Mıknatıs

Mıknatıs

Son dakika mıknatıs haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan mıknatıs gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan mıknatıs haber sayfamızda...

Mıknatıs

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 574 mıknatıs haberi bulunmuştur.
Belçika basını Union Saint-Gilloise'den umudunu kesti: Her şey bitti! Fenerbahçe çok güçlü
Belçika basını Union Saint-Gilloise'den umudunu kesti: Her şey bitti! Fenerbahçe çok güçlü UEFA Avrupa Konferans Ligi son 16 turu ilk maçında temsilcimiz Fenerbahçe, Belçika'da Union Saint-Gilloise'i 3-0'lık skorla mağlup etti ve çeyrek finalin kapısını araladı. Karşılaşma sonrası Belçika basını Fenerbahçe'ye övgüler yağdırırken Union Saint-Gilloise'in tura ilk maçta veda ettiğini yazdı.
8.03.2024 Konferans Ligi
Prof. Dr. Hasan Sözbilir: Depremle yaşamayı öğrenmek zorundayız
Prof. Dr. Hasan Sözbilir: Depremle yaşamayı öğrenmek zorundayız Prof. Dr. Sözbilir depreme hazırlık için mahalle bazında arama kurtarma ekiplerinin kurulması gerektiğini belirtti, bir yandan da riskli bölgelerde dönüşümü acilen başlatmak gerektiğini söyledi.
17.02.2024 Ege
Bağırsağından 13 mıknatıs birbirine yapışmış halde çıkarıldı
Bağırsağından 13 mıknatıs birbirine yapışmış halde çıkarıldı 13 mıknatıs yutan 9 yaşındaki çocuk kusma şikayeti üzerine ailesi tarafından hastaneye götürüldü. Gerçekleştirilen başarılı ameliyat sonrası H.'nin bağırsaklarından birbirine yapışmış halde 13 mıknatıs çıkarıldı.
9.02.2024 Gündem
Bahçesindeki kazı çalışmasında fark etti! 'İnsan kalbiyle aynı'
Bahçesindeki kazı çalışmasında fark etti! 'İnsan kalbiyle aynı' Bayburt’ta su kanalı çalışması sırasında ortaya çıkan ve göktaşı olabileceği düşünülen insan kalbi şeklindeki taş merak uyandırdı.
7.01.2024 Haberler
Bahçesindeki kazı çalışmasında fark etti! 'İnsan kalbiyle aynı'
Bahçesindeki kazı çalışmasında fark etti! 'İnsan kalbiyle aynı' Bayburt’ta su kanalı çalışması sırasında ortaya çıkan ve göktaşı olabileceği düşünülen insan kalbi şeklindeki taş merak uyandırdı.
7.01.2024 Gündem
Ayağı frenden çekince yokuş yukarı çıkıyor! Erzurum'daki gizemli yolun sırrı
Ayağı frenden çekince yokuş yukarı çıkıyor! Erzurum'daki gizemli yolun sırrı "Aracı durdurunuz. Vitesi boşa alınız. Frenden ayağınızı çekiniz. Denemeye başlayabilirsiniz." Erzurum'da Palandöken Dağı'ndaki Abdurrahman Gazi Türbesi'ne gitmek isteyenleri bu tabela karşılıyor. Çünkü aşağı doğru olan yolda kontağı kapalı olsa da araçlar yokuş yukarı gitmeye başlıyor. Peki, bu deneyimi yaşamak isteyenlerin akın ettiği gizemli yolun sırrı ne?
23.12.2023 Yaşam
Yazı, kışı yok: Ne kadar sivrisinek varsa üzerine yapıştı! 1 muz bile yetiyor
Yazı, kışı yok: Ne kadar sivrisinek varsa üzerine yapıştı! 1 muz bile yetiyor Özellikle yaz aylarının kâbusu olan sivrisinekler kış aylarında da çileden çıkarır oldu. İçimizden bazıları ise hâlâ aynı soruyu sormaya devam ediyor: 'Neden sivrisinekleri mıknatıs gibi üzerime çekiyorum?' Kan grubundan kiloya, hatta yediğiniz muzdan sevdiğiniz renklere kadar her şey sizi sivriseklerin radarına sokuyor. İyi haber: Mevsim fark etmeksizin, kimyasal ürünler kullanmadan bundan kurtulmanın yolları var!
22.10.2023 Genel Sağlık
Bilim insanları antimaddenin gizemini çözmeye bir adım daha yaklaştı
Bilim insanları antimaddenin gizemini çözmeye bir adım daha yaklaştı Bilim insanları, Evren ilk oluştuğunda bolca bulunan gizemli antimaddeyle ilgili önemli bir keşif yaptı.
28.09.2023 Dünya
Polat İsminin Anlamı Nedir? Polat Ne Demek, Ne Anlama Gelir?
Polat İsminin Anlamı Nedir? Polat Ne Demek, Ne Anlama Gelir? Çelik ve kuvvet anlamlarını taşıyan Polat ismi, Türkiye’de az kullanılan ancak beğenilen isimlerden birisi olarak gösterilmektedir. Polat isminin hangi anlama geldiğini, İslami açıdan sakıncalı olup, olmadığını ve Polat isminin karakter analizi gibi bilgileri sizler için derledik.
25.09.2023 Aile
Tapınak yeniden ayağa kalkacak
Tapınak yeniden ayağa kalkacak Magnesia Antik Kenti’nde 2021 yılında başlayan kazı çalışmasıyla dört metrelik dolgunun altından çıkarılan Zeus Tapınağı için hedef, yüzde 80 orijinal parçasıyla yeniden ayağa kaldırmak.
18.09.2023 Arkeoloji
Hayvan otlatırken tesadüfen buldu! Üzerine mıknatısın yapıştığını fark etti
Hayvan otlatırken tesadüfen buldu! Üzerine mıknatısın yapıştığını fark etti Yozgat’ın Sorgun ilçesinde yaşayan 37 yaşındaki Bekir Başar, hayvan otlatırken bulduğu taşın göktaşı olabileceğini düşünerek yetkililerin incelemesini istedi.
12.09.2023 Gündem
İngilizce Kelimeler ve Anlamları: İngilizcede En Çok Kullanılan Kelimeler Nelerdir?
İngilizce Kelimeler ve Anlamları: İngilizcede En Çok Kullanılan Kelimeler Nelerdir? Dünya dilleri arasında yer alan İngilizce günümüzde en çık kullanılan diller arasında yer alır. Yeni bir dil öğrenmenin en temel kriterleri arasında kelimeler ve dil bilgisi konusu gelmektedir. Bu yüzden İngilizce öğrenmede İngilizce kelimeler ve anlamları konusu oldukça önemlidir. İngilizcede her ne kadar bir milyona yakın kelime bulunsa da günlük konulma dili, yazı dili, kitap ve dergilerde kullanılan kelime sayısı yarısı kadardır. İngilizce'de en çok kullanılan kelimeleri ve anlamlarını bilmek yeterli olacaktır. İngilizcede en çok kullanılan kelimeler nelerdir? İngilizce kelimeler ve anlamları ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
28.08.2023 Eğitim
Periyodik Tablo ve Cetveli: Periyodik Sistemde Kaç Tane Element Vardır? Periyodik Tablo ve Sıralaması Nasıldır?
Periyodik Tablo ve Cetveli: Periyodik Sistemde Kaç Tane Element Vardır? Periyodik Tablo ve Sıralaması Nasıldır? Kimyasal elementlerin sınıflandırılması ile oluşan periyodik tablo özellikle lise öğrencilerinin karşısına çıkan konulardan bir tanesidir. Özellikle p, k, s elementi en çok merak edilen elementlerdendir. Periyodik cetvel, periyodik çizelge, periyodik sistem, element tablosu gibi pek çok farklı isimle de bilinmektedir. Periyodik tablo grup, periyot ve bloklara göre ayrılmaktadır. Artan atom numaralarına göre sıralanan elementler atom yarıçapı, iyonlaşma enerjisi, elektronegatiflik özelliklerine göre değişiklik göstermektedir. Periyodik cetveldeki elementlerin özellikleri nelerdir? Periyodik tablo ve grup isimleri ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
26.08.2023 Eğitim
Türk uzmanın hayati buluşu
Türk uzmanın hayati buluşu ABD’de görev yapan Canan Dağdeviren ekibiyle birlikte, meme kanserini çok erken teşhis edecek yeni bir ultrason cihazı tasarladı. Cihaz sütyene takarak kullanılacak.
31.07.2023 Dünya
Numan Kurtulmuş CNN Türk'te konuştu: Siyaset düşmanlık alanı değil, rekabet alanıdır
Numan Kurtulmuş CNN Türk'te konuştu: Siyaset düşmanlık alanı değil, rekabet alanıdır AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş CNN Türk'te önemli açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş Erzurum'da yaşanan olaylara dair, "Siyasetçilere yapılan saldırıları şiddetle kınıyoruz. Kabul etmeyiz. Siyaset düşmanlık alanı değil, rekabet alanıdır." dedi.
8.05.2023 Gündem
Mıknatıslı bilye yutan Miraç, ameliyatla yaşama tutundu
Mıknatıslı bilye yutan Miraç, ameliyatla yaşama tutundu Rize'de, şiddetli karın ağrısı şikayetiyle hastaneye götürülen Miraç Kalay’ın (7) bağırsağında yapışık halde tespit edilen 3 mıknatıslı bilye, ameliyatla çıkarıldı.
15.04.2023 Gündem
Uluslararası Deprem Müzesi Mimari Proje Yarışması
Uluslararası Deprem Müzesi Mimari Proje Yarışması Düzenlenmesi planlanan kayıplarımızın acısını ve yasını yüreğimizde taşıyarak, geleceğimiz için geliştireceğimiz umutla, hep birlikte ortak bir bilinç mekanı yaratma mekanı olacak “Deprem Müzesi” mimari proje yarışmasının temasının tartışılması, değerlendirilmesi ve sunulmasında katkılarını sunacak danışma kurul üyelerinin belirlenmesine yönelik olarak danışma ve düzenleme kurulu çağrısında bulunuldu.
27.03.2023 Mimarlık
Trabzonspor'un galibiyetinde Edin Visca etkisi! 'Keskin tıraş bıçağı kıvamında'
Trabzonspor'un galibiyetinde Edin Visca etkisi! 'Keskin tıraş bıçağı kıvamında' Spor Toto Süper Lig'in 25'inci haftasında Trabzonspor, Adana Demirspor ile karşı karşıya geldi. Heyecan dolu müsabakayı spor yazarları değerlendirdi. Bordo-mavililerin galibiyetinde Edin Visca ön plana çıkarılırken, usta kalem çarpıcı bir benzetrmede bulundu.
13.03.2023 Trabzonspor
Kaptan dümende!
Kaptan dümende! Spor Toto 1...
1.02.2023 Ege
Uzayda yemek bir başkadır! Apollo'dan Artemis'e: Çatal, bıçak ve makas
Uzayda yemek bir başkadır! Apollo'dan Artemis'e: Çatal, bıçak ve makas Neil Armstrong ve Buzz Aldrin 20 Temmuz 1969 günü Ay yüzeyine ilk kez ayak bastığında bu anlar tüm dünyada büyük yankı buldu. Ancak birçok kişi uzay araştırmalarının arka planında yaşananlardan habersizdi. Oysa bu yolculuğun ardında hemen her detayıyla oldukça ilginç bilgiler yatıyor. Bunlardan bir tanesi de astronotların uzayda nasıl beslendiği ve besleneceği.
18.12.2022 Dünya
Trabzonspor'un yıldızına büyük övgü! 'Kuş sütü ve üzüm kurusuyla beslesinler'
Trabzonspor'un yıldızına büyük övgü! 'Kuş sütü ve üzüm kurusuyla beslesinler' Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig'in 11'inci haftasında Sivasspor'la karşı karşıya geldi. Heyecan dolu müsabaka bordo-mavililerin 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi. Trabzonspor'un galibiyetine rağmen Sivasspor'un gösterdiği performans dikkat çekti. Bordo-mavililerin galibiyetini spor yazarları değerlendirdi.
23.10.2022 Trabzonspor
Türkiye’den Malezya’ya ticaret
Türkiye’den Malezya’ya ticaret Malezya ve Türkiye ticari ilişkileri yeni bir döneme giriyor. Her iki ülke arasında yeni ekonomik fırsatlar yaratmak ve ikili ticari ilişkilerin istikrarlı büyümesine olanak sunmak amacı ile Malezya Yatırım Geliştirme Kurumu (MIDA) Türkiye’deki ilk ofisini İstanbul’da açtı. MIDA İstanbul Ofisi aracılığıyla yatırımcılar, yatırım politikaları ve fırsatları, girişim ortaklıkları ve teknolojik iş birlikleri hakkında en güncel bilgilere erişebilecek. Ofis, Malezya ve Türkiye’de işlerini büyütmek isteyen Türk ve Malezyalı yatırımcılar için bir kapı görevi görecek.
1.10.2022 Ekonomi
Türkiye’den Malezya’ya ticaret köprüsü kuruluyor
Türkiye’den Malezya’ya ticaret köprüsü kuruluyor Malezya ve Türkiye ticari ilişkileri yeni bir döneme giriyor. Her iki ülke arasında yeni ekonomik fırsatlar yaratmak ve ikili ticari ilişkilerin istikrarlı büyümesine olanak sunmak amacı ile Malezya Yatırım Geliştirme Kurumu (MIDA) Türkiye’deki ilk ofisini İstanbul’da açtı.
30.09.2022 Ekonomi
Trabzonspor kazandı, itiraf etti! 'Haftalardır sırtında tonlarca yük vardı sanki'
Trabzonspor kazandı, itiraf etti! 'Haftalardır sırtında tonlarca yük vardı sanki' Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi H Grubu'nun ikinci haftasında Sırbistan temsilcisi Kızılyıldız'la karşı karşıya geldi. Bordo-mavililer rakibini 2-1'le geçerek grubunda ilk galibiyetini elde etti. Trabzonspor'un Kızılyıldız galibiyetini spor yazarları değerlendirdi. Trabzonspor'un tecrübeli futbolcusuyla ilgili, "Haftalardır sırtında tonlarca yük vardı sanki" yorumu yapıldı.
16.09.2022 Trabzonspor
Altın alacaklara uzmanından 'sahte altın' uyarısı
Altın alacaklara uzmanından 'sahte altın' uyarısı Altın fiyatlarındaki dalgalanma ile birlikte sahtecilik de artmaya başladı. Vatandaşların tercih ettiği yatırımların başında gelen altının sahtesi ve gerçeğini bir bakışta anlamanın zor olduğunu belirtilirken, uzmanlarından altın alacak olanlara dikkatli olunması tavsiyesinde bulunuldu.
6.09.2022 Haberler

Benzer Haber Etiketleri

Mıknatıs ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.