Yavaşlama

Yavaşlama

Son dakika yavaşlama haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan yavaşlama gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan yavaşlama haber sayfamızda...

Yavaşlama

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 3.091 yavaşlama haberi bulunmuştur.
'Petrolün enflasyon için yarattığı risk sınırlı'
'Petrolün enflasyon için yarattığı risk sınırlı' Goldman Sachs stratejistleri tarafından yapılan bir araştırmaya göre yüksek petrol fiyatlarının küresel enflasyon üzerindeki yukarı yönlü riski oldukça sınırlı.
25.04.2024 Uzmanpara
'Faiz artışları konut satışlarını olumsuz etkiledi'
'Faiz artışları konut satışlarını olumsuz etkiledi' Antalya'da mart ayında konut satışında yüzde 7 oranında gerileme yaşandığına dikkat çeken ATSO Başkanı Ali Bahar, “Antalya'da Türkiye ortalamasının üzerinde düşüş yaşandı. Ülkemizde ve Antalya'da konut satışlarının gerilemesindeki en temel etken inşaat maliyetlerinde yaşanan artışlardır" dedi.
24.04.2024 Ekonomi
Çinli şirketler, ürünlerini ABD'ye arka kapıdan sokmak için nasıl Meksika'yı kullanıyor?
Çinli şirketler, ürünlerini ABD'ye arka kapıdan sokmak için nasıl Meksika'yı kullanıyor? Meksika'da üretim yapmak, Çin şirketi Man Wah'nın ABD'nin gümrük duvarlarını aşmasını sağlıyor.
22.04.2024 Dünya
Japonya'nın ihracatı artmaya devam etti
Japonya'nın ihracatı artmaya devam etti Japonya'nın ihracatı, otomobil ve yarı iletkenlere yönelik artan talebin etkisiyle mart ayında üst üste dördüncü ay büyüdü.
17.04.2024 Uzmanpara
Çin'de büyüme beklentileri aştı
Çin'de büyüme beklentileri aştı Çin ekonomisi 2024 yılının ilk çeyreğinde beklentileri aşan bir büyüme gösterdi. Veriler, ekonominin politikalar ve talepteki artıştan destek aldığını ortaya koydu.
16.04.2024 Uzmanpara
'Enflasyonun %2'ye ulaşması beklenmeyecek'
'Enflasyonun %2'ye ulaşması beklenmeyecek' Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde düzenlediği basın toplantısında gerekli kararları almak için enflasyonun %2'ye kadar düşmesini beklemeyeceklerini belirtti.
12.04.2024 Uzmanpara
Girişimci iştahlı yatırımcı hazır
Girişimci iştahlı yatırımcı hazır "Türkiye'de yeni nesilde yüksek bir risk alma, girişimci olma iştahı mevcut. Yatırım miktarları hâlâ gelişmiş piyasaların altında olsa da bu oran giderek artıyor..."
5.04.2024 Milliyet Executive
EYT’den emekli olan 60 bin kişinin yerine mavi yakalı aranıyor
EYT’den emekli olan 60 bin kişinin yerine mavi yakalı aranıyor Organize Sanayi Bölgeleri Üst Yönetim Kurulu Üyesi ve Trakya Koordinatörü Erdim Noyan, Türkiye İstatistik Kurumu'nun istihdam oranı en yüksek olarak açıkladığı Tekirdağ'da sanayi kuruluşlarında çalışan 60 bin kişinin EYT'den emekli olduğunu söyledi. Noyan, "Tekstil sektöründe meydana gelen yavaşlamaya rağmen tekrar mavi yakalı ihtiyacımız çok üst seviyede devam etmektedir" dedi.
30.03.2024 Ekonomi
Tokyo'da çekirdek enflasyon yavaşladı
Tokyo'da çekirdek enflasyon yavaşladı Japonya'nın başkenti Tokyo'da çekirdek enflasyon mart ayında yavaşladı.
29.03.2024 Uzmanpara
Borsada yükselişi engelleyen 5 neden! Seçim sonrası piyasada yön ne olacak?
Borsada yükselişi engelleyen 5 neden! Seçim sonrası piyasada yön ne olacak? Borsa son 1 aylık süre içerisinde kararsız seyrini koruyor. Şubatın sonuna doğru endeks 9450 puan ile tarihi rekor seviyeyi gördükten sonra geri çekilmişti. Endeks 9000 puan seviyesi civarında yön bulmaya çalışıyor. Peki şu anda borsadaki yükselişi engelleyen unsurlar ne? Seçim sonrası piyasada beklentiler neler? Konuyla ilgili tüm merak edilenleri Ekonomist Belgin Maviş, milliyet.com.tr’ye anlattı. Maviş, borsada 10 bin puan seviyesinin görülebilmesi için iki önemli detaya dikkat çekti. İşte detaylar...
29.03.2024 Ekonomi
PPK toplantı özeti yayımlandı
PPK toplantı özeti yayımlandı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Para Politikası Kurulu (PPK) özetinde şubat ayı tüketici enflasyonu artışında ücret ve geriye doğru endeksleme davranışının devam eden yansımalarının hissedildiği hizmet fiyatlarının yanı sıra Ramazan ayına özgü unsurların etkisinin belirgin olduğu gıda fiyatlarının öne çıktığı ifade edildi. Bu dönemde özellikle kırmızı et ve bağlantılı işlenmiş et ürünleri ile çiğ süt referans fiyat artışının yansımalarının izlendiği süt ve süt ürünleri fiyatlarında artış oranının belirgin olduğuna işaret edildi.
28.03.2024 Uzmanpara
Lüks’ün sonu mu geliyor?
Lüks’ün sonu mu geliyor? Lüks moda markalarında neredeyse 2000’li yılların başından beri devam eden yükseliş trendi, uzakdoğu’dan gelen düşük satış tahminleri ile yerini gerilemeye bırakacak endişesine neden oldu.
28.03.2024 Ekonomi
Konut kiralarında dikkat çeken değişim! 4 yıl sonra bir ilk yaşandı
Konut kiralarında dikkat çeken değişim! 4 yıl sonra bir ilk yaşandı Konut kiralarıyla ilgili şubat ayına ilişkin dikkat çeken bir araştırma yapıldı. 4 yıl sonra ilk kez konut kiraları enflasyonun altında geldi. Peki reel bazda kiralarda düşüşün sebebi ne? İstanbul, İzmir ve Ankara’da kira fiyatları ne durumda? İşte detaylar...
26.03.2024 Ekonomi
Konut kredi taksidi hane gelirini aşıyor
Konut kredi taksidi hane gelirini aşıyor Türkiye’nin Gayrimenkul Platformu GYODER, gayrimenkul sektörünün alt segmentlerini değerlendirdiği, ‘GYODER Gösterge’ Türkiye Gayrimenkul Sektörü 2023 4. Çeyrek Raporu’nu yayımladı. Kredi mekanizmasında yaşanan yavaşlama ve tasarrufların azalması ile tasarruf amaçlı konut alımlarının azaldığı görüldü. Türkiye genelinde birim metrekare fiyatı 30 bin lirayı aşarken, en yüksek metrekare fiyatı ise 44.532 lira ile İstanbul’da gerçekleşti.
23.03.2024 Ekonomi
İhtiyaçtan satılık! Bir aydır yüzde 15 indirim yapmaya başladılar
İhtiyaçtan satılık! Bir aydır yüzde 15 indirim yapmaya başladılar Konut fiyat artışı iki yılın ardından en düşük seviyede gerçekleşti. Buna rağmen satış fiyatları oldukça yüksek. Ancak durgun piyasada mülkünü satmak isteyenler bir aydır fiyatlarda yüzde 15 indirim yapmaya başladı.
22.03.2024 Ekonomi
Japonya'da makine siparişleri düştü
Japonya'da makine siparişleri düştü Japonya'da çekirdek makine siparişleri zayıf imalat sektörü nedeniyle ocak ayında beklentilerin üzerinde düştü.
18.03.2024 Uzmanpara
Zor süreçlerden güçlenerek çıkmak
Zor süreçlerden güçlenerek çıkmak Kriz yönetimi artık pek çok Türk şirketinin DNA'sının bir parçası haline geldi. Bu tür dönemleri iyi yöneten şirketler süreçten güçlenerek ve pazar paylarını artırarak çıkabiliyorlar...
11.03.2024 Milliyet Executive
Avustralya'da büyüme hız kaybediyor
Avustralya'da büyüme hız kaybediyor Avustralya ekonomisinde büyüme 2023 yılının son çeyreğinde yavaşlamaya devam etti ve özellikle Avustralya Merkez Bankası'nın (RBA) daha fazla faiz artırımının mümkün olabileceği yönündeki son yorumlarını yerine getirmesi halinde, sert inişin yaklaştığı endişelerini artırdı.
6.03.2024 Uzmanpara
Çin'de imalat sektörü aktivitesi geriledi
Çin'de imalat sektörü aktivitesi geriledi Çin'de Ulusal İstatistik Bürosu'nun anketine göre Çin'in imalat sektörü faaliyeti şubat ayında üst üste beşinci ay daraldı ve fabrika sahiplerinin sipariş almakta zorlandıkları görüldü.
1.03.2024 Uzmanpara
“Büyümenin kaynağı sınai üretim değil iç tüketim”
“Büyümenin kaynağı sınai üretim değil iç tüketim” Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç, 2023 yılı 4. çeyrek büyüme rakamlarına ilişkin, “Yıllık ve çeyreklik bazda iç tüketim etkisiyle güçlü bir büyüme görüyoruz, ancak sanayi tarafında sınırlı artış dikkat çekici” dedi.
29.02.2024 Ekonomi
Merkez Bankası'nın faiz kararı piyasaları nasıl etkileyecek?
Merkez Bankası'nın faiz kararı piyasaları nasıl etkileyecek? Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararını açıkladı. TCMB, şubat ayında politika faizini beklentilere paralel yüzde 45'te sabit tuttu. Peki bu karar piyasaları nasıl etkileyecek? İşte detaylar...
22.02.2024 Ekonomi
Güney kore faizi değiştirmedi
Güney kore faizi değiştirmedi Güney Kore Merkez Bankası üst üste 9'uncu toplantısında da faiz oranını değiştirmedi.
22.02.2024 Uzmanpara
OECD bölgesi ılımlı büyümesini sürdürdü
OECD bölgesi ılımlı büyümesini sürdürdü OECD bölgesi ekonomisi 2023 yılının son çeyreğinde ılımlı büyümesini sürdürdü.
21.02.2024 Uzmanpara
‘Sürprizlerin her türlüsüne hazırız’
‘Sürprizlerin her türlüsüne hazırız’ Dünyanın zorlu süreçten geçtiği bir ortamda ticari ilişkileri yürütmek için strateji kurduklarını anlatan DEİK Başkanı Nail Olpak, “Avantajımız, her türlü sürprize hazırlıklı olmak” açıklamasında bulundu.
2.02.2024 Ekonomi
Bakan Ersoy açıkladı: 2023’te 56.7 milyon ziyaretçi geldi
Bakan Ersoy açıkladı: 2023’te 56.7 milyon ziyaretçi geldi  Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 2023 yılı turizm rakamlarını açıkaldı. Bakan Ersoy, "2024 yılında 60 milyon ziyaretçi hedefliyoruz" dedi.
31.01.2024 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Yavaşlama ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.