Makarna Çeşitleri ve İsimleri Nelerdir? Soslu Makarna Nasıl Yapılır? Soslu Makarna Tarifi
Makarna İtalyan mutfağının temel besinidir ve Türkiye’de oldukça fazla tüketilen besinler arasında yer alır. Protein ve B vitamini oranı oldukça yüksektir. Büyük küçük herkesin soslu veya sossuz severek tükettiği makarnanın pek çok çeşitleri bulunmaktadır. Bu markana çeşitlerinden bazılarının isimleri Burgu, Kelebek, Penne, Mantı veya Midyedir. Zeytinli, peynirli, salçalı, kıymalı ve daha bir sürü sos çeşidi ile tüketilen makarnanın yapılışı da oldukça basittir. Soslu makarna nasıl yapılır? diyorsanız Makarna Çeşitleri ve İsimleri içeriğimizden detaylıca öğrenebilirsiniz.
Brüksel lahanasıyla barışmanızı sağlayacak 5 tarif
Birçok kişi neredeyse brüksel lahanasından hoşlanmıyor. Eğer brüksel lahanasıyla bir antlaşma imzalamak istiyorsanız, sizin için brüksel lahanalı 5 tarif paylaştık.
Sıcak havalara yakışacak birbirinden lezzetli 5 makarna tarifi
Yazın pratik ve lezzetli tariflere daha çok yöneliyoruz. Biz de sizin için sıcak havalara yakışacak hem pratik hem de lezzetli birbirinden farklı 5 makarna tarifini paylaştık. Bu tarifler sayesinde makarnayı istediğiniz gibi lezzetlendirebilirsiniz. İşte 5 makarna çeşidi...
Kaptan diyeti nedir, nasıl yapılır?
Diyetisyen Emre Uzun yatla, tekneyle tatil yapanlar için bir Kaptan Menüsü hazırladı. Kaptan Menüsü, deniz üzerinde yol almayı seven tatilcilerin hep aynı şeyleri yeme sıkıntısına son veriyor. Diyetisyen Emre Uzun'un hazırladığı ve tatilde hemen herkesin yaptığı yeme içme kaçamakları sonrasında uygulayacağı 3 Günlük Detoks Programı da ideal!
Makarna salatası nasıl yapılır? Sevilme nedenleri nelerdir?
Makarna salatası, misafir günlerinin kuşkusuz kurtarıcıları arasındadır. Misafir günlerinde ne pişirsem sorusuna cevap bulunamadığı zamanlarda salata çeşitleri arasında ilk sıralarda yerini alır. Evdeki malzemelere göre çeşitleri fazla olup, yapımı kolay lezzetli mezeler arasındadır.
Ünlü şeflerden iştah açan tavuk tarifleri
Mutfağın ustası üç ünlü şef evde de kolayca hazırlayabileceğiniz birbirinden lezzetli ve iştah açıcı malzemelerden oluşan tavuk tariflerini verdi
Kurban bayramında diyeti bırakmayın!
Yılın en çok et tüketiminin olduğu Kurban Bayramında kolestrolü ve şekeri yükseltmemek, mideye çok fazla yüklenmemek ve diyeti devam ettirmek için İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ayça Kaya ipuçları veriyor.
Deniz kenarında beslenme ve güneş
Sıcaklıkların giderek arttığı bu günlerde aşırı yağlı ve şekerli yiyecekler yerine; başta su olmak üzere vitaminle mineral içeriği yüksek taze meyve, sebze ve tam tahıllara dayalı bir beslenme şekli daha uygun.
Şehrin en iyi 25 pizzacısı
Hamurun üzerindeki eriyen nefis peynir, üzerine serpiştirilen salamlar, sucuklar, mantarlar, zeytinler... Bir zamanların yoksul yemeği pizza, bugün en popüler mekanların bile mönülerinden eksik olmuyor.
Lüfere limon sıkılır mı?
Osmanlı İmparatorluğu Balıkhane Nazırı Ali Rıza Bey "Taze limonla güzel olur" buyurdu; Tuğrul Şavkay ise "Izgara lüfere limon yakışmaz" dedi! Ve iki ustanın balık pişirme taktikleri bu haberde bir araya geldi!
Prego’da aşk soslu makarna
Conrad Oteli’nin yeni lokantası Prego, şef Catia ve eşi Gian’ın aşkıyla konuşuluyor. Ortak tutkuları yemek yapmak olan çift müşterilerini aşk soslu makarnalarla ağırlıyor