dünya
Kovid-19 tedavisinde kullanılan ilaçların izotopları yerli imkanlarla sentezlenecek
Kovid-19 tedavisinde kullanılan ilaçların izotopları yerli imkanlarla sentezlenecek Yıldız Teknik Üniversitesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bakırdere ve ekibinin geliştirdiği projeyle yeni tip koronavirüs tedavisinde kullanılan "klorokin" ve "hidroksiklorokin" adlı ilaçların izotopları yerli imkanlarla sentezlenecek.
18.05.2020 Populer Bilim
Koronanın rotası Arabistan ve İran
Koronanın rotası Arabistan ve İran Türkiye’de görülen koronavirüsün genetik yapısının incelendiği Türk Tabipleri Birliği raporunda, virüsün Suudi Arabistan ve İran kökenli olduğu belirtildi
16.05.2020 Gündem
Son dakika haberi: Corona virüsün yeni merkezi Brezilya'da Sağlık Bakanı istifa etti
Son dakika haberi: Corona virüsün yeni merkezi Brezilya'da Sağlık Bakanı istifa etti Gelen son dakika haberlerine göre; Brezilya'da yaklaşık bir ay önce göreve başlayan Sağlık Bakanı Nelson Teich istifa etti.
15.05.2020 Dünya
Hidroksiklorokin (Sıtma ilacı) nedir, neye yarar? Coviid-19 tedavisinde etkili mi?
Hidroksiklorokin (Sıtma ilacı) nedir, neye yarar? Coviid-19 tedavisinde etkili mi? Corona virüsü vaka sayısı 800 binlere yaklaşırken ölü sayısı ise 38 bin oldu. Dünya corona virüsüne karşı aşı geliştirmeye yoğunlaşırken ABD bir karar alarak ve bazı ilaçların corona virüs tedavisinde kullanılmasına onay verildi. Bu ilaçlardan bir tanesi Hidroksiklorokin... Peki, Hidroksiklorokin nedir, neye yarar? Coviid-19 tedavisinde etkili mi?
29.04.2020 Gündem
Harvard Üniversitesi'nden corona tespiti: Bu yaz bitmez
Harvard Üniversitesi'nden corona tespiti: Bu yaz bitmez Başlıkta okuduğunuz öngörü Harvard Üniversitesi’nden epidemiyoloji Prof. Marc Lipsitch’in tespiti. Kovid-19 salgınının ne zaman sona ereceğine ilişkin karamsar bir araştırma yayımlayan Harvard’a göre salgın yıllık döngüler halinde 2025’e kadar kaybolmayabilir. Lipsitch’e göre nüfusun büyük çoğunluğu hâlâ riske açık.
16.04.2020 Dünya
Klorokin nedir, corona virüsü iyileştiriyor mu? Klorokin hangi ilaçta var?
Klorokin nedir, corona virüsü iyileştiriyor mu? Klorokin hangi ilaçta var? Corona virüse karşı başvurulan ilaçlardan biri olan klorokin gündeme geldi. Corona virüs ile ilgili yeni haberleler geliyor. Türk bilim insanları corona virüse karşı başvurulan sıtma ilacı klorokin'i sentezledi. Peki klorokin nedir, corona virüsü iyileştiriyor mu?
15.04.2020 Gündem
Corona virüsle ilgili son 24 saatte dünyada neler yaşandı?
Corona virüsle ilgili son 24 saatte dünyada neler yaşandı? Yeni tip corona virüs salgınında dünya genelinde yaşanan can kaybı 125 bini geçerken, virüs bulaşanların sayısı da 2 milyona yaklaştı.
14.04.2020 Dünya
Cezayir’de corona virüs vaka sayısı hızla artıyor, ülke ilaç stokluyor
Cezayir’de corona virüs vaka sayısı hızla artıyor, ülke ilaç stokluyor Cezayir’de 293 kişi corona virüs nedeniyle hayatını kaybederken, toplam vaka sayısı bin 914’e yükseldi.
13.04.2020 Dünya
Dünyada corona virüsle ilgili son 24 saatte neler yaşandı?
Dünyada corona virüsle ilgili son 24 saatte neler yaşandı? Yeni tip corona virüs salgınında dünya genelinde yaşanan can kaybı 107 bini geçerken, iyileşenlerin sayısı ise 400 bine yaklaştı.
11.04.2020 Dünya
Son dakika... Bildiğiniz her şeyi unutun! 230 bin ölü...
Son dakika... Bildiğiniz her şeyi unutun! 230 bin ölü... Son dakika haberlere göre, yeryüzünde can kayıpları 75 bini aşarken, ABD'de 1255, İspanya'da 743, Belçika'da 403, Hollanda'da 234, İran'da 133 hasta son 24 saatte öldü. Amerikan Enstitüsü'nün tahminlerine göre salgın sırasında Avrupa'da 151 bin, ABD'de ise 81 bin insan ölecek.
7.04.2020 Dünya
İlaç tartışması büyüyor!
İlaç tartışması büyüyor! Covid-19 tedavisinde kullanılabileceği öne sürülen ilaçla ilgili tartışmalar büyüyor. Hindistan bu ilacın yurt dışına satışını yasaklarken, ABD Başkanı Trump’ın henüz etkisi kanıtlanmamış ilacı gündemde tutması eleştiriliyor.
7.04.2020 Dünya
Son dakika... Merkel'den tarihi çıkış!
Son dakika... Merkel'den tarihi çıkış! Son dakika haberlere göre, bir günde ABD'de 1151, İspanya'da 637, İran'da 136, Belçika'da 123 hasta daha corona virüsten öldü. Dünya genelinde can kaybı 70 bini aştı. İngiltere Başbakanı Johnson geceyi hastanede geçirdi, gün içinde Twitter'dan mesaj paylaştı. Almanya Başbakanı Merkel ise, AB'nin kuruluşundan bu yana en büyük testle yüz yüze olduğunu söyledi.
6.04.2020 Dünya
Türkiye'de yerli firma corona virüs için ilaç üretmeye başladı
Türkiye'de yerli firma corona virüs için ilaç üretmeye başladı Yerli ilaç firması Abdi İbrahim koronavirüs hastalarının tedavisinde kullanılan sıtma ilacını Türkiye'de üreterek Sağlık Bakanlığı'na ücretsiz olarak teslim etmeye başladı. Abdi İbrahim Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Barut, ilacın üretim sürecini ve kullanımını anlattı.
5.04.2020 Haberler
Klorokin nedir, neye yarar? Corona virüsüne iyi geliyor mu?
Klorokin nedir, neye yarar? Corona virüsüne iyi geliyor mu? ABD'de çok kritik bir karar alındı ve bazı ilaçların corona virüs tedavisinde kullanılmasına onay verildi. Bu ilaçların bir tanesi Klorokin... Peki, Klorokin nedir? Corona virüsüne iyi geliyor mu?
31.03.2020 Gündem
Son dakika: Corona virüsü yenen doktor tehdit ediliyor
Son dakika: Corona virüsü yenen doktor tehdit ediliyor Son dakika haberlere göre, Fransa'nın Marsilya Üniversite Hastanesinde yapılan testlerde sıtmayı önlemek ve tedavi etmek için kullanılan klorokin ilacının corona virüs tedavisinde etkili olduğu sonucuna varan Profesör Didier Raoult'un ölüm tehditleri aldığı belirtildi.
27.03.2020 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Klorokin ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.